Actualitat RSS

Instagram, una eina per fer visible el teu comerç

24 octubre, 2018

Taller de comerç: Aprèn a utilitzar Instagram i fes visible el teu comerç

A la sessió “Aprèn a utilitzar Instagram i fes visible el teu comerç” es van explicar les claus per donar a conèixer un negoci a través d’aquesta xarxa social

—–

Instagram es perfila com el mitjà perfecte per atraure i fidelitzar clients, a més de donar la màxima visibilitat a un negoci. En dos anys, a Espanya, la xarxa social ha gairebé duplicat el nombre d’usuaris passant dels 7,4 milions el 2015 als 13 milions el 2017, segons un estudi d’IAB Spain, l’associació de la publicitat, el màrqueting i la comunicació digital. Al món, Instagram té més de 1.000 milions de seguidors, i només Instagram Stories compta amb 400 milions d’usuaris.

Al nostre país, Instagram és una de les xarxes socials més utilitzades pels joves, i és la que més triomfa entre els menors d’edat. Avui, el 49% dels usuaris de xarxes socials té Instagram, un 4% més que l’any passat, i vuit de cada 10 enquestats declara que segueix alguna marca a través de les seves xarxes, dels quals el 39% diu que ho fa amb intensitat.

Els usuaris passen una mitjana de 57 minuts al dia navegant per les diferents xarxes socials, que reparteixen en 3,7 visites diàries (el 2014 el temps era de 23 minuts); la majoria ho fa des d’un telèfon mòbil. Alhora, un de cada quatre usuaris considera que les xarxes són un canal més on poder comprar productes i serveis, i la meitat creu que les xarxes influeixen a l’hora d’adquirir un bé o servei. Abans de realitzar qualsevol compra, el 57% busca informació sobre el producte a les seves xarxes socials.

 

Vendre a través d’Instagram

Durant el taller “Aprèn a utilitzar Instagram i fes visible el teu comerç” –impartit el dilluns 22 d’octubre a la seu de la Cambra de Comerç de Barcelona–, Daniel Gutiérrez, periodista, cofundador de Kiribatis, expert en Instagram i que gestiona diferents perfils en aquesta xarxa social, va explicar el principal canvi que ha viscut Instagram en els darrers mesos, una de les xarxes socials de moda, amb un creixement constant. “Si fins ara Instagram servia com aparador de productes i serveis –a diferència de Facebook o Twitter on els enllaços es poden clicar–, el mes de març d’aquest any va incorporar la funció de poder vendre productes i serveis a través de la plataforma”. Gràcies a aquesta nova funcionalitat, les marques tenen l’opció de penjar les seves novetats i redirigir l’usuari cap a la pàgina web on aquest pot comprar el producte concret.

Daniel Gutiérrez té clar per què Instagram ha incorporat el sistema de vendes. “Per fer diners”, respon sense dubtar-ho, i afegeix: “Les xarxes socials no són oenegés, sinó que ofereixen entreteniment, informació, vendes… a canvi de guanyar diners”. Dels usuaris aconsegueixen informació dels seus comportaments de compra -big data-, informació que després venen a les empreses, i també cobren de les empreses quan aquestes volen patrocinar els seus continguts.

 

Optimitzar el perfil

Durant el taller –que s’integra en el Programa de Comerç Minorista cofinançat per la Secretaria d’Estat de Comerç del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme i el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea–, el ponent va explicar com crear i optimitzar un perfil a Instagram. “És important com ens presentem, quina fotografia posem a l’avatar, els textos de la biografia, etc. Hem de ser curosos amb els continguts que posem a Instagram, on conviuen vídeos, stories, àlbums de fotografies, textos, etc.”. A la vegada, Gutiérrez va donar diferents consells de fotografia, va explicar com geolocalitzar-les, com utilitzar els hashtags i com escriure els textos perquè siguin atractius.”Instagram no és només penjar fotos boniques; aquestes han de tenir sentit i els textos han de tenir ganxo, han d’agradar”, remarca.

 

Fer créixer la comunitat

La segona part de la jornada va versar sobre com fer créixer la comunitat d’un comerç o marca, com vendre a través d’Instagram i com tractar i fidelitzar els seguidors. Gutiérrez va destacar la necessitat de tenir un perfil a Instagram que ajudi a fidelitzar clients i a dirigir-los cap a la botiga física o virtual. “Hi ha negocis que, per les seves característiques, producte o servei, no poden vendre en línia, com per exemple un bar, però Instagram els és útil per recordar a la clientela què fan, quines promocions ofereixen, quins nous productes tenen, etc.”, remarca l’expert, qui considera que cal tenir en compte el tipus d’establiment i sector per decantar-se més per un tipus de xarxa social o un altre. “Triar una xarxa social o una altra depèn del tipus de sector en el qual estic i el públic al qual em dirigeixo. Un bufet d’advocats segurament no tindrà presència a Instagram o a Facebook, però sí a Linkedln, mentre que un restaurant, una botiga o un espai on fan formació, juntament amb les marques, sí que han de tenir el seu perfil a Instagram, una eina que els serà molt útil per informar els clients i vendre”, apunta Gutiérrez.

La darrera part de la sessió es va centrar en l’analítica de dades per tal de veure què reporta la xarxa, quants clics condueixen a la pàgina web, quanta gent fa servir el meu hashtag… “Cal quantificar, i així tindrem resultats reals, no percepcions”, remarca l’expert en Instagram.

 

Consells bàsics

Daniel Gutiérrez ofereix un seguit de pautes que tot comerciant hauria de seguir si vol fer més visible el seu negoci a Instagram.

Professionalitat. Intentar fer les publicacions de manera professional, no com un hobby, ja que la imatge és important. Per aquest motiu, cal tenir cura de les fotografies i dels textos, que siguin de qualitat. I si no sabem fer-ho, o no tenim temps, delegar-ho o contractar un community manager perquè ho gestioni de manera professional.

Constància. Comprometre’s a tenir una continuïtat. Cada sector és diferent, i n’hi ha que generen més activitat que altres. L’ideal seria publicar dues o tres fotografies setmanals i complementar-ho amb stories.

Inversió. Si volem arribar a un públic ampli, cal promocionar els continguts d’Instagram. Per exemple, invertint cinc o 10 euros es pot aconseguir que una fotografia la vegin 5.000 persones d’una zona determinada i especialitzades en un àmbit concret. Per molt pocs diners, és possible fer arribar les imatges a les persones que interessen.

Tenir cura de la comunitat. No estar a Instagram només amb la finalitat de vendre, sinó que a l’usuari li agrada sentir-se’n part, que se’l tingui en compte. Per això és necessari interessar-se pels seguidors, escoltar què els agrada i interessa… Mimar els seguidors i fomentar la comunicació bidireccional. Però, per fer-ho, cal conèixer totes les possibilitats que ofereix Instagram.

 

 

Aquest contingut s’ha elaborat en el marc del Programa de Comerç Minorista 2018, cofinançat per la Secretaría de Estado de Comercio del Ministerio de Industria, Comercio y Turismo i el Fondo Europeo de Desarrollo Regional (FEDER) de la Unión Europea.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]