Actualitat RSS

La fashion week del juliol barceloní

3 setembre, 2012

Desfilada Aldo Martins. 080 Barcelona Fashion

080 Barcelona Fashion, The Brandery i Little Barcelona. En una única setmana, Barcelona va celebrar més d’una desena llarga d’esdeveniments i espectacles de moda. 

El 080 Barcelona Fashion va encetar la setmana; després, The Brandery va demostrar de nou que, tot i la crisi, la ciutat vol tenir un espai fix en el calendari internacional de fires de moda; i, finalment, s’hi va celebrar Little Barcelona, un certamen cridat a consolidar-se com l’aposta del sector de la moda infantil al sud d’Europa.

“A The Brandery, grans marques que busquen fer una acció de comunicació amb el consumidor final han trobat un marc idoni”, explica Miquel Serrano, director del certamen impulsat per Fira de Barcelona. Negocis, però també art i música com a elements indispensables per explicar la moda als clients i, en particular, al més joves, van ser els ingredients que The Brandery va potenciar en la darrera edició celebrada del 13 al 15 de juliol. 

Parlem amb Miquel Serrano per fer-ne balanç, just després que el saló tanqui les portes i comenci a preparar la següent edició, la vuitena. “Sense la crisi, estaríem parlant d’un saló fort i consolidat, la conjuntura econòmica actual posa les coses molt difícils”, explica el director, referint-se a la caiguda de les vendes de moltes botigues multimarca que tenien en les fires de moda, com The Brandery, una cita ineludible per programar les compres de la següent temporada. “Si estiguéssim en una altra situació, tot seria més senzill. Tenim un saló molt cuidat, mimem les marques, busquem noves ofertes i també potenciem la demanda. Tenim col·laboradors que creuen molt en el projecte, però potser veuen que ara no és el moment d’entrar-hi”, explica Serrano. The Brandery va comptar amb 135 firmes de moda expositores, un 30% de les quals eren estrangeres i 15 grans compradors de d’arreu del món. Tot i això, el missatge per al director de The Brandery és clar: “L’objectiu és créixer en qualitat i en quantitat, i ho seguirem intentant”.

En 3 dies, The Brandery va atraure prop de 12.000 visitants professionals. D’altra banda, hi havia els periodistes acreditats, que des de Fira de Barcelona assenyalen que van créixer en nombre respecte de la passada edició. A més del públic en general, que enguany va poder gaudir d’un calendari d’espectacles i actuacions i d’una oferta atractiva per acostar-los a les noves tendències dels exhibidors de la fira. Així mateix, la Cambra de Comerç de Barcelona va organitzar les conferències Cross Channel on s’abordaven les noves estratègies de multicanalitat del sector retail.

 

080 més fashion

Però el tret de sortida a la setmana més carregada de moda de l’any el va donar la desena edició de 080 Barcelona Fashion. La passarel·la per a dissenyadors emergents i independents, una edició més, va estrènyer vincles amb la indústria de la moda. Va mostrar en una desfilada col·lectiva les propostes de les firmes de l’Associació Catalana de Tèxtil Moda. Sota la marca 080 360º Barcelona Fashion Brands, cases com Punto Blanco, Naulover, Aldomartins, Yerse, Escorpion, Bóboli, Cris Zarel i Cóndor van presentar les propostes per a la propera temporada primavera-estiu 2013. Lluny queden les barreres que separaven emergents i indústria i avui, el 080 és una fusió d’ambdós segments d’un mateix sector, el de la moda.

A més, el Palau de Pedralbes va donar l’escenografia perfecta a un esdeveniment, el 080, que edició rere edició, n’enforteix l’arrelament a la ciutat. El pressupost va arribar al milió d’euros i, en aquest sentit, el conseller d’Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, va voler concretar que mentre que el 70% d’aquests diners procedia de finançament públic, el 30% restant l’havien aportat els patrocinadors privats. Una xifra, aquesta darrera, que significa, en paraules del conseller, “un increment del 53% del patrocini privat”. “Volem seguir donant suport a la moda catalana, a les seves dues mil empreses i als 59.000 professionals que la componen”, afirmava Mena, davant del públic que assistia a l’obertura del calendari del 080.

La protagonista d’aquesta obertura va ser Míriam Ponsa, habitual al 080, que va mostrar una col·lecció anomenada “Collita Daurada”, de nou fidel als seus valors: colors orgànics, inspiracions naturals i innovació en la composició dels teixits. Els noms del primer dia van ser també: BrainyBeast, Juan Pedro López, Desigual i Miranda Makaroff for Lydia Delgado.

En la línia de convertir les tradicionals desfilades de moda en esdeveniments 360º, el 080 també va comptar amb el seu particular laboratori d’idees: “080 Llunàtics Ovni”, un espai de networking i debat amb més de 15 experts, que van abordar les oportunitats de negoci que ofereix el sector de la roba tecnològica i intel·ligent.

 Més noms, com Guillermina Baeza, Justicia Ruano, Lurdes Bergada & Syngman Cucala, Mango o Manuel Bolaño, entre molts altres, van completar el cartell del 080. Els dissenyadors Daniel Lierah i Arturo Martínez van aconseguir el premi de 20.000 euros a la millor col·lecció del certamen. El reconeixement va fer brillar el treball d’aquests joves creadors titulat “Sardonicus”. Al 080 també  va destacar la celebració del concurs Elite Model Look 2012, en el qual es va escollir els representants espanyols femení i masculí per al certamen mundial d’aquesta agència, que se celebrarà a Xangai.

 

Little Barcelona

La moda dels més petits va agafant lloc a Barcelona i ho fa sota el nom de Little Barcelona, la fira encarregada de tancar la setmana dedicada a la moda. Darrere d’aquest saló hi ha Javier Royo, Sílvia Tarrés i Ana Castán, tots tres, empresaris llargament vinculats al sector infantil amb les seves pròpies marques o com a representants de marques internacionals.  Del seu esperit emprenedor va néixer, fa aproximadament un any, la idea de convertir Barcelona en un aparador internacional de tendències “alternatives” per a nens. “Propostes que no siguin les de sempre: blau per al nen i rosa per a la nena”, assenyalava Castán a Barcelona és Moda. Gràcies a una convicció ferma i també a una visió estratègica, Little Barcelona va aconseguir celebrar-ne la segona edició en un escenari com el Palau de Pedralbes, en el marc de la setmana de la moda de Barcelona amb prop d’un centenar de marques de moda infantil.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]