Actualitat RSS

Ivette Bridal vesteix a la núvia per dins

31 maig, 2019

Col·lecció de la marca de moda íntima nupcial Ivette Bridal / Ivette Bridal

La marca de Parera Grup s’ha convertit en un referent internacional en moda íntima nupcial de qualitat i fabricada artesanalment

—–

Convertir els desitjos en realitat. Aquest és l’objectiu últim d’Ivette Bridal, una marca exclusiva de moda íntima nupcial creada fa gairebé 25 anys per Parera Grup. La firma va ser pionera en confeccionar roba interior per a núvies en uns moments en els quals no s’entenia que es poguessin fer sostenidors, calcetes o bodys exclusius per a joves –o no tan joves– que estaven a punt de casar-se. “No se li donava cap mena d’importància a la roba interior de la núvia”, explica Teresa Rubies, responsable de Producció de Parera Grup. Avui Ivette Bridal és un referent internacional en llenceria nupcial.

 

Crear una marca

Ivette Bridal és una marca de Parera Grup, empresa que té els seus orígens en Comercial Jacinto Parera, botiga especialitzada en brodats i cintes, i inaugurada el 1945 a l’antic carrer de Sant Antoni de Barcelona. La botiga va ser el germen de l’empresa que, en un inici, es dedicava a fer de majorista i distribuïa diferents marques. Però els comerciants aviat van començar a comprar directament al fabricant, fet que va provocar que els majoristes passessin a un segon pla. “Els majoristes estaven en una posició més dèbil, i el director general de Parera Grup, Xavier Paré, va visualitzar com podia afectar-los aquesta situació a llarg termini i va decidir fer el salt de la distribució al disseny, fabricació i comercialització de producte propi”, explica Rubies.

Per aquest motiu, Parera Grup va iniciar el projecte de crear marques pròpies i una d’elles va ser Ivette Bridal, “ja que vam considerar que hi havia un nínxol de mercat”. Abans de crear la marca, però, van invertir dos anys a fer estudis de mercat, observar les tendències, buscar dissenyadors, fabricants, decidir els canals de distribució… “Una de les prioritats, i lema de l’empresa i de la marca, és que volíem productes artesanals, fets aquí, ja que la núvia busca artesania, peces gairebé úniques, pensades per a ella”, afegeix la Teresa, qui continua: “Vam començar a buscar tallers artesanals, matèries primeres europees, i quan vam tenir totes les peces del puzle vam començar a produir, a treure les primeres col·leccions. Des d’un inici tot s’ha fet amb molta modèstia, treballant de valent i fent les coses ben fetes, que per a nosaltres és el més important”, remarca la responsable de Producte de Parera Grup.

 

La confecció

Un dels primers problemes amb què es van trobar va ser el de la confecció. “Nosaltres som molt exigents, fem les peces una a una, i no és fàcil trobar bons tallers que treballin com a nosaltres ens agrada. Aquest fet ens va ocasionar molts maldecaps; al final vam trobar un taller que, gràcies a donar-li un volum alt de feina, es va adaptar completament al que nosaltres buscàvem i ens garantia la qualitat que exigíem. D’aquesta manera vam poder avançar d’una manera relativament tranquil·la”.

 

La distribució

Pel que fa a la distribució, Ivette Bridal es va trobar amb l’inconvenient que les botigues de llenceria no estaven acostumades que les núvies hi compressin la roba íntima, i eren receloses de tenir-ne perquè no creien que la poguessin vendre. “Realment ningú no sabia ben bé on anaven les núvies a comprar la roba interior per al seu casament, si a la llenceria o a la botiga on compraven el vestit. Després d’estudiar-ho, vam veure que la núvia confiava en l’assessorament que li oferien a la botiga de llenceria, i vam ajudar aquests comerços a creure en la roba íntima nupcial, que fos un negoci dins de la botiga multimarca. Per fer-ho, els hi vam donar formació, els vam ajudar a fer els aparadors, etc.”, recorda la Teresa.

Ivette Bridal avançava a bon ritme, i l’empresa va optar per la internacionalització de la marca com una nova via per créixer. “Sortir fora va ser un repte, entre altres coses perquè vam veure que més enllà de les nostres fronteres les núvies no compraven la roba interior a la botiga de llenceria, sinó on adquirien el vestit de núvia”, explica Rubies. La firma es va adaptar a aquesta nova realitat, va oferir formació a les botigues de vestits de núvia, els hi va proposar crear packs amb tot el que pogués necessitar una núvia abans i després de la boda, com la roba interior, la bata de maquillatge, la camisa de dormir, les mitges, les sabatilles… i es va convertir en referent en vestir la núvia per dins.

A més d’oferir un producte de qualitat, amb col·leccions noves cada temporada, Ivette Bridal també s’ha preocupat per satisfer les necessitats de les futures núvies. Per aquest motiu, col·labora amb les firmes de núvia més rellevants, adapta la roba interior als seus patrons i busca aquella peça de sota que millor s’adequa a cada vestit.

 

Les vendes

Avui Ivette Bridal té 380 clients especialistes a Espanya, “amb qui tenim molta relació, els oferim la màxima informació i els ajudem a vendre”, a més d’un distribuïdor especialitzat en botigues de núvia, i fora està present a França, Alemanya i Anglaterra. “No tenim tanta presència internacional com ens agradaria, però volem avançar de forma segura, fent les coses ben fetes. Per aquest motiu, ara la nostra prioritat no és conquerir nous mercats, sinó canalitzar bé les vendes i potenciar-les on ja tenim presència”, remarca la responsable de la firma, qui explica que enguany han tornat a participar a la Barcelona Bridal Fashion Week com una via més per donar-se a conèixer i captar nous clients.

Rubies és conscient que, encara que el canal més natural on vendre la roba interior de núvia és la botiga de roba nupcial, no han de descuidar la seva presència a les xarxes socials ni la venda en línia. “Des de fa un any hem començat la venda en línia de la mà de clients que tenen botiga física i virtual. D’aquesta manera podem vendre els nostres productes a qualsevol lloc i donar-nos a conèixer, encara que sabem que no és fàcil comprar en línia la roba interior que millor s’adapti al teu cos i al teu vestit de núvia”.

Entre els projectes de futur de la firma trobem consolidar la seva presència a les xarxes socials, incrementar la venda en línia, “encara que de moment no ens plantegem tenir botiga virtual pròpia, sinó que venem els nostres productes a través de l’e-commerce dels nostres clients”, i créixer en producte.

 

Crear valor

Ivette Bridal destaca per diferenciar-se de la competència i crear valor amb peces molt artesanals, molt meditades, pensades per a cada tipus de núvia i moment. “Oferim a les núvies tot el que necessiten en un dia tan especial, i hem fet edicions limitades amb perles o cristalls de Swarovski, brodats a mà, amb fil daurat, de colors… sense oblidar-nos de les tendències. La nostra col·lecció està totalment en consonància amb la moda nupcial, i volem que les dones se sentin sempre guapes per dins. Una dona que se sent a gust, segura, que va espectacular per fora i per dins, trepitja diferent”, conclou la Teresa.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]