Actualitat RSS

Les Apps: el futur és mòbil, però ara ja està de moda

13 febrer, 2013

Mango té aplicacions adaptades als diferents dispositius mòbils i sistemes operatius. / Mango

Els experts ja fa temps que assenyalen el concepte “mobilitat” com un element clau per a molts sectors econòmics. La moda no n’és una excepció.

El consum d’informació i les transaccions comercials a través de dispositius mòbils creixen, i les marques actualitzen les seves estratègies per adaptar-se a les noves demandes. Una de les fórmules per aconseguir-ho són les aplicacions natives per a mòbils i tauletes.

Mango, Privalia, Zara, Desigual, TCN i així fins a completar una bona llista de marques de moda —sense comptar també amb les firmes internacionals com H&M, Hugo Boss, Victoria Secret o Adidas— tenen, des de fa temps, aplicacions per a dispositius mòbils per fer front a aquesta tendència creixent de consum d’informació i productes a través dels telèfon intel·ligents o les tauletes.

“Volem estar en tots aquells canals que estan els nostres clients”, explica la directora online de Mango, Elena Carasso. Aquesta firma té des del 2010 aplicacions per a totes les seves línies de producte —dona, home i complements— i adaptades als diferents dispositius mòbils i sistemes operatius.

Mobile i apps

Segons explica Carasso, directiva experta en mobile marketing, la firma va apostar fa dos anys, pel desenvolupament propi d’aplicacions per a dispositius mòbils: “La clau perquè una aplicació sigui atractiva és que tingui un valor afegit. Cal que ofereixi un servei diferenciat i molt concret. Si s’aconsegueix, són unes eines molt potents de màrqueting amb les que s’obtenen ràtios de conversió molt elevades”. Gràcies a les funcionalitats pròpies de les aplicacions natives, les marques poden treballar molt intensament la fidelització dels seus clients. Una eina que els ho permet són els missatges push que mantenen al client informat de totes les novetats que pot trobar a l’aplicació de la seva marca.

Mango té clar que les seves aplicacions atrauen sobretot “les grans fans de la firma”. “En comparació amb el web, la ràtio de conversió és més elevada en el cas de les nostres apps, perquè el públic que hi tenim són seguidors molt fidels dels productes Mango. Tot i això, el web mòbil genera més trànsit i més vendes”, assegura Carasso. En aquest sentit, la directora d’online de la firma catalana, considera que “la tecnologia web mòbil està avançant moltíssim i permet molts serveis i desenvolupaments que abans no eren possibles sense l’aplicació”. Gràcies a això, també a causa del cost que suposa el desenvolupament d’una aplicació nativa i al fet que no es pugui amortitzar a curt termini, moltes empreses estan apostat pels webs específics adaptats a dispositius mòbils que tenen un menor cost.

“Ara la nostra aposta, sense deixar d’estar a tot arreu on siguin les nostres clientes, és el web mòbil. Creiem que les aplicacions quedaran per a les grans fans i sempre que ofereixin un valor afegit molt clar”, explica Carasso. Una opinió que comparteix, el Creative Developer de l’empresa barcelonina, Digital Seeds, Jan Badosa: “Les aplicacions natives estan de moda, però el que realment creixerà i es consolidarà són les mobile webs amb informació específica de les marques per a aquests dispositius. Els clients no tendeixen a descarregar-se tantes aplicacions, però allò que sí que fan és entrar a Internet a través dels seus dispositius mòbils”.

Ubiqüitat i moda

L’increment de les estratègies comercials a través de telèfons intel·ligents, com les de Mango, està associat al fort creixement del mercat mòbil a tot Europa. Tal com assenyala el European Mobile Industry Observatory 2011, la comunicació mòbil s’ha convertit en una indústria clau per a Europa comparable amb la indústria aeroespacial o la farmacèutica que genera uns beneficis de 174 mil milions d’euros. Gràcies, principalment, a la capacitat de les comunicacions mòbils de penetrar en qualsevol subsector econòmic i ser imprescindible per a la millora de les estratègies de producció, distribució o comercialització.

