Actualitat RSS

La Fashion Week de Madrid i els dissenys firmats a Barcelona

11 octubre, 2012

La firma El Colmillo de Morsa ha desfilat tres cops a l’EGO.

La 56a edició de la Mercedes Benz Fashion Week Madrid (MBFWM) va comptar amb 41 dissenyadors en el calendari principal i 20 més en la plataforma per a emergents, EGO. Una de les posades en escena més esperades i ovacionades va ser la de la nova firma DELPOZO, ara capitanejada per Josep Font.

Parlem amb tres dels joves dissenyadors que van presentar les seves col·leccions, primavera-estiu 2013, a la MBFWM. Ells són María Escoté, El Colmillo de Morsa i Arnau P. Bosch.

Comencem amb un nom ja habitual de l’antiga Cibeles, María Escoté. La dissenyadora porta des del 2007 presentant els seus treballs a Madrid. Primer a EGO, la plataforma de llançament de nous talents i ara, des de fa 4 col·leccions, al calendari principal. Atén aquesta entrevista pocs dies després de la feinada que va suposar la preparació de la desfilada, anomenada “El festí està davant vostre”. Es troba immersa ja en nous projectes empresarials.

Aviat marxa a París, on ha reservat un showroom privat per presentar el seu treball, coincidint amb la setmana de la moda de la ciutat francesa. La internacionalització és la seva principal aposta. Després que la desfilada a la MBFWM es traduís en un èxit de vendes –la firma ven per Internet part dels dissenys presentats– ara ja pensa en potenciar els mercats on ha entrar recentment: l’Àsia, els EUA i Londres. “Estic molt contenta del resultats de la desfilada, tant pel que fa a la repercussió en premsa, com per les vendes de la meitat de la col·lecció que sempre posem online un cop presentada”, explica Escoté, que va crear la seva firma al 2005.

El planter

El Colmillo de Morsa també ha volgut compartir amb www.barcelonaesmoda.com la seva experiència a la veterana passarel·la de Madrid. Ells van ser els encarregats de posar-hi el punt i final, juntament amb el dissenyador Víctor Von Schwarz. Aquesta firma està formada per Jordi Espino i Elisabet Vallecillo. Amb la darrera parlem després d’una intensa sessió de fotos que els ha tingut tot el dia enfeinats. “Estem fent el catàleg de la propera col·lecció”, explica la modista. És el tercer cop que la firma participa a l’EGO i encara no saben si la propera temporada estaran a Madrid de nou. “Només es pot desfilar tres cops a EGO i per tant hauríem de passar al calendari principal. De moment, tenim diferents escenaris sobre la taula i no hem concretat el futur”, afirma Vallecillo. La col·lecció d’aquesta jove firma, que comparteix estudi a Barcelona amb altres dissenyadors, s’anomena “Pangea” i, donant continuïtat al seu estil, han apostat pels principis artesanals, la cura pels detalls i la inspiració a partir d’elements de la natura.

El Colmillo de Morsa també està a punt de marxar a París. En el seu cas, a la fira Capsules, on volen trobar nous clients situats arreu del món: “El nostre objectiu és anar més enllà d’Europa. Els mercats japonès, americà i rus són la prioritat i anirem a buscar aquest clients”. Espino i Vallecillo van iniciar la seva pròpia firma el 2009 i des de llavors treballen conjuntament per mostrar que “la bellesa té moltes formes, només depèn dels ulls que l’observin”.

Finalment un debutant. Es tracta del dissenyador Arnau P. Bosch, que va ser convidat a participar a l’EGO de la MBFWM després de presentar la seva candidatura al jurat d’aquesta passarel·la de joves talent, inclosa dins el programa de l’antiga Cibeles. La conversa es produeix mentre el dissenyador descansa uns dies a la seva terra natal i analitza cap a on vol seguir la seva carrera professional. Per al debut a la MBFWM, Bosch va preparar una col·lecció anomenada “Queens&Jeans”. “Està basada principalment en la importància de pertànyer a una família o a un clan”, explica.

Aquest jove dissenyador, que ha treballat per Juan Pedro López, va estudiar a Bau, Escola Superior de Disseny, i va obtenir una menció a la creativitat en el concurs de joves dissenyadors ModaFAD “on Wheels”. El reconeixement li va permetre desfilar a la fàbrica Moritz durant la setmana del 080 Barcelona Fashion i va ser tot un trampolí pel llançament d’una carrera que tot just agafa el vol.

Després de desfilar a Cibeles, una experiència que qualifica de “molt bona”, està en ple procés de decisió sobre el futur professional. Reconeix que el seu tarannà el fa més apte per “agafar els trens quan els veu venir, i per això no concreta quin serà el següent pas”. No obstant, el reconeixement a la col·lecció presentada a Madrid el converteix en un talent de futur pel disseny. 

Els veterans

Però aquests tres noms no van ser els únics en deixar l’empremta del disseny de Barcelona a la capital de l’Estat. A la MBFWM també hi van ser presents firmes consagrades de la moda catalana com Teresa Helbig, que va tornar a enamorar amb les seves peces, pura artesania. En elles, el color nude o el fúcsia i la passió pels detalls van ser el aspectes més destacats. Per la seva banda, TCN va presentar uns dissenys en els quals cridava l’atenció la barreja de crochettes i tricots artesanals, a més del cotó i el lli d’aire militar en monos i shorts. Altres noms com Martin Lamothe i Guillermina Baeza van repetir de nou a l’escenari de la MBFWM.

I la gran novetat va ser Josep Font, que va inaugurar la passarel·la. L’ara director creatiu de la firma DelPozo –evolució de Jesús del Pozo– pretén potenciar la faceta més internacional de la veterana casa de disseny de moda. El parc el Capricho de Madrid va ser l’escenari que Font va escollir per a la primera presentació al capdavant de DelPozo. “És la continuació d’una història que s’escriu sobre un bust en blanc”, expliquen des de la firma sobre la nova i esperada col·lecció.

Fa pocs mesos, Josep Font es va incorporar a l’equip per liderar a més l’estratègia internacional de la companyia. Delicada, fresca i molt cuidada, la col·lecció de Josep Font va agradar molt a un públic entregat davant les propostes d’un dels 3 únics dissenyadors de l’Estat que ha tingut l’honor de ser convidat per la Federació Francesa d’Alta Costura per desfilar a París.

La MBFWM va donar el relleu a la fira de moda CPM Collection Première Moscow que es va celebrar del 5 al 8 de setembre i a la qual hi van assistir les firmes catalanes Desigual, Bóboli, Cóndor i Promise.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]