Actualitat RSS

Kaleos, ulleres que miren cap a fora

24 juliol, 2017

L'equip de Kaleos / Kaleos

Les ulleres Kaleos irrompen amb models trencadors i estructures molt diferents. Ja es venen a tot Europa i a més de sis països fora del continent.

—–

Kaleos és una jove pime catalana que treu al mercat una col·lecció d’ulleres de sol cada 3 mesos. En total, l’equip fa quatre col·leccions a l’any per aconseguir l’objectiu “d’oferir una ullera per a cada tipus de persona”. Joan Gassó el fundador i empresari que està al capdavant de Kaleos assegura que l’esforç, per una firma d’aquestes dimensions, per treure nous models quasi constantment, “és molt elevat”. Però està donant resultats.

Diferenciar-se a través del disseny és l’estratègia que fa possible que Kaleos estigui trobant un lloc en el mercat de les ulleres de sol i també, graduades. “No volem que les nostres ulleres siguin disfresses, sinó que se les puguin posar els clients. Tenim una altra línia més bàsica en la qual, els petits detalls fan que cada ullera sobresurti entre la resta”, explica Gassó referint-se a les formes, materials i colors que Kaleo aporta com a novetat dins del sector. Sobre la seva aposta de disseny trencador afegeix també: “Diem que som eyehunters perquè pensem que cada mirada és diferent i vol una ullera diferent. Si una persona es posa un model o un altre d’ullera canvia radicalment el seu aspecte i també, la seva personalitat. Pensem que a la gent que compra Kaleos, li agrada ser diferent. Per això, fem ulleres que no tinguin res a veure amb el que hi ha al mercat”.

Després de fixar les bases de l’estratègia de creixement de Kaleos, a través de dissenys molt diferenciats de la competència i també, d’un esforç per internacionalitzar la marca des del seu naixement, l’empresa persegueix ara un nou objectiu. “Que un client entri en una òptica i digui: ‘Vull unes Kaleos’”, assegura amb il·lusió el creador de la firma. Tot i que ara ja el ritme del negoci és molt elevat, la primera col·lecció d’aquesta empresa va veure la llum fa relativament, molt poc. En concret al 2014 i va ser el resultat d’any de feina. “Des de que comences, fins que acabes una col·lecció, passa un any de treball. És molt de temps!”, exclama Gassó.

L’aposta per entrar en el mercat de les ulleres de sol, la van fer amb una col·lecció que tenia molts models, però molt poques unitats de cadascun d’ells. “Era una bogeria! De seguida, ens vam quedar sense unitats del model que millor va funcionar”, recorda l’empresari. Van fer la primera venda internacional d’unes Kaleos a la fira SILMO de París, una de les mes importants del món, en el sector de l’òptica i les ulleres de sol. Allà, entusiasmats amb les primeres ulleres que havien fabricat, van presentar el producte a un distribuïdor grec. Van tancar la venda i van fer la primera passa de moltes que han vingut després, en el mercat internacional. A partir d’aquella fira, asseguren que van adonar-se que “el producte podia funcionar”.

 

Estructures úniques i qualitat

Darrera de la imatge singular que tenen les Kaleos, hi ha la dissenyadora creativa Claudia Brotons. Ella, juntament amb altres membres de l’equip de l’empresa, dedica hores i hores, a crear molts dibuixos de possibles ulleres Kaleos. “Tot el disseny de la marca el fem a casa. Comencem amb una idea que volem desenvolupar. A partir d’aquesta idea, fem molts dibuixos del mateix model. Podem fer-ne fins a trenta. Al final, ens reunim i n’escollim un”, resumeix el director de l’empresa. A Kaleos diuen que no tenen un estil molt definit, però sempre busquen que la manera de combinar els materials sigui novedosa sobretot pel que fa a les estructures de les ulleres.

Després del disseny, el procés de producció continua amb el desenvolupament dels plànols tècnics de cada ullera. La firma els encarrega a un equip de dissenyadors industrials especialitzats en aquest tipus de producte. “És el pas més important. Un mil·límetre de diferència pot fer canviar totalment l’aparença d’una ullera”, adverteix Gassó. Els plànols de les ulleres Kaleos s’envien després, a la Xina i a Corea del Sud on es produeixen. Quan Gassó explica el procés de producció de les seves ulleres a les fàbriques asiàtiques amb les que treballen, destaca els protocols de qualitat als quals se sotmeten: “Som molt estrictes. És habitual en la indústria que el control de qualitat, es faci a un deu per cent de la producció. Nosaltres controlem la qualitat del cent per cent de la producció. Totes les ulleres són revisades una per una. És una gran feina!”. La feina a les fàbriques de la Xina i Corea es limita a acoblar les peces que formen cada ullera Kaleos. Els seus components –com les lents, les frontisses o els acetats- procedeixen i es compren a Itàlia.

 

Europa, és el mercat

Un cop fabricades, les Kaleos es venen a través de distribuïdors fora d’Europa i d’agents comercials propis de la firma dins del continent. “Nosaltres podem donar servei als clients europeus. Podem enviar-los la mercaderia i gestionar tota la distribució i per tant, preferim fer les vendes a través dels nostres comercials. Fora d’aquí, busquem el millor distribuïdor que pugui tenir estoc i encarregar-se del servei al client”, explica Gassó.

Qui pot o vol vendre unes Kaleos també és una pregunta estratègica que la firma es fa constantment. “Busquem persones que puguin treballar una col·lecció com la nostra. No és una col·lecció massiva i requereix persones diferents que aportin valor al procés de venda”, diu l’empresari. Està clar que el client final de Kaleos, que en aquest cas són les òptiques, es caracteritzen per la cerca constant de novetat. Això és també el que defineix la marca. És a França i a Itàlia on la firma ha trobat la majoria de punts de venda que dins el continent, s’identifiquen amb el seu codi estètic. Els dos països són ara mateix els seus principals mercats. “Després també tenim distribuïdors a Israel, Turquia, Austràlia, la Xina, Taiwan i Corea del Sur. Però ens volem focalitzar on creiem que podem ser forts i això és a Europa”, concreta el responsable de Kaleos.

Els preus d’aquestes ulleres estan entre els 130 i els 250 euros. Per tant, el producte va adreçat a un segment mig-alt i alt de consumidors dins de l’Estat. Aquí tenen actualment, setanta punts de venda. “Nosaltres no estem dins dels preus més alts d’aquest sector. El nostre preu mig són 160 euros i no és un preu alt. La manera de fabricar que tenim -tot es fa a mà- genera uns costos més alts, que la fabricació a partir d’injectat”, raona Joan Gassó sobre els preus de les Kaleos. Tan pel que fa al preu, com també al codi estètic, al mercat Europeu i internacional aquestes ulleres s’adrecen a un consumidor mig. Uns clients que veuen en les Kaleos una combinació molt seductora de disseny perfectament estudiat i allunyat de les tendències, però que alhora, es pot combinar i molt bé, amb les últimes apostes de les marques de moda. De fet, Kaleos, mira també al passat quan crea i reinterpreta tendències històriques per oferir quelcom trencador.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]