Actualitat RSS

J. Llibre, els artesans dels teixits per a la llar

30 octubre, 2018

Botiga J. Llibre, situada al barri de Sant Gervasi / J. Llibre

La botiga –situada al barri de Sant Gervasi– disposa de showroom i taller propi, fet que li permet personalitzar i dotar de la màxima qualitat els productes a mida que comercialitza

—–

Entrar a J. Llibre –al carrer Madrazo, 125, de Barcelona– és endinsar-se en un espai on es respira estil, disseny, qualitat i una sàvia combinació de tradició i modernitat. El negoci, fundat el 1943, va començar venent peces de roba i avui, 75 anys més tard, Josep i Francesc Llibre l’han reformat sense perdre’n l’essència per tal de satisfer les necessitats dels clients, oferir un servei totalment personalitzat i realitzar un treball artesanal centrat en la confecció de teixits per a la llar.

 

Els orígens

“Després de la guerra civil, l’àvia i el pare van venir de Mataró a Barcelona i van començar a treballar i a viure a la botiga, on venien bàsicament diferents tipus de teixits per fer vestits, gavardines, calçotets, etc., i uns anys més tard, el 1947, el pare va comprar la botiga”, explica Josep Llibre, qui actualment dirigeix el negoci familiar juntament amb el seu germà Francesc.

Els primers anys no van ser fàcils, “era l’època de l’estraperlo i era difícil aconseguir peces, però els proveïdors van garantir al pare que li proporcionarien el producte que necessités i que ja els hi pagaria”, apunta Francesc Llibre.

La motivació i la inquietud per avançar i oferir el millor a la clientela van portar al Sr. Llibre a assistir a fires i incorporar a la botiga les novetats que anaven sorgint. “El pare va ser el primer a confeccionar llençols ajustables amb goma, producte que va tenir molt èxit i que va propiciar crear un taller al soterrani de la botiga, on teníem una persona que tallava, una altra que cosia…”, detalla en Josep. El fet de tenir taller propi va permetre a la família Llibre poder fer un major seguiment i control de la producció, de la qualitat i dels terminis de lliurament dels productes, “quelcom que era molt important per al pare, i que nosaltres hem incorporat com una de les normes de la casa”, subratllen.

 

Treball conjunt

J. Llibre ha avançat al ritme de la societat, “però sempre buscant una certa estabilitat”. Per aquest motiu, durant molts anys van formar part del grup CasaStyl, “un grup de botiguers de tot Catalunya que fèiem compres conjuntes, catàlegs personalitzats, productes amb marca i disseny propis…”. Aquesta iniciativa va funcionar molt bé durant molts anys, “i ens va permetre fer coses que sols no hauríem pogut fer mai”, però la jubilació d’alguns dels seus integrants va fer que l’estructura no fos viable i fa un parell d’anys J. Llibre va optar per desvincular-se’n i iniciar nous projectes, alhora que col·labora amb Barnavasi, l’Associació de comerciants i professionals del barri de Sant Gervasi.

 

Renovar-se per avançar

Amb el pas del temps la botiga del carrer Madrazo –juntament amb la del carrer Craywinckel, inaugurada fa 15 anys– es va convertir en un establiment “clàssic” de roba per a la llar, on es podien adquirir des de llençols de diferents marques a draps de cuina, passant per tovalloles o cortines. “La crisi, l’evolució del sector i de la clientela ens va obligar a repensar el negoci i vam veure que era necessari fer un canvi, una renovació, per transmetre l’essència de J. Llibre, allò que sempre ens ha caracteritzat, però que l’aparença externa de la botiga no transmetia”.

Tant en Francesc com en Josep eren conscients que els calia potenciar els valors i trets diferencials que sempre els havia caracteritzat, especialitzar-se i personalitzar les vendes. “L’entorn, l’establiment, ens havia d’ajudar a transmetre que cada client és únic, i per aquest motiu era indispensable poder disposar d’un espai –el showroom– on poder oferir un tractament individualitzat i personalitzat”, explica en Josep, mentre en Francesc afegeix: “Avui, després de la reforma, continuem fent el que fèiem fins ara, però hem canviat la manera com ens presentem al client. Per exemple, la venda d’unes cortines no es fa amb cinc minuts; cal veure mostres, teixits, colors… i per això és necessari un espai on fer la venda d’una manera còmoda, asseguts, prenent un cafè…”.

