Actualitat RSS

John Berri: «Volem que la marca creixi i això s’ha de fer globalment»

21 març, 2016

Botiga John Berri a la Rambla Catalunya de Barcelona / John Berri

La firma John Berri, impulsada per Vidal Grup, comptarà a partir de l’estiu amb la nova línia de cerimònia.

—–

Durant cinc anys, Vidal Grup ha treballat en una nova firma de moda masculina. Havia utilitzat les seves botigues multimarca per testar dissenys que, poc a poc, i durant els darrers anys, han anat prenent forma de col·leccions i de línies amb personalitat pròpia i els elements distintius d’una marca. L’objectiu era crear-la, però primer calia veure la reacció dels clients amb el nou producte. Alguns dels 27 establiments que té el grup badaloní van servir de laboratori d’idees per perfeccionar el projecte. Un cop delimitat el producte, quant al disseny i també pel que fa als valors i atributs de marca, i després de fer diversos viatges de prospecció internacional, l’empresa va decidir que era el moment adequat perquè John Berri sortís al mercat tota sola. Va ser el passat mes de novembre, amb l’obertura de la primera botiga de la firma. Una flagship store al cor de Barcelona, a la Rambla de Catalunya. Des d’allà, «John Berri s’ha de convertir en una marca global», en paraules del seu director de producte i cinquena generació familiar de l’empresa de moda Vidal Grup, Aleix Vidal. «Preveiem créixer a Barcelona amb alguna altra botiga i, després, ho farem a Espanya. La marca s’ha creat per ser internacional. Un projecte que avui no és internacional no té prou punts. Volem que la marca creixi i això s’ha de fer globalment», explica el responsable de la firma.

 

Més d’un segle de moda

Barcelona és només l’inici, doncs, per a una firma que compta amb el coneixement i el saber fer d’una empresa amb més de 100 anys d’història. El llegat de Vidal Grup troba les seves arrels en la botiga que va obrir Petronilla Casanovas al centre de Badalona. Un establiment que al segle xix, es dedicava a vendre gorres i impermeables en una petita ciutat on l’activitat pesquera era central en la seva economia. La segona generació de la família va ampliar l’oferta d’aquell primer comerç i es va iniciar la venda de moda confeccionada. Activitat que l’empresa ha seguit fent, ininterrompudament, fins avui. El 2014, Vidal Grup va facturar 20 000 000 d’euros i, actualment, té 200 treballadors en botigues pròpies multimarca i franquiciades de marques com Jack & Jones i DC Shoes.

Encara al centre de Badalona, però ara situats al carrer del Mar, Vidal Grup compta amb un dels seus establiments més emblemàtics, Selecta Vidal, i les oficines en el mateix edifici, al cor de la ciutat. Allà, treballa l’equip de John Berri, amb Aleix Vidal al capdavant del disseny i del concepte de marca. Ell ens explica que ara mateix estan centrats en «tancar el món i l’espai de John Berri des de Barcelona». I afegeix: «Volem polir matisos que potser no són apreciables per als clients, però per a nosaltres són molt importants. Hem d’acabar d’encaixar el producte i la idea que teníem amb el que els clients necessiten. Des que hem obert la botiga, hem rebut l’opinió dels clients i hem vist els nostres punts forts i els nostres punts dèbils. Ara estem centrats en aconseguir que l’espai transmeti, al cent per cent, la nostra marca».

 

Atenció al client

A John Berri creuen que per incrementar les vendes cal posicionar l’assessorament al client com la part central de l’experiència de compra. Per això, tant a la nova botiga de Barcelona com també a les següents obertures que es preveuen –a Palma de Mallorca aquest any–, l’atenció personalitzada i l’orientació al client defineixen l’espai i els serveis que s’ofereixen. «En gran mesura amb el fast fashion, això s’ha perdut. És cert que el client s’ha acostumat a mirar pel seu compte i, a vegades, ho vol fer sense que se senti forçat a decidir-se a comprar. Però quan necessita que l’assessorin, a les nostres botigues el personal que hi tenim, ho sap fer. Coneix perfectament el producte i les tendències i, en aquest sentit, està un nivell per sobre. Diria que ens dediquem més a assessorar que no pas a vendre», assegura Aleix Vidal.

L’objectiu i també la filosofia de John Berri és afegir «un toc humà a l’experiència de compra». Vidal ho explica així: «Això no s’ha de perdre. En el nostre cas, intentem personalitzar la venda, volem que el client sigui fidel i que tingui una relació amb el venedor més enllà de la compra del producte. A les nostres botigues, els dependents recorden allò que el client va comprar i l’assessoren en funció d’aquest coneixement. L’experiència que tenim com a grup ens diu que això és el que necessita». Aquesta és l’aposta que John Berri vol fer tangible a les seves botigues. A la de Barcelona, compta amb taller propi a la planta baixa on es fan arranjaments gratuïtament i es prenen les mides per als vestits d’home de la marca.

«A partir d’aquesta primavera, els clients ja poden comprar vestits a mida industrials. Això vol dir que podran triar el teixit i la composició que els agradi i se’ls hi farà per a ells. Hi ha poques marques en el sector que ho facin i nosaltres ens diferenciem pels preus: som molt competitius». A partir de 149 €, John Berri ofereix vestits d’home per a l’oficina i per arreglar. Aquest preu augmenta en funció del teixit i de la línia que s’escull. «La nostra intenció és donar el màxim servei al client perquè pugui vestir com desitja», afegeix Vidal. En aquest sentit, la botiga de Barcelona també compta amb una innovadora maquina làser que personalitza les peces de roba amb il·lustracions, noms o frases que el client tria. Un servei també sense cost, que respon a la tendència a l’alça per a la personalització de la moda que ja s’està veient en altres subsectors com el del calçat esportiu i dels texans.

 

Producció de proximitat

El 70 % de la producció de la firma es fa a Europa. «Intentem acostar-nos al màxim a casa. El teixit industrial a Europa s’està reactivant i nosaltres apostem per fabricar aquí. Creiem en la recuperació del país i una bona part de la producció europea la fem a aquí. Treballem amb tallers a Igualada i Mataró, per exemple, on s’havia destruït el teixit productiu», explica Aleix Vidal. El 30 % restant es produeix a l’Àsia, però el responsable de John Berri assegura que «per tenir agilitat, cal produir a prop» i està convençut que «cada cop és més fàcil fer-ho».

La firma que va començar treballant amb dues col·leccions i diferents càpsules per ampliar producte, a partir del 2017 farà quatre col·leccions a l’any. Diversificarà la línia de roba d’esport i la de sastreria per ampliar el ventall d’opcions que tenen els clients i «oferir des dels dissenys més bàsics fins als més propers, a les últimes tendències», explica Aleix Vidal.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]