Si ens centrem en aquesta última, les grans marques de moda han abraçat la tecnologia mòbil per millorar les seves polítiques de màrqueting i comunicació, ja sigui per fidelitzar els seus clients com per captar-ne de nous, amb l’objectiu últim de millorar les xifres de negoci. Aquesta aposta està beneficiant també la gran quantitat d’empreses desenvolupadores d’aplicacions que hi ha a Barcelona i que ja treballen amb firmes de moda catalanes per desenvolupar les seves aplicacions.

És el cas de Digital Seeds, que fa dos anys que desenvolupa aplicacions mòbils dins la seva línia de serveis de Mobile marketing i que va desenvolupar l’aplicació de la firma TCN. “Actualment, has d’arribar al teu públic a través de qualsevol mecanisme. La distribució al carrer, les ofertes en sites de màxima audiència, els anuncis a la ràdio i la presència al mòbil. No hi ha una estratègia guanyadora i, per tant, cal tenir-hi presència, mesurar l’acció i redirigir l’enfocament. Això s’ha de fer de forma cíclica i àgil per adaptar-se a les noves circumstàncies ràpidament”, explica Badosa.

Per a aquest expert, els usuaris són, cada cop més, consumidors “visuals” que volen tenir tota la informació en un sol clic i quan volen. “És per això, que cal estar en els mòbils i no perdre cap ocasió per generar un impacte de marca o una recomanació”, afegeix.

Més dades al mòbil

Segons les xifres del European Mobile Industry Observatory 2011, els serveis mòbils estan a l’abast del gairebé el 100% de la població europea, i 456 milions de ciutadans europeus tenen un dispositiu mòbil. Una bona part d’aquests són ja clients de telèfons intel·ligents que, segons les previsions d’aquest Observatori, viuran un creixement del 33% els propers anys.

Les tauletes, per la seva banda, creixeran a l’entorn del 57% a l’any i ambdós dispositius seran els mecanismes tractors de l’impuls del trànsit mòbil de dades a un ritme del 90% anual en els propers 5 anys.

En aquest context, pel soci fundador d’App2u, Enric Solà, el creixement del mercat de les apps està assegurat i, tot i que avanci la tecnologia mòbil, les marques continuaran apostant per tenir aplicacions pròpies. “Només cal mirar el mercat dels smartphones i com està creixent el volum de ventes d’apps a les principals botigues d’aplicacions. Fa poc la App Store va arribar a la xifra de 25.000 milions d’apps descarregades. Un número que ja diu molt”, explica el responsable d’aquesta empresa especialitzada en el desenvolupament d’aplicacions, que té també la seva seu a Barcelona.

Una bona app

El secret de l’evolució del mercat de les aplicacions per a marques de moda no està només en les tecnologies amb què competeix, com és el cas de la tecnologia web mòbil i el seu cost, sinó també en les seves característiques. En aquest sentit, Solà assenyala: “Una app, si està feta a mida per a un dispositiu en concret, com ara un telèfon iPhone, aprofitarà al 100% els recursos d’aquell dispositiu. Serà rapida, eficient i anirà al gra. Penso que s’anirà interioritzant la necessitat d’utilitzar les aplicacions, fins al punt que no sabrem viure sense elles”.

Pel que fa a les bones característiques d’una aplicació d’una firma de moda, Badosa recorda que és imprescindible, que no només inclogui la secció de looks de la marca, sinó que es puguin veure, comparar i compartir els productes preferits a través de les xarxes socials i afegir a les wish lists. Per la seva banda, Solà conclou que la velocitat i la usabilitat són claus: “És importantíssim que l’app d’una marca sigui intuïtiva, gràficament agradable i simple. Però a més, si es vol que tingui èxit, s’ha d’aconseguir que sigui una aplicació que el client utilitzi cada dia o amb la major freqüència possible”.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]