Actualitat RSS

La moda catalana brilla a la Mercedes-Benz Fashion Week Madrid

22 febrer, 2012

Andrés Sardá / Hugo Camera / MBFW Madrid

Un total de 44 firmes de moda van formar part del programa de l’ara anomenada Mercedes-Benz Fashion Week Madrid (MBFW) –l’antiga passarel·la Cibeles– en la seva edició número 55.

Una vegada més, després de fer desfilar els seus dissenys a Madrid, el somriure de Teresa Helbig torna a intensificar-se. És el resultat de l’alegria, la il·lusió i sobretot la satisfacció que suposa guanyar, dos anys consecutius, el premi a la millor col·lecció de la passarel·la MBFW de Madrid. Helbig treballa silenciosament entre temporades per aconseguir en cada un dels seus treballs un exquisit equilibri entre la confecció perfecta, la combinació dolça de teixits, i l’exigència en els acabats i la qualitat.

Pas a pas, com li agrada avançar a la dissenyadora, sorprèn edició rere edició perquè sap convertir la seva creativitat en vestits i combinacions que el públic entén i alhora dels que gaudeix. “Estem molt contents després de desfilar a Madrid. A més, esperem que mica en mica l’èxit obtingut es tradueixi també en més feina. No ens esperàvem guanyar de nou el premi a la millor col·lecció. Penso que es tracta sobretot d’un reconeixement al treball de tot l’equip”, explica Helbig aprofitant un descans enmig d’un intens matí de feina.

Obrir-se al món

El més habitual és trobar a aquesta dissenyadora barcelonina atenent les seves clientes personalment o transformant teixits en un nou homenatge als anys 20, punt de referència de moltes de les seves propostes. Però en aquesta ocasió, enmig de la creativitat que sempre l’envolta, també ha reservat un espai per a la reflexió. En aquest sentit, i després de l’èxit de la desfilada de Madrid, Helbig recorda que el repte continua sent encara la internacionalització.

Sense dubte, participar en una plataforma com la MBFW permet a la dissenyadora fer-se un nom fora de casa i ara està contenta també amb els primers passos que ha fet la firma als països àrabs i, en concret, a Abu Dhabi, on compta ja amb clients interessants per anar obrint mercat.

Impulsar l’entrada a nous mercats és també un objectiu prioritari per a Sita Murt. La dissenyadora d’Igualada és una veterana indiscutible a la passarel·la de Madrid, on ha desfilat durant més de quaranta edicions.

En aquesta ocasió, la presentació del seu treball ha coincidit amb l’obertura d’una botiga pròpia a Santiago de Xile, la primera a la ciutat xilena  que marca l’inici d’un pla d’impuls del mercat llatinoamericà. A més, per a Sita Murt, desfilar a la MBFW de Madrid és l’oportunitat de trobar-se cada temporada amb “un públic entre el qual se sent molt a gust”.

Adéu Cibeles

Respecte al canvi de nom de l’antiga Passarel·la Cibeles, Murt diu: “Qualsevol canvi que tingui com a objectiu ajudar les marques espanyoles a situar-se en un context internacional és bo. Col·laborar amb una firma com ara Mercedes-Benz potencia la imatge de la passarel·la, i la situa en un context internacional i contemporani al costat d’altres com les de Nova York o Berlín”.

En general, les firmes catalanes habituals en aquesta veterana i consolidada plataforma de promoció de la moda destaquen la capacitat de la passarel·la MBFW d’impulsar la projecció exterior i mediàtica de la seva marca. És el cas de TCN, que està més que satisfeta amb el resultat de la seva desfilada el passat dia 4 de febrer. La firma liderada per Totón Comella i Josep Maria Donat va desfilar a la MBFW de Madrid pocs dies després de fer-ho també a la 080 Barcelona Fashion. Una doble presència que permet a TCN no haver de decidir-se encara entre un escenari o l’altre.

Dins el cartell general de la MBFW Madrid, també va destacar la presència d’Andrés Sardá. La firma, ara liderada per Núria Sardá, segona generació familiar i directora creativa, va celebrar els seus 50 anys d’història amb una espectacular col·lecció que feia un repàs als models més significatius de la casa de cotilleria de luxe.

Més que talent emergent

Des de 2006, la passarel·la de Madrid té, a més, un programa especial també per als creadors més joves. Sota el nom d’EGO, desfilen les marques emergents que han demostrat ja talent, capacitat de créixer i fer-se un forat en el sector. Un bon exemple d’això és el de Maria Escoté.

Després de presentar inicialment les seves col·leccions a EGO, Escoté va entrar al programa principal de la passarel·la el gener de 2010. En total, porta ja 11 col·leccions presentades en aquest escenari i assegura que enguany “està especialment contenta per haver aconseguit transmetre amb la seva col·lecció allò que tenia en ment”. Sota el nom de “Shock”, els dissenys que Maria Escoté va presentar a Madrid són, segons la creadora, “un canvi en la seva carrera professional que ha donat els resultats que esperava”. De cara a aquest 2012, assegura a més que té “un munt de plans sobre la taula que faran que els propers mesos siguin molt intensos”.

L’EGO ha comptat enguany amb 45 dissenyadors emergents que han pogut també vendre les seves propostes directament al públic. Entre ells, hi havia el dissenyador taiwanès Shen Lin, que va mostrar la seva col·lecció titulada “31 de febrer”. En els seus treballs, Lin –que va estudiar joieria a l’Escola Massana de Barcelona i va viure en aquesta ciutat durant 8 anys– fusiona tècniques procedents del disseny de moda i joies en les seves propostes. “Per a mi tot és el mateix, moda i joies vesteixen el cos i no hi veig la diferència”, explica Lin. Aquest dissenyador, que ha mostrat ja 4 col·leccions a l’Estat Espanyol, coincideix amb la resta en assenyalar “la capacitat de promoció” de la passarel·la MBFW Madrid.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]