Actualitat RSS

Les sneakers de BCN Brand viatgen pel món

22 setembre, 2014

Desfilada BCN Brand P/E 2015 / 080 Barcelona Fashion

Als creadors de la marca de sabates esportives BCN Brand els agrada dir que són una empresa familiar, amb un equip al darrere del seu projecte i, sobretot, que el seu somni és existir d’aquí a vint anys.

Damunt d’un expositor que evoca el trencadís modernista del Park Güell de Gaudí, llueixen les primeres sabates BCN Brand que viatjaran en breu al Japó, un grup d’espardenyes estampades amb motius que s’inspiren en les rajoles del Passeig de Gràcia de Barcelona. És una comanda que ha de servir com a targeta de presentació d’aquesta firma barcelonina davant els compradors nipons. «Vam coincidir amb ells l’any passat en una fira, i ens van explicar que mai compren la primera vegada que veuen una nova marca. S’esperen a veure-la en la següent edició i, així, s’asseguren que es tracta d’una empresa amb capacitat de resposta. Volen garanties que les futures relacions comercials amb ella poden anar bé», explica Pablo Caralps, un dels tres fundadors de la firma, recordant la considerable inversió que suposa la presència en una fira de moda internacional. Respecte al nou contacte japonès, saben segur que si li agraden els seus productes –al costat de les espardenyes també viatjaran una selecció de complements com carteres i bosses de mà– tindran un fidel comprador. «Un cop els sedueix allò que fas, els japonesos són molt compromesos i mantenen relacions llargues i molt serioses», assegura Caralps amb certa, i alhora, continguda il·lusió.

Juntament amb ell, Loles Caralps, la seva germana, i Elena Ballús, van decidir un bon dia que el nom de BCN Brand –registrat per a la seva agència de publicitat–, lluiria molt bé estampat en unes sneakers. Abans no s’havien imaginat un futur empresarial en el món de la moda. La inexperiència no va ser un obstacle llavors, ni ho és ara. Segurament, com també reflexiona Caralps, la manca de coneixement del sector els ha permès apropar-s’hi sense idees preconcebudes i amb més il·lusió de la que l’experiència prèvia, a vegades, et permet. «No venim del món de la moda. Això té els seus avantatges i els seus inconvenients –remarca el creador de la firma–, hem entrat al sector sense idees prefixades, però alhora anem aprenent a mesura que avancem».

Pensant a llarg termini

«Volem estar al mercat d’aquí a vint anys i, per això, no tenim pressa. Volem ser curosos amb les passes que fem. Per exemple, hem preferit renunciar a algunes botigues que no encaixaven amb el nostre públic objectiu per prioritzar el concepte de marca que estem creant. Pretenem anar a poc a poc»”, repeteix Caralps com un mantra al llarg de la conversa. La cita es produeix a la seu de la seva empresa a Barcelona, un espai que allotja també l’agència de publicitat, en la que tant ell, com la resta de l’equip de BCN Brand, han dedicat bona part de la seva trajectòria laboral abans d’embarcar-se en aquest nou projecte, a principis del 2013.

Tal i com explica Caralps, a més d’obrir nous mercats, un altre dels principals reptes de l’empresa és la consolidació de la imatge de marca. «BCN Brand evoca Barcelona i això és sinònim d’alegria, de vida i de cosmopolitisme. Allà on anem, la marca Barcelona la coneix tothom i t’obre portes. Està clar que el nom de Barcelona ens ajuda moltíssim a obrir-nos al món», reconeix tot l’equip de la firma.

Però per consolidar un concepte de marca complet, també s’han adonat que calia quelcom més que les sabates esportives: «Al juliol del 2013, vam desfilar a la 080 Barcelona Fashion per primera vegada. Llavors, vàrem ser conscients que havíem d’anar més enllà de les sabates i vam iniciar la primera col·lecció de polos i de vestits de bany. Per a la desfilada del 2014, hem ampliat aquestes col·leccions i hi hem afegit la de camises. Els clients volen veure que tens capacitat de treure noves línies i d’innovar, encara que sabem que ens hem de concentrar en dues o tres línies i que no podem ampliar producte sense rumb perquè no donaríem l’abast. Això ho tenim molt clar».

