Actualitat RSS

La sisena edició del 080, marcada per un futur incert

23 juliol, 2010

Celia Vela

El sector de la moda continua amb la seva lluita per sortir el menys malparat possible de la conjuntura econòmica actual. Les passarel·les són un bon focus d’atracció que reuneixen compradors, empreses i públic interessat en les tendències del moment. El 080 no n’és una excepció. Amb més de 10.100 visitants, un 8% més respecte l’anterior edició, deixa un bon gust de boca entre els organitzadors. L’intercanvi comercial, que sovint serveix de termòmetre per mesurar l’èxit d’un certamen, també ha estat a l’alçada de les expectatives i s’han fet uns 560 contactes.

En aquest sentit, durant la inauguració d’aquesta sisena edició, el conseller d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat, Josep Huguet, va destacar que “tres anys després de posar en marxa el 080 i de cinc d’haver donat un gir de timó a la política pública d’ajuts a la moda catalana, els resultats evidencien que apostem pel model correcte”. Unes paraules que s’acompanyaven de dades oficials: des de la primera edició la participació de públic ha incrementat un 140%, ha augmentat l’activitat comercial i també la implicació privada, que ha passat de tenir 2 patrocinadors a 21 firmes col·laboradores.

En aquest mateix marc, el conseller va aprofitar per avançar que en breu es presentarà el Pla Estratègic de la Moda 2010-2013, que donarà continuïtat a l’anterior pla, presentat l’any 2007. Una declaració d’intencions que ve acompanyada dels rumors, cada cop més insistents, que apunten a un possible canvi de model si CIU guanyés les properes eleccions. En diverses ocasions, Convergència ha explicat que canviarien el model actual, modificat el 2004 pel tripartit català i que va suposar la supressió de la Barcelona Fashion Week i de la històrica passarel·la Gaudí. Aquest canvi va fer que empreses com Sita Murt o TCN marxessin a Madrid, a la Cibeles. La incògnita sobre el model a seguir a Catalunya en un futur queda, doncs, sense resposta, a l’espera del resultat de les properes eleccions autonòmiques.

Aliens a la polèmica i amb la mateixa il·lusió i creativitat que s’esperava, una vintena de dissenyadors van presentar les seves propostes per a la primavera-estiu del 2011. Entre aquests hi trobem Josep Abril, Miriam Ponsa, Cardona Bonache, Alexis Reyna, Celia Vela i Jan Iú Més, guanyadors del Premi 080 Barcelona Fashion a la millor col·lecció de l’anterior edició i que van posar punt i final a la passarel·la d’enguany.

Manuel Bolaño i Juan Antonio Ávalos, premi a les millors col·leccions

El Premi 080 Barcelona Fashion a la millor col·lecció de dona se l’ha endut el dissenyador Manuel Bolaño i Juan Antonio Ávalos en la categoria d’home. Aquesta és la quarta edició dels guardons, dotats amb 10.000 euros cadascun.

En la cerimònia d’entrega, Josep Huguet va destacar la consolidació del certamen i la voluntat que el 080 Barcelona Fashion “continuï ajudant els creadors a internacionalitzar-se” i a “obrir canals de comercialització per a les microempreses i pimes de moda”. Una referència a la consolidació que s’ha repetit constantment durant el certamen i que vol acabar amb les veus que creuen que no hi haurà una nova edició.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]