Actualitat RSS

La moda de bany que neix a l’hivern

25 setembre, 2013

Ana Durán. Col·lecció per a l'Aigua 2014 / Ana Durán

La creadora de vestits de bany, Ana Durán, explica el procés de disseny de les seves col·leccions de banyadors i biquinis per a la propera temporada.

Fa més de 30 anys que Ana Durán es dedica al disseny de moda de bany. Aquesta experiència li permet dotar les seves creacions d’una estructura i un tall que s’adequa al cos d’una dona que busca comoditat, sense deixar d’anar a la moda i sentir-se elegant. «La senzillesa, l’elegància i l’esforç màxim a aconseguir una bona estructura, defineixen les peces de la casa», ens explica Ana Durán.

La firma que porta el seu nom va néixer el 1983. Ara, és una empresa familiar en què també hi treballa el seu fill, encarregat del departament comercial de la firma. La companyia forma part de l’empresa Texgalán que es dedica a la producció de cotilleria i bany principalment de marca blanca.

Ana Durán ha deixat enrere l’estiu i entra en l’etapa més creativa de l’any. En els mesos d’aquesta tardor neixen els biquinis i banyadors que la firma comercialitzarà l’estiu 2015. Tot el procés de creació comença més d’un any abans.

–    És difícil pensar durant la tardor i l’hivern en els dissenys de biquinis que es lluiran a l’estiu?

–    No és fàcil, sobretot en un dia de pluja. Però també és cert que és el que més m’agrada. És la meva vida i amb el que més gaudeixo. Intento imaginar-me la llum de l’estiu, un estampat concret en mig de la platja. Això em permet dissenyar.

Inicis i a poc a poc

Ana Durán va emprendre la seva trajectòria com a dissenyadora fent-se biquinis per a ella: «Els feia de tela, no hi havia teixit elàstic en aquella època. Després, vaig agafar la maleta amb alguns dissenys i vaig començar a recórrer els petits comerços de Barcelona. Més endavant, vaig seguir per Madrid i València, un cop ja havia obert el meu propi taller».

Aquella primera etapa li va servir a la dissenyadora i empresària per detectar un segment del mercat en què finalment s’ha especialitzat. Ella parla d’una dona que «ha arribat als 30 anys, busca una moda de bany amb què se senti còmoda i no estigui pensada per adaptar-se únicament a un cos perfecte». «Fem roba de bany des de la copa B fins a la E. El nostre màxim esforç està en l’estructura, a aconseguir un tall perfecte i a fer un sostenidor interior molt estudiat», explica Ana Durán.

Comercialització

Després de l’etapa de disseny i creació del prototipatge, que es fa a la seu de la firma a Molins de Rei i que ocuparà bona part dels últims mesos de l’any i l’inici del 2014, la nova col·lecció de la marca es començarà a presentar als comercials i distribuïdors, a partir dels mesos d’abril i maig. «Abans, però, també haurem de dedicar temps a fer les sessions de fotos i els catàlegs de presentació de la nova col·lecció», recorda la dissenyadora.

Durant les reunions amb proveïdors i comercials, que tindran lloc a la primavera de 2014 i que són claus per assegurar una bona temporada, és quan es recullen les comandes que es produiran al taller propi que té Texgalán a Romania.

«Mentre comercialitzem la col·lecció del 2015, estarem produint la de l’estiu vinent.
Ho fem a Romania, en un taller propi de Texgalán que ens permet garantir la qualitat que volem en les nostres peces», explica Ana Durán alhora que asegura que l’hivern per una firma de moda de bany, «és molt intens».

Obrint nous mercats

Tota aquesta activitat habitual, s’ha de compaginar amb l’obertura de nous mercats. «Aquest és el projecte més important de la marca ara mateix. Estem construint una xarxa comercial a l’exterior i no és fàcil», assegura.

Avui, la firma està present a tres països: Mèxic, Bèlgica i Itàlia. La propera temporada vendran també a França.

El mercat francès el van visitar durant l’estiu, coincidint amb la fira parisenca Mode City París del juliol.

Allà van presentar la col·lecció 2014 anomenada Para el Agua. «La fira va anar molt bé, vam fer bons contactes, i ara cal temps i hem d’esperar que fructifiquin», explica Duran.

La següent destinació internacional serà Rússia i també Brasil i Xile. «Hem de mirar cap als mercats emergents», assegura l’empresària i dissenyadora. Tot i que, com diu, no és gens senzill construir una xarxa comercial als mercats internacionals, es mostra segura que a poc a poc, ho aconseguiran: «No ho podem fer tot de cop».

Els projectes de futur en aquesta firma no s’acaben aquí. De fet, sobre la taula també hi ha la possibilitat d’establir punts de venda propis. «No ho descartem», explica Ana Durán i afegeix: «Tenim acords amb algunes botigues on només es ven la nostra col·lecció. Això ens permet treballar amb una clientela que fidelitzem amb el nostre producte. De moment, funciona molt bé».

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]