Actualitat RSS

“La moda és un examen constant”

29 gener, 2018

Botiga Mi&Co / Mi&Co

Mi&Co estrena el 2018 desfilant a Who is next a París i a mitjans d’any, trasllada les seves oficines a un espai tres vegades més grans que l’actual.

Montserrat Figueras, la dissenyadora de la firma Mi&Co, va començar a treballar en el món de la moda als anys 70. Des de llavors, ha assessorat nombroses empreses de moda, n’ha creat vàries, ha donat classes de cotilleria en alguna de les millors escoles de Barcelona i ha treballat per dissenyadors tan prestigiosos, a casa nostra, com Andrés Sardá. “Amb ell vaig treballar 14 anys”, concreta. Coneix la moda i el negoci de la moda. Però sobretot, Figueras coneix molt bé la moda de bany: “Hem sigut uns grans especialistes de moda de bany. Fem un bany d’investigació en el que no només treballem la lycra i la poliamida estampada. Posem elements a la moda de bany, que no són propis del bany”.

Actualment, Mi&Co ven vint mil peces de bany cada temporada i setanta mil unitats de la col·lecció de complements. Tot i que ven menys banyadors que jerseis, pantalons i d’altres articles junts, la peça de referència de la marca són els vestits de bany. “Portem ja cinc anys amb Mi&Co i estem… bé en el sector de la moda mai pots dir com estàs i tampoc pots dir que has aconseguit res, perquè t’has d’examinar contínuament, temporada rere temporada. Però tenim una clientela que li agrada molt el que fem”, assegura la dissenyadora. Amb només cinc anys, Mi&Co ha construït una identitat pròpia i l’ha traslladat amb èxit als dissenys, aconseguint que la seva clientela els identifiqui clarament.

 

Més botigues pròpies

Les xifres que defineixen la firma Mi&Co són la millor prova que “l’examen constant” al qual es refereix Montserrat Figueras, l’han passat cada temporada amb un excel·lent. La marca té tres botigues pròpies a Barcelona dissenyades per l’estudi Mirror Design Studio: una, al centre comercial de l’Illa Diagonal; la segona, al carrer Madrazo i l’última, al carrer València. “La de Madrazo és una botiga que hem fet amb molta estima. Li hem volgut donar una imatge industrial, acompanyada d’elements d’artesania. Hi ha unes llums realitzades per una parella molt jove d’arquitectes que són una meravella”, continua Figueras descrivint una de les tres botigues de Mi&Co. A banda dels punts de venda propis, l’èxit de la firma també es pot mesurar amb les més de dues-centes botigues multimarca que distribueixen el seu producte al client final en tot el territori espanyol. A nivell internacional, les xifres també són sorprenents per una empresa que fa tot just 5 anys, sortia al mercat. Trenta botigues multimarca a França i vint a Alemanya venen els disseny de Mi&Co. La seva aposta per participar a una de les fires de moda més important del món, demostra a més, la intenció de l’empresa d’ampliar fronteres pel que fa a la internacionalització del seu producte. Aquest mateix mes de gener participen a la fira Who’s Next de París. “Hi portem la col·lecció 2018-19. París és un gran repte per nosaltres. Ja és la quarta vegada que hi assistim. Who’s next és una fira molt fresca, on fan coses molt innovadores. Em recorda a la fira Bread&Butter, quan se celebrava a Barcelona. El nostre projecte és continuar assistint-hi, perquè les fires són un projecte de llarg recorregut i t’hi han de veure edició rere edició”. Figueras explica també que representants procedents d’Itàlia i també del Japó han mostrat recentment el seu interès per vendre la marca als seus respectius països. “Hem d’anar passet a passet i etapa a etapa. Hem de trobar els representants que hi posin la il·lusió necessària i que entenguin la marca”, explica la dissenyadora en relació a les estratègies d’expansió internacional.