Les sabates de BCN Brand es fabriquen majoritàriament al Llevant espanyol, mentre que les peces de roba es confeccionen aquí, a Catalunya. La fabricació local és, sens dubte, un altre dels reclams de la firma quan recorre el món cercant nous clients.

Començar per fora

En uns dies, viatjaran a la gran fira de moda russa, CPM Moscú. «És la primera vegada que hi anem. Cal veure cara a cara els nostres clients russos per tal de consolidar la relació que ja hi tenim. És important conèixer les persones que acabaran venent el teu producte», diu Caralps.

El viatge és també la inauguració del nou curs de visites arreu del món per fer nous clients, estrènyer llaços amb els actuals i descobrir propostes de col·laboració.

Quan Caralps fa una llista dels països que han visitat fins ara –en dos anys d’existència– l’interlocutor s’adona que quan parlen «d’anar a poc a poc» no es refereixen a la prospecció de nous mercats. Des que van obrir l’empresa, no han parat de viatjar. En poc més d’un any, han estat a les fires de moda de Las Vegas, Los Angeles, Miami, Cannes i París. A aquesta última, hi tornaran al gener perquè «va resultar ser la fira amb més èxit a la que van assistir l’any passat».

Però a més d’explorar oportunitats sobre el terreny, des d’aquí també treballen en l’obertura del mercat coreà que sol fixar-se sovint en el seu veí nipó a l’hora d’apostar per marques i tendències: «Si entrem al Japó ens serà més senzill, després, establir-nos a Corea del Sud»”. Recentment els magatzems Lotte d’aquest país s’han interessat, a través de l’ICEX, en establir contactes i comercialitzar marques espanyoles als establiments del seu país. BCN Brand opta a poder ser una d’elles. «De moment, hem omplert tots els qüestionaris que ens han demanat i esperem que pugui anar bé»”, assegura el creador de BCN Brand.

Fa dos anys que BCN Brand està en funcionament, i un any i mig que ven els seus productes; van fer la primera operació comercial al març del 2013. Tot i que no s’obliden de fer balanç i anar millorant les decisions que prenen, Caralps explica que «han arribat fins al punt on estan, sense adonar-se’n i que proven de no mirar enrere per evitar el vertigen». Ho diu pensant, sobretot, que durant aquest temps han aconseguit estar presents als EUA –un mercat gens fàcil per a l’entrada de petites empreses catalanes–, França, Dubai i, fruit d’un acord recent, acaben de servir la primera comanda a un grup de botigues de luxe de la Xina. A més, el passat mes de juny van tancar un acord per estar presents a l’Equador, el Perú i Panamà.

L’actual situació econòmica els va portar a donar el primer pas amb BCN Brand als mercats internacionals, en concret a Los Angeles, allà van obrir la primera sala d’exposicions. «La nostra aposta es basava en què tot allò que fóssim capaços de fer primer als EUA, ens obriria les portes després aquí. Estàvem convençuts que calia fer els esforços inicials allà, per apropar-nos amb més garanties als altres mercats», explica Caralps.

El resultat ha estat aconseguir presència no només a Los Angeles, sinó també a San Francisco, Santa Barbara, Texas, Califòrnia i West Hollywood. «Els EUA són un mercat molt especial i enorme. Nosaltres encara no hem entrat en una gran cadena, això ens ajudaria a ser més coneguts i poder explicar millor el nostre producte a d’altres clients. Estem treballant per fer-ho possible», avança el creador de la marca. «En paral·lel, i tenint en compte que som de Barcelona, serem feliços si aquí també anem avançant», remarca Caralps, quan se li pregunta per la seva estratègia a casa i conclou explicant que, a hores d’ara, comencen a obrir els primers punts de venda a Catalunya.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]