I és que botigues com J. Llibre són molt més que un lloc on portar a entapissar el sofà o una banqueta, comprar les fundes dels coixins, l’equipament tèxtil per a la llar o el vaixell, o fer fer una cortina a mida. “Ens agrada escoltar els clients, alguns dels quals ho són ‘de tota la vida’ i, a vegades –considera en Francesc– fem també de psicòlegs, consellers i amics. Els clients es converteixen en amics; hem anat a l’enterrament de clients de tota la vida, i a l’enterrament del pare –que va morir el mes de setembre passat– hi va assistir clients que el coneixien de feia anys”.

 

Qualitat i servei

A més d’aquest tracte personalitzat, J. Llibre també destaca per la qualitat dels seus productes. És distribuïdor en exclusiva a Catalunya del fabricant de cortines Luxaflex, de la de roba de llit de Slabbinck, a més de les firmes Drapilux, Mühldorfer i Rivolta Carmignani. “Busquem tenir partners, companys de viatge que ens permetin oferir una exclusivitat als nostres clients. Del que es tracta és de trobar el teu nínxol de negoci i trobar la teva clientela”, considera en Josep.

A més de treballar amb diferents marques, els germans Llibre també han apostat per col·laborar amb dissenyadors, interioristes, decoradors i arquitectes. “Ara el professional es troba a gust aquí, el seu discurs està en sintonia amb l’entorn, el que ens permet treballar conjuntament d’una manera molt còmoda. Per exemple, la reforma de la botiga ens l’ha fet la interiorista Ana López de la Casa, amb qui també col·laborem per fer encàrrecs de diferents clients”.

A més, els propietaris de J. Llibre també tenen previst organitzar sessions formatives i activitats vinculades amb els productes que comercialitzen, “com xerrades per explicar com funciona i els avantatges d’un determinat tipus de cortina, per exemple”.

 

Presència a la xarxa

Tant en Francesc com en Josep són del parer que el seu és un producte que no es pot vendre on line. Així i tot, treballen per potenciar tot el que són les xarxes socials, especialment Instagram, i omplir de continguts la pàgina web. “Creiem que les xarxes socials són una molt bona via per donar-nos a conèixer, i per això hi estem invertint temps i diners, però hem optat per no entrar en la venda on line pel tipus de producte i servei que volem oferir. Apostem per donar un servei molt personalitzat, oferir un tracte exquisit, una qualitat…, i això internet no ens ho facilita”, remarca Josep Llibre.

 

Consolidar el canvi

Una vegada realitzada la reforma de l’establiment, els seus propietaris consideren que ara és el moment de consolidar el canvi i atraure nova clientela. “Ens calia ser atractius per als néts dels nostres clients, i amb la transformació de la botiga anem pel bon camí”, remarca en Josep, qui també valora molt positivament la col·laboració que els ha ofert en tot moment la Cambra de Comerç de Barcelona. “Hem fet formació i hem participat en sessions que organitza la Cambra, fet que t’enriqueix i et permet prendre el pols a la realitat del sector i del comerç en general, i tenir una visió més àmplia de la que puguis tenir com a botiguer. A més, hem rebut una subvenció per fer un estudi de mercat i analitzar la situació del negoci i per on calia avançar. Una cosa molt positiva de la Cambra de Comerç és que t’aporta una visió àmplia del negoci des de diferents punts de vista: finances, màrqueting, etc., i t’obre els ulls”.

 

 

Aquest contingut s’ha elaborat en el marc del Programa de Comerç Minorista 2018, cofinançat per la Secretaría de Estado de Comercio del Ministerio de Industria, Comercio y Turismo i el Fondo Europeo de Desarrollo Regional (FEDER) de la Unión Europea.

 

 

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]