Actualitat RSS

JOYA exhibeix a Barcelona les joies més innovadores

5 octubre, 2011

JOYA

Barcelona va acollir la tercera edició de JOYA, Setmana de la Joieria Contemporània de Barcelona entre el 15 i el 17 de setembre a la seu del FAD (Foment de les Arts i el Disseny), on es van donar cita artistes, professionals i públic en general, en un format de fira conceptualitzat com un showroom per als compradors professionals i boutiques per al públic general. Durant els tres dies que va durar la fira es va mostrar l’obra de més de 100 artistes del panorama de la joieria d’autor a nivell mundial, entre els quals es trobaven els 27 autors que van exposar la seva col·lecció de forma individual. La resta d’artistes ho van fer a través de les quatre galeries presents a la fira: Klimt 02, La Basílica, 1×1 Collective i Alchimia; així com de les tres escoles de joieria participants: Escola d’Art i Disseny de Tarragona, Escola d’Art del Treball i SOdA de la Universitat de Pforzheim.

Respecte a altres edicions, aquesta va destacar per l’increment d’artistes internacionals, que han passat de 28 a la primera edició a 88 a l’edició del 2011. De totes maneres, l’increment de la primera a la segona edició ja va ser considerable, ja que es va passar de 28 a 59 artistes internacionals. L’augment a la tercera edició es pot explicar, en part, per la bona acollida que va tenir la presentació oficial de la tercera edició de JOYA a la fira Inhorgenta de Munich durant el passat mes de febrer; on es va llançar, amb gran interès per part dels artistes, la convocatòria per a participar al showroom de Barcelona. Pel que fa al nombre de visitants, la tercera edició de la fira n’ha rebut 1.500, amb alguna variació respecte a les edicions anteriors, ja que han augmentat significativament el nombre de compradors (130), a la vegada que han disminuït els visitants generals (970). Quant als professionals del sector, el nombre de visitants s’ha mantingut pràcticament estable (250).

Un dels trets que diferencia JOYA és la creativitat i innovació de les joies que s’hi exhibeixen, així com el fet de ser l’esdeveniment internacional més avantguardista en l’àmbit de la joieria contemporània que se celebra a Espanya. Una iniciativa que poc a poc es va consolidant a Europa i que ofereix l’oportunitat de veure les últimes tendències en joieria d’autor. Entre els 27 artistes que van presentar les seves peces de forma individual destaquen Michael Berger, artista invitat i conegut per la seva joieria cinètica (amb peces que reforcen el disseny amb el moviment); així com Liana Pattihis, que experimenta amb l’esmalt en pols sobre malla de coure, utilitzant una tècnica única que ha desenvolupat per fondre l’esmalt. Pel que fa a representació espanyola, la fira ha comptat amb la presència d’artistes com Andrea Coderch, Anna Puig, Iñaki Salom i Paco Rivas.

Premis ENJOIA’T i Alchimia

En el marc de JOYA, també es van lliurar els Premis de joieria contemporània ENJOIA’T 2011, que organitza el FAD; així com els Premis Alchimia, que entrega la galeria i escola de joieria contemporània de Florència, Alchimia.

Els Premis ENJOIA’T van celebrar la 17a edició, en la qual es van premiar les propostes més destacades en totes dues categories del premi: la professional i la d’estudiant. En aquesta edició van ser guardonades Iris *Weyer per “Rio-Generative Jewellery” com a professional i Adriana Wallis per “À ma mère, à ma fille” com a estudiant. Els encarregats d’entregar els premis van ser els membres del jurat d’aquesta edició: Miriam Alzina, joiera; Cristina Julià, directora creativa de Joi d’art; Magda Polo, doctora en filosofia de l’art i presidenta del A-FAD; Anna Figuera i Macarena Ramos, creadores de la marca de roba Delgado Buil; i Pilar Cotter, joiera contemporània.

D’altra banda, el Premi Alchimia, que consisteix en un curs intensiu de dues setmanes a la seva escola i s’atorga al millor alumne de les escoles presents a JOYA, se’l van endur Anna Salas de l’Escola d’Art del Treball.

Imatge portada: Iñaki Salom

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]