Les botigues multimarca són una de les claus de l’èxit de Mi&Co. Ara bé, Figueras assegura que el seu creixement passa “sobretot per la botigues pròpies”. “La nostra idea és seguir obrint botigues i és clar, créixer també amb la multimarca. Però no només créixer, sinó també canviar. Hi ha un moviment constant en el sector de les botigues multimarca i no pots créixer molt en aquest canal. Obrir una botiga multimarca és complex. Ho ha de fer una persona molt professional”, assegura Figueras. Molt probablement Mallorca, serà la destinació de la següent botiga de la firma. “Ens agradaria molt obrir-hi una botiga. El nostre producte funcionaria molt bé allà. És un projecte que perseguim de fa temps i ja ho hem intentat sense èxit encara, en altres ocasions”, diu la dissenyadora de Mi&Co.

 

Els orígens

Al capdavant d’aquesta jove marca de moda hi ha Marcià Angrill com a director i Mariam Angrill, la seva germana i dissenyadora també de la firma. Tots dos fills de Figueras i segona generació d’una família dedicada al tèxtil i la moda des de fa quaranta anys. “Nosaltres produíem per diverses marques, entre elles Massimo Dutti, i també per la nostra pròpia firma Movimento. A més, tenim una marca d’uniformes de balnearis que es ven només per Internet. De sobte, tot es va parar –diu Figueras en referència a la crisi econòmica que va esclatar al 2008. I llavors, vam voler fer coses diferents. La nostra filla Mariam es va incorporar a l’empresa i vam començar a celebrar bikinis parties. Fabricàvem col·leccions curtes de vestits de bany i durant reunions d’amigues que organitzava una noia, els veníem. En veníem moltíssims!”. Figueras continua explicant que aquelles reunions informals entre amigues que quedàvem amb l’excusa de veure novetats de moda de bany, els va permetre testar el seus disseny al mercat. “Vam decidir apostar per fer una producció al major. Vam aconseguir tenir un equip de representants boníssims i ara, tenim el millor que queda de la botiga multimarca a Espanya. Vam tenir molta sort”, diu la dissenyadora.

Mi&Co també dissenya i fabrica una línia de moda infantil que es distribueix a través del grans magatzems de El Corte Inglés i d’un grup de botigues multimarca. L’experiència amb la moda infantil es remunta trenta anys enrere quan Figueras va fundar la firma Movimento dedicada a aquest sector. Ara, a Mi&Co, el gran protagonista és el bany i la innovació aplicada a aquestes peces de roba. “Crec que hem aconseguit un look de Mi&Co. Estem molt especialitzats en el Mediterrani i en Formentera. Ens agraden les roques, les molses i la sorra. Ens inspiren! Tenim una imatge molt artesanal i utilitzem tints i pigments de tons naturals que agraden molt a les clientes”, explica Figueras i continua: “En cada nova col·lecció, renovem la nostra il·lusió. Ens diem a nosaltres mateixos ‘a veure si ens superem’. Volem confeccionar-la millor i amb més colors. La moda necessita que hi inverteixis il·lusió i passió, sinó no va bé”.

 

Producció de proximitat

Cada col·lecció de Mi&Co té unes 200 peces. “Són moltes!”, exclama la dissenyadora. Els prototips i els dissenys es realitzen tots dins l’empresa i la producció es fa en tallers de proximitat amb els que col·laboren. “Sempre ho hem tingut molt clar: tot el que hem pogut produir aquí, ho hem fet aquí. Ni per filosofia, ni tampoc des d’un punt de vista pràctic. Aquí, tinc capacitat de reacció i si tinc cap problema, podem solucionar-lo ràpidament. Quantes empreses han hagut de tancar produint fora perquè no han pogut reaccionar a temps quan la producció ha fallat?”, es pregunta contundent Figueras. Ara bé, també reconeix que trobar els tallers aquí no és senzill. “Encara ens queda molta indústria i amb maquinària d’última tecnologia i molt ràpida. Però falten tallers”, assegura. La producció de Mi&Co es fa a ciutats com Mataró, Santa Coloma, Sabadell i també, a Canet de Mar. “Mantenim una relació qualitat-preu molt interessant. Tenim un producte totalment nacional, i només importem la llana, que ve d’Itàlia”, explica Figueras.

El 2018 vindrà carregat de nous projectes per a Mi&Co. El més imminent serà el trasllat, a l’abril, a unes noves oficines de set-cents metres quadrats ubicades al barri barceloní de Sant Andreu. “Serà un pas molt important”, conclou Figueras. No serà l’únic. El seu equip està preparant una nova imatge de marca que acompanyarà la firma a partir de la primavera.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]