Actualitat RSS

Les botigues pop-up acosten les marques al consumidor

27 gener, 2011

REC 02

Les botigues efímeres, conegudes com a pop-up stores, neixen amb data de caducitat i amb l’objectiu de potenciar la imatge de marca en una ubicació que acostuma a sorprendre al consumidor.

Un aspecte que explicaria la seva generalització és el potencial que tenen com a mitjà per a connectar amb el consumidor i oferir-li l’oportunitat d’endinsar-se en l’imaginari de la marca. N’hi ha exemples recents que ho il·lustren, com la iniciativa de la firma Lee Klabin, que va obrir la seva primera botiga pop-up durant la setmana de la moda de París per oferir als seus consumidors l’oportunitat d’endinsar-se a la ment d’una dona i descobrir així una part de la història de la firma. La firma americana Kate Spade ho va fer al Coven Garden de Londres, entre mitjans d’octubre i novembre, on va recrear l’apartament ideal de la noia Kate Spade de Nova York.

La generalització de les botigues pop-up també es podria explicar per altres aspectes, com ara l’actual crisi econòmica i l’augment de la disponibilitat de locals comercials a les zones més destacades que, sumat a la incertesa d’assumir riscos en moments delicats, ha pogut contribuir a l’ús de les pop-up com un recurs per posar a prova la viabilitat de noves ubicacions abans de decidir llogar un local comercial.

Tot i aquesta argumentació, el fenomen pop-up està en plena efervescència i adopta nous formats, més enllà de la botiga tradicional, com podrien ser l’SpaBus de la firma de luxe Elemis o el camió de Puma, Puma Rewind Forward. Aquests són dos exemples de pop-out itinerants que obliguen el consumidor a estar connectat amb la marca, ja sigui a través del seu portal web o de les xarxes socials, per no perdre’s l’oportunitat de viure una experiència inoblidable, amb la que se senten exclusius i formen part de quelcom diferent, ja sigui gaudir d’un tractament o comprar una reedició recuperada de l’herència de la marca.

Aquí també ha arribat el fenomen pop-up

Barcelona també compta amb antecedents de botigues efímeres com a tècnica de màrqueting per connectar amb el consumidor. Són coneguts els exemples de la botiga guerrilla que va obrir Comme des Garçons durant un any a la ciutat i amb una inversió mínima a l’interior del local, com és l’habitual en aquest tipus de botiga de la firma. L’altra marca internacional que va desembarcar a la ciutat amb una pop-up va ser Nike, coincidint amb la inauguració dels Jocs Olímpics de Beijing; en aquest moment, va decidir presentar simultàniament a 8 ciutats olímpiques una nova línea de la firma.

Més recentment s’han vist altres iniciatives com l’espai de moda i tendència Pink Tank, situat a la galeria comercial Boulevard Rosa, que el passat octubre es va inaugurar amb el projecte City Window. Aquest projecte va néixer per a tres mesos amb l’objectiu de mostrar cada mes, d’una forma diferent, les propostes de dissenyadors procedents de tres ciutats rellevants del món de la moda: Londres, París i Nova York.

Aquest estiu, la firma catalana Sita Murt també es va decidir a obrir la seva primera botiga pop-up a Sitges, en un local cèntric de la ciutat i en un espai de colors rosa i blanc. A la botiga no es venien únicament productes de la col·lecció de la firma, sinó també els productes escollits o creats especialment per Sita Murt, contribuint així a apropar l’univers de la marca al consumidor. La intenció de la firma és que el projecte tingui continuïtat a diferents ciutats de tot el món.

Una altra iniciativa vinculada a les pop-up és la que va tenir lloc al barri del Rec d’Igualada, a les antigues fàbriques d’adobs, entre el 25 i el 27 de novembre de 2010, amb l’objectiu de donar sortida als estocs de 25 marques i dissenyadors com ara Custo Barcelona, Antonio Miró, Josep Abril, Miriam Ponsa, Pepe Jeans, IKKS, Cooked in Barcelona, Buff, Punto Blanco, entre d’altres. Aquest nou experiment, que ha celebrat la seva tercera edició, el REC.02., i que uneix marques, dissenyadors i patrimoni, va comptar amb l’assistència de més de 25.000 persones, el 80% de fora d’Igualada, segons dades de l’organització.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]