Actualitat RSS

Les núvies ‘millennials’ trien el seu vestit a internet

29 maig, 2018

Desfilada de YolanCris a la BBFW / Barcelona Bridal Fashion Week / Fira de Barcelona

El sector bridal ha de tenir una estratègia digital de venda, i apostar per la creació d’experiències, la diferenciació i l’omnicanalitat perquè d’aquí a deu anys el 30% de les compres es faran en línia

—–

“Avui, el 99% de les núvies comença a buscar el seu vestit de noces en una pàgina web, però només el 6% de les firmes aplica una estratègia digital real i amb prou feines el 15% incorpora en els punts de venda tecnologia de digital signage“, afirma José Luis Nueno, professor d’IESE Business School i autor de l’estudi “La botiga del futur per a les núvies millennials” impulsat per la fira Barcelona Bridal Fashion Week (BBFW). L’informe mostra l’evolució i els reptes als quals s’enfronten els punts de venda físics de moda nupcial amb la revolució de les botigues en línia i la seva relació amb les núvies millennials.

Segons aquest expert en la indústria de la moda, són les millennials les que estan accelerant el canvi de la cadena retail que, necessàriament, s’ha de digitalitzar: “Cal una transformació tecnològica en els punts de venda –remarca Nueno–. Les joves són les que consumeixen moda d’una manera tecnològica, a través del telèfon mòbil o la tauleta, i les botigues de moda nupcial han d’evolucionar cap a aquest nou model de negoci, ja que la gran majoria de les núvies del present –i d’un futur pròxim– són precisament millennials“. I és que, segons el mencionat informe, l’any 2025 les generacions Millennials, Y i Z protagonitzaran gairebé la totalitat de les noces als països avançats.

 

Estratègia digital

L’estratègia digital és clau per atraure clientes perquè, com informa la directora de BBFW, Estermaria Laruccia, està estudiat que del 100% de les núvies que naveguen pel portal d’una firma buscant el vestit de noces, el 75% es registra, la meitat visita la botiga físicament, el 35% s’emprova el vestit de núvia i el 13% el compra a aquella marca. “Si l’objectiu és aconseguir augmentar el percentatge de núvies que comprin al final del shopping journey, que comença amb la visita a les xarxes socials i a la pàgina web de la marca i acaba en l’establiment físic, cal aquesta estratègia digital”, apunta.

Per aquest motiu, l’informe “La botiga del futur per a les núvies Millennials” recomana dur a terme un seguit de transformacions per aplicar les noves tecnologies en el punt de venda i transformar totalment l’experiència i el procés de compra de la clienta, i millorar el coneixement de les seves preferències i necessitats per part de la marca.

Per exemple, a les botigues cal incorporar videowalls, que són els encarregats de rebre a la futura núvia a la botiga física, mentre que el digital signage interactiu permet mostrar l’experiència d’altres clientes a través de les xarxes socials. Altres opcions són els emprovadors intel·ligents que faciliten, entre altres possibilitats, la selecció de talles i colors, i permeten fer fotografies, enregistrar vídeos de 360 graus i, si s’escau, canviar la il·luminació. L’establiment també pot comptar amb prestatgeries, penjadors o miralls intel·ligents capaços de recordar la llista de preferències que la clienta té al mòbil, a més de catàlegs virtuals, entre altres aplicacions que, segons el mencionat estudi, hauríem de trobar a curt termini a les botigues de moda nupcial.

 

Marcar la diferència

“El model de negoci necessita més que un simple restyling“, considera José Luis Nueno. I és que, segons l’informe d’aquest expert en el sector de la moda, si actualment el 10% de les vendes es produeix en línia i el 90% a les botigues físiques, d’aquí a una dècada la proporció canviarà, i el 70% del comerç tindrà lloc a peu de carrer, i el 30% per internet. Això suposa que la botiga clàssica simplement “es transformarà per adaptar-se a les noves necessitats de les últimes generacions de compradors i compradores, i l’omnicanalitat passarà a ser imprescindible”, assegura el professor, qui també considera que és necessari que les botigues físiques es diferenciïn. “Avui els establiments de moda nupcial són força clàssics, molt iguals els uns amb els altres”. Per aquest motiu, el sector ha de fer el salt cap a la diferenciació i cap a la digitalització “no només en el punt de venda sinó en tot el procés d’identificació, de creació de marca i de captació del client”, subratlla l’expert.

 

Generar emocions

L’especialista en retail Javier de Mora també apunta “la necessitat d’empatitzar amb el client i generar emocions a la botiga”, durant la seva ponència “Experiències in-store” pronunciada en el marc del Barcelona Wedding Summit, el fòrum de debat del sector de la moda bridal que va tenir lloc al recinte modernista de Sant Pau. Segons aquest expert, “sorprendre, transmetre sensacions, personalitzar i crear atmosferes estimulants per als cinc sentits han de formar part de l’experiència de compra, que ha de fomentar la convergència entre la botiga física i el comerç electrònic”. Segons diferents experts, en general es multiplicaran les formes i canals d’informació i prescripció tant en línia com en el punt de venda, convertint el conjunt del procés en un model totalment interactiu i personalitzat.

Yolanda Pérez, directora creativa de YolanCris, firma que recentment ha obert una botiga i un showroom de 350 metres quadrats a l’avinguda Diagonal de Barcelona, també considera que el sector s’ha d’adaptar a les núvies d’avui, apostar per la diferenciació i la generació d’experiències “i no tancar-se portes, ni aquí ni fora. Actualment venem el 70% dels nostres productes a l’estranger, i estem presents a 36 països”, subratlla. Aquesta diferenciació que comenta Pérez, juntament amb la internacionalització, la creació d’experiències i de generar emocions a la botiga és cap a on han de tendir les firmes actuals.

 

Aposta internacional

Estermaria Laruccia insisteix en la necessitat d’aprofitar i compartir les oportunitats que ofereixen les tecnologies i la internacionalització, “tant a l’hora d’elaborar les col·leccions com en la seva posada en escena i posterior comercialització”. Laruccia destaca que “la internacionalització i l’aposta per la qualitat i el disseny han estat els trets diferencials que han permès que la moda nupcial espanyola s’hagi convertit en un referent del sector”. Avui, les empreses espanyoles són les que més exporten després de les xineses; segons dades del Centre d’Informació Tèxtil i de la Confecció (Cityc), les exportacions espanyoles de moda nupcial (que inclou vestits de núvia i de nuvi, de festa, accessoris, etc.) van augmentar l’any passat un 3,9% respecte l’any 2016.

Cal destacar que avui el sector bridal compta amb una xarxa de 700 companyies, dona feina a més de 6.000 persones, produeix cada any 755.000 vestits de núvia –Catalunya ostenta un 41,6% de la producció total– i Espanya és l’únic país occidental amb una producció superior a la demanda interna. Segons les últimes dades disponibles, el negoci de la moda bridal mou a Espanya més de 1.300 milions d’euros anuals i suposa el 12,9% sobre el conjunt del sector tèxtil.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]