Actualitat RSS

Inmaculada García dissenys per somiar

15 gener, 2014

Inmaculada Garcia

La firma de moda Inmaculada García ha aprofitat els darrers anys per endegar un procés de creixement empresarial, tant en l’àmbit nacional com internacional.

Inmaculada García va obrir la seva primera botiga de moda als 21 anys. Els vestits de núvia eren, llavors, la principal activitat que duia a terme. Però a poc a poc, les mares, germanes i altres familiars de les núvies van impulsar, sense saber-ho, una altra línia de negoci: la dels vestits de festa. Una col·lecció que la dissenyadora fa cada temporada i que ja suposa el trenta-tres per cent de la facturació total de l’empresa.

Recentment, la dissenyadora ha obert el seu primer punt de venda propi, de 150 metres quadrats, que li permet la posada en escena que desitja. Cortinatges adomassats, làmpades, cadires isabelines dels segles xviii i xix i finalment, el jardí hivernacle d’estil victorià, que culmina un espai on, quan s’hi entra, s’està convidat a somiar.

«La botiga propia ens dóna un aparador al carrer i això s’ha traduït en vendes, tant de núvia com de festa. Separar l’atelier que teníem de la fàbrica ha sigut un encert. Fa un any i mig que vàrem obrir aquesta botiga. Abans, teníem l’atelier al barri de Sants», reflexiona la dissenyadora.

Creixent pas a pas

De moment, és l’únic establiment de la firma, però això no vol dir en cap cas, que els  plans de creixement d’Inmaculada García s’aturin: “«Encara que sigui amb un pas lent, la firma està en el punt més alt de creixement des dels seus inicis al 2003 i això malgrat la situació econòmica actual».

«El nostre procés de creixement es manifesta en tots els aspectes de l’empresa. Hem duplicat el personal tant en l’àrea de disseny i producció —amb patronistes, estilistes i modistes— com en l’àrea administrativa. Hem creat un departament de control de qualitat i hem quadruplicat el volum de negoci. Un procés gràcies a l’èxit dels dissenys i al reconeixement i satisfacció de les clientes que ens donen a conèixer», explica Inmaculada García. A més d’aquestes ampliacions, l’estructura empresarial s’ha reorganitzat de manera que les àrees de fabricació i venda al públic estan separades: «Aquests canvis són obligats pel creixement en punts de venda, tant en l’àmbit nacional com internacional».

Mirant a l’exterior

Certament aquests últims, els mercats internacionals, són l’objectiu de la casa. No és una novetat, perquè ja fa temps que la dissenyadora va posar rumb a l’exterior. El resultat d’aquesta estratègia són 16 punts de venda repartits en països com Alemanya, Àustria, França, Finlàndia, Holanda, Suïssa, Mèxic o l’Aràbia Saudita. A aquesta xarxa s’hi sumen els 24 punts de venda a l’Estat espanyol. «Els dissenyadors espanyols i concretament, els catalans estem molt ben valorats a l’estranger i aquesta és una oportunitat que hem de saber aprofitar», confirma Inmaculada García.

Inspiració, les núvies

La dissenyadora creu que les núvies i les dones que vesteixen les seves creacions per a festa «són gent amb molta personalitat, que saben clarament, allò que volen i que, a més, no els fa por sentir-se observades. Són dones molt segures de sí mateixes». Les  seves clientes tenen també una clara preferència pels processos artesanals, una altra de les característiques de la firma.

La formació inicial d’Inmaculada García està centrada en el disseny de vestits de núvia i per això, segons explica, «la firma també té més renom en aquesta disciplina». No és estrany, doncs, que la majoria de les creacions de festa neixin i es deixin influenciar per la creativitat que ella inverteix en els vestits de núvia. No obstant, tal com explica, «els dissenys de festa conquereixen cada cop més espais en l’empresa».

La creadora porta prop de dues dècades treballant en el sector de la moda, un temps que li ha permès conèixer molt bé els gustos i les demandes de les seves clientes, alhora que ha consolidat la seva aposta personal per aquells dissenys que marquen la figura de la dona i fan que se senti molt femenina. «M’inspiro en les tendències del mercat. Observo la frescor, la naturalitat i l’elegància de les dones i, sobretot, què és allò que els agrada vestir. Tot això em proporciona la informació que traslladaré als meus dissenys, tant de festa com de núvia», explica Inmaculada García mentre està ja immersa en el procés de disseny de la Col·lecció 2015 que presentarà en la següent edició de la passarel·la Gaudí Núvies. «Crec que agradarà molt», assegura il·lusionada.

 

INMACULADA GARCÍA

Gran de Gràcia, 9

Barcelona

93 238 77 85

www.inmaculadagarcia.com

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]