Actualitat RSS

Isabel Toledo, classe magistral i desfilada al 080 Barcelona Fashion

4 febrer, 2014

Rubén Toledo, Isabel Toledo i Charo Izquierdo a la classe magistral / 080 Barcelona Fashion

El 080 Barcelona Fashion va posar el punt i final al calendari de desfilades amb la retrospectiva de la dissenyadora novaiorquesa d’origen cubà, Isabel Toledo, en la que també es van incloure algunes de les seves noves creacions.

Isabel Toledo, una influència en el sector de la moda

Isabel Toledo es va formar amb Diana Vreeland al Metropolitan Museum of Art de Nova York, després d’haver estudiat al Fashion Institute of Tecnology i a la Parsons School of Design de la ciutat. Entre 1984 i 1998 va dissenyar i exhibir al seu estudi de Manhattan dues col·leccions a l’any, per després abandonar les setmanes de la moda i  dedicar-se a la creació de col·leccions en consonància amb el seu ritme creatiu. A la trajectòria professional d’Isabel Toledo, també destaca el seu pas per Anne Klein com a directora creativa i el disseny que la va fer coneguda internacionalment, el conjunt de vestit i abric d’encaix groc que va escollir Michelle Obama per a la presa de possessió de Barack Obama.

Classe magistral en el marc del 080 Barcelona Fashion

En el marc del 080 Barcelona Fashion es va organitzar la classe magistral que van impartir Isabel  Toledo i el seu marit i soci, l’il·lustrador i dissenyador gràfic, Rubén Toledo, amb la col·laboració de la periodista Charo Izquierdo. La Sala Metrònom va ser l’escenari d’aquesta masterclass, que va comptar amb la presència d’estudiants de disseny i professionals del sector, i durant la que es va repassar la trajectòria de la dissenyadora, el seu procés creatiu i el treball conjunt que desenvolupen els dos creadors. Quan se’ls va preguntar per la seva presència al 080, Rubén Toledo va explicar que “quan ens van proposar participar, no vam dubtar a acceptar la invitació” i va afegir que “coneixem la 080 i ens havien arribat comentaris molt positius de la seva professionalitat”. Així mateix, Toledo va destacar que “Barcelona té disseny però també té indústria i té nom”.

Retrospectiva al 080 Barcelona fashion

Després de 16 anys d’absència a les passarel·les, Isabel Toledo va presentar 40 dissenys d’alta costura, entre els que es trobaven les peces més representatives de la dissenyadora i algunes noves creacions. Totes elles amb nom de dona (Emilia, Lauren, Mariana o Bàrbara), destacaven per la seva bellesa, tècnica i experimentació, a la vegada que per la seva simplicitat i l’ús de les formes geomètriques.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]