Actualitat RSS

Les núvies de l’univers Imma Clé

28 juny, 2017

Imma Clé al seu taller / Imma Clé

La firma Imma Clé, amb 25 anys d’història, està en ple creixement i omple les pàgines de les revistes més prestigioses del sector.

—–

Quan les núvies d’Imma Clé visiten el seu taller, entren en “una caixa de sabates oberta al mar”. Un espai de vidre on l’exterior i l’interior són el mateix. El temps s’atura aquí dins. La imaginació troba la calma que necessita perquè les històries més romàntiques es transformin en vestits. El taller d’Imma Clé és alegria i sobretot, amor. És un petit univers envoltat de vegetació i molt a prop del mar, ple de teixits blancs, mans sàvies i il·lusions. Un espai on les núvies venen a buscar vestits de casament romàntics, eclèctics i molt especials.

Què és l’univers Immaclé? L’hi preguntem a la seva dissenyadora i ens respon amb dolçor i seguretat: “És on visc jo. Mira, fa anys, vaig estar a un showroom a Barcelona, allà vaig quedar amb una clienta. Em sentia perduda, no era el meu lloc. Aquí, ho tinc tot. Si necessito un teixit, el tinc aquí, si em cal anar al taller, baixo a baix… Aquest és el meu món. Fora, no ho és”.

Viure a Canet de Mar, un poble costaner i a quaranta minuts al nord de Barcelona i sobretot, viure en la casa que va concebre l’arquitecte, David Sainz, el seu marit i que s’anomena “caixa de sabates oberta al mar”, explica què és Imma Clé. En aquest espai, la dissenyadora rep les visites de núvies de tots els punts de l’Estat, de diferents països del món i és clar, de molts pobles de Catalunya. “Em diuen que si estigués a Barcelona vendria més. I jo els hi dic que llavors, no seria l’univers Imma Clé”, diu amb el seu to vital Imma Rodríguez Clemente. Aquest és el nom que hi ha darrera de l’univers d’Imma Clé. És la dissenyadora que fa vint-i-cinc anys, va començar a casa dels seus pares i ara, es prepara pel creixement de la seva firma de moda per a núvies de reconegut renom al sector. “Tinc els peus molt a terra. A vegades no som conscients de tot el que ens està passant. Veiem una revista que parla de nosaltres i estem contentes”, explica la dissenyadora en referència als reportatges que han publicat sobre ella revistes com Vogue, Wedding Style o Oxxo. “He anat com una formigueta i això és bo. Les coses han d’estar molt ben fetes. Jo feia núvies diferents i és el que ha agradat a qui buscava coses que ningú més feia”, resumeix parlant dels seus inicis perquè entenguem el seu èxit sobretot, en els últims anys.

 

Créixer i ser petit

Fa setmanes que Imma Clé no pot acceptar més encàrrecs que s’hagin de lliurar abans del setembre. En aquest taller, format per set persones, treballen a ple rendiment. “Fa mal, quan has de dir que no a una clienta. Fa mal”, confessa Imma Rodríguez amb la calmada sinceritat amb la que respon a totes les preguntes. A ella li agrada formar part de la història d’amor de les seves clientes, li agrada acompanyar-les quan trien el vestit i somien com serà el dia del seu casament. Per això, perquè comparteix amb totes elles la il·lusió de casar-se, li agradaria poder dir que sí a cada núvia que li escriu o truca. “Però d’Imma només n’hi ha una. Les proves les faig jo i a les clientes els hi encanta veure’m. Vull atendre-les i tenir temps per a elles. El tracte és el més important per a una núvia”, diu la dissenyadora amb la seguretat que li donen més de dues dècades d’experiència.

Si s’ha de triar, Imma Rodríguez creu que el que més atrau de la seva firma és “l’autenticitat”. “No ho dic jo, ho diuen les meves clientes. Tenim una paret a l’emprovador, on convidem a les núvies a deixar-nos un missatge i la data del seu casament. Hi ha coses tan boniques com ‘ets autèntica’, ‘sempre et portaré en el meu record’ i moltes altres que són meravelloses”, exclama amb alegria. No té encara clar com créixer i mantenir l’autenticitat. “Podria comptar amb tallers externs –diu entre moltes altres opcions- però llavors, no podria supervisar, com ho faig ara, el treball. Volem que el resultat sigui impol·lut”. Sobre la taula hi ha moltes opcions per fer front a la demanda, encara que una està descartada de partida: “Nosaltres no serem una franquícia”.

De moment, Imma Clé incorporarà una nova patronista a l’equip. Algú que senti el projecte com ho fa la seva creadora. “L’equip que tenim és boníssim. Ha de ser una persona que s’apassioni –explica-, tingui els mateixos valors que té la firma, cregui en la marca i s’hi senti identificada”. Cada vestit d’Imma Clé es fa a mida. “Això és alta costura i cada vestit és únic”, assegura la dissenyadora.

Imma Rodríguez ara se centra en dissenyar i atendre les núvies, però no fa molts anys enrere, també cosia i feia els patrons. “Vaig començar fent el vestit de casament per a la meva germana. Ella volia un vestit diferent als que es feien en aquella època. Va agradar molt i més gent me’n va demanar”, recorda sobre els seus orígens quan encara era estudiant a l’escola Felicidad Duce i va iniciar la seva carrera professional.

 

El públic

Tànger i Tierra-Mar són les dues col·leccions que aquesta temporada ha firmat. A partir dels vestits que inclouen, les núvies poden fer tants canvis com desitgin. “Cadascun d’ells es pot convertir en cinquanta mil altres vestits. Canviem les mànigues, els colls, els escots o el que sigui, depenen de la núvia. Però és clar també puc dissenyar un vestit de zero, si ella ho vol”, diu Rodríguez. Des de dos mil nou-cents euros i segons el tipus i els metres de teixits que s’esculli es pot tenir un vestit d’Imma Clé. Les dones que s’enamoren d’un d’aquests disseny, diu Rodríguez que són persones amb les idees molt clares. Dones que venen de tots els punts de l’Estat, principalment de Madrid, Navarra, Lleó, Santander o Màlaga. Però també de països com Alemanya, Suïssa, el Regne Unit o els EUA. “Ens coneixen a través d’internet o de les xarxes socials. Ens contacten i algunes venen a visitar-nos. Per a les altres, encara que són una minoria, els hi fem tot el procés parlant a distància. Si venen i depenent de la complexitat del vestit, en cinc dies podríem tenir-lo acabat. Sinó poden quedar-se, els hi enviem quan està enllestit”, explica la dissenyadora qui cada vegada més, compta amb un públic més variat pel que fa al seu origen. “En el que s’assemblen totes elles, és en les seves professions. L’any passat, vam tenir moltes mestres i aquest any, tenim moltes metgesses”, diu contenta.

Imma Clé no desfila i tampoc participa en fires internacionals. El seu èxit és el boca-orella i l’atractiu que els seus vestits i l’espai on estan exposats tenen sobre les clientes. La creativitat d’Imma Rodríguez, la passió que transmet per l’ofici i l’alegria que contagia quan acompanya un núvia durant el disseny del seu vestit, és una part de l’explicació, del per què aquesta petita firma figura entre els noms amb més èxit dins el sector nupcial espanyol. En el futur la dissenyadora no vol convertir-se en una cadena de botigues de núvies, però tampoc descarta una segona línia que li permeti arribar a les moltes botigues multimarca que la contacten perquè volen oferir els seus vestits a diferents llocs del món.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]