Actualitat RSS

Lito & Lola, la màgia de l’artesania floral

22 juliol, 2016

Lito & Lola / Lito & Lola

La firma fundada per Mireia Martí té dos establiments a Barcelona i planeja obrir-ne un tercer, en breu, a una capital espanyola.

—–

Durant una hora, Mireia Martí s’asseu amb una de les seves clientes a la primera planta de la botiga que Lito & Lola té al carrer de Laforja de Barcelona. És un reservat pensat per crear conjuntament, l’accessori floral que la clienta desitja per al seu casament o potser per a una festa. Fins i tot, en algunes ocasions –cada vegada en són més– també pot ser una peça per lluir pel carrer durant el dia a dia. Martí escolta atentament el que necessita, li ensenya flors, teixits, peces de metall, trien colors, textures, formes i posicions. Entre les dues composen un mosaic únic amb tots aquestes elements. És una creació pensada només per qui la portarà i elaborada a partir de la imaginació i el saber fer de Martí i el gust i els desitjos de la seva clienta.

Aquesta situació es repeteix cada dia, especialment des del febrer i fins al setembre, a les dues botigues que Lito & Lola té a Barcelona. És la temporada alta de la venda d’accessoris florals, l’especialitat de la firma. Durant aquests mesos, futures núvies i apassionades de les últimes tendències, enamorades dels detalls fets amb les mans i fruit de moltes hores, reservaran una cita a Lito & Lola. Hi vindran amb una idea que Mireia Martí i el seu equip traduirà en flors. «Sóc tot orelles, he après molt de les meves clientes. Treballant juntes, han sortit meravelles. La nostra feina plegades fa realitat peces originals que no torno a fer per una altra persona. Elles m’enriqueixen a mi i jo a elles. Els proposo moltes combinacions que, finalment, encaixen amb allò que buscaven», explica Martí.

Quan la fundadora de Lito & Lola es va casar –recorda– va escollir el seu ram de flors en un catàleg. «Va ser molt poc personal» diu. Per això, la firma que va crear fa set anys, proposa una experiència totalment diferent tant a les núvies com a qualsevol persona que desitja i aprecia els complements artesanals florals. «Volem,  a més, que el públic de l’Estat, pugui accedir a aquesta experiència que ja tenen les clientes de Barcelona. La creació conjunta del seu complement és un procés molt bonic», diu il·lusionada. Quan Martí parla en plural ho fa per referir-se a l’equip que hi ha al darrere de Lito & Lola. D’una banda, Dani García, soci també de l’empresa, i de l’altra, l’artesana floral que atén el públic del segon establiment de la firma al barri del Born de Barcelona i les estilistes de la primera botiga que va obrir la firma, fa tres anys per atendre, sobretot, públic local de «la zona alta de la ciutat».

L’equip de Lito & Lola creixerà en breu: «Estem buscant local a Madrid o a Sant Sebastià. No és fàcil, pels preus que hi ha actualment, però ja hem començat. Volem apropar-nos al públic de l’Estat. Rebem moltes peticions i sabem que no hi ha una oferta com la nostra fora de Barcelona». Actualment, responen a aquesta demanda exterior via correu electrònic. Per aquest canal, arriben les peticions dels complements florals. És el primer pas, a partir del qual s’inicia un diàleg que finalitzarà amb el complement que desitja cada clienta que no pot visitar els establiments de la firma. També, per aquest mateix canal, responen a les peticions de botigues internacionals –fins ara de Nova York i de París– que els hi han comprat complements ja elaborats. «A la demanda internacional responem amb productes ja elaborats, no fets a mida», concreta Martí.

 

Les joies a l’inici

Lito & Lola compta també amb una àmplia col·lecció de bijuteria. Si bé és cert que durant la temporada de núvies i d’estiu, els complements d’artesania floral, especialment les corones, són la peça amb més demanda, a l’hivern això canvia. La bijuteria és, en aquest període, una part molt important de l’activitat de la firma: «De fet, vam néixer fent bijuteria i la volem mantenir perquè forma part de la nostra identitat».

El 2009, va ser un punt d’inflexió en la carrera professional de moltes persones a l’Estat espanyol. Les dades registrades indiquen que, fruit de la crisi econòmica, un alt nombre d’emprenedors actuals que va perdre el seu lloc de treball, va convertir aquella situació en un negoci amb futur. La història de Lito & Lola s’emmarca en aquest context. La fundadora, Mireia Martí, treballava en el sector de la publicitat i va ser durant aquella etapa que va començar a crear les primeres peces de joieria que donarien lloc, temps més tard, a la firma que lidera actualment. Les seves companyes d’empresa van ser les primeres clientes i una bona font d’informació sobre el potencial del producte al mercat. «Em van animar a fer més peces. Vaig obrir un blog i em van contactar moltes botigues demanant-me producte. Llavors, només feia bijuteria. Fins a quaranta botigues de l’Estat, eren clientes nostres. Ho vam aconseguir en molt poc temps. Simultàniament, i com si es tractés d’un senyal, va acabar la meva etapa a l’empresa on treballava», explica Mireia Martí encara sorpresa amb totes les coses bones que han seguit a aquell episodi. Posteriorment, per tal de millorar el seu producte, va estudiar patronatge industrial i, meticulosament, va fer una recerca sobre els processos d’elaboració del seus productes que, fins aleshores, només eren de bijuteria.

«Una companya de la meva feina anterior em va animar a fer corones de flors artesanalment. Em va dir que començaven a ser una peça de tendència a Londres i que estava segura que tindrien èxit», recorda l’empresària. El consell va obrir una nova etapa a la firma que s’ha caracteritzat pel protagonisme dels complements de flors. «Treballem amb flors d’alta qualitat, naturals que s’hidraten, s’assequen i es tenyeixen a Espanya per a nosaltres. És un procés molt laboriós i molt creatiu que consisteix en triar la flor, donar-li la forma adequada al filferro que la subjecta i combinar-la amb resines, teixits o pedres. Posem cada flor una a una i valorem si estèticament aquella combinació té consonància. Finalment, obtenim un petit fermall de flors que aparentment no sembla que hagi exigit tantes hores de feina. Però les hores hi són i, per això, és molt important que la gent vegi la primera part del procés personalment», explica detalladament, la directora creativa de Lito & Lola.

Trobar proveïdors per fer corones de flors va requerir una anàlisi acurada de la disponibilitat d’aquesta matèria primera que hi havia a l’Estat i a Barcelona. Després de veure que era difícil obtenir-ne en petites quantitats, Mireia Martí va començar a comprar flors de paper a Tailàndia. «Trigaven molt en arribar –recorda parlant de les primeres peces florals que va crear– i vaig trobar floristeries de Barcelona que em venien pomets de flors naturals com a clienta final. Un cop la demanda va créixer, aquesta opció ens va quedar petita i vam haver de buscar els proveïdors que tenim ara. Són de la ciutat i saben que comprem petites quantitats per les característiques del nostre producte, però els som fidels».

Les corones de flors viuen un moment àlgid i la demanda de Lito & Lola també. És un moment molt dolç per a la firma, però Mireia Martí pensa en el futur: «Aquesta tendència s’acabarà en algun moment i, per això, nosaltres hem de seguir innovant. Pensant en nous productes, nous materials, incorporant també els homes com a part de la nostra clientela i sent pioners amb les propostes que fem». Mentrestant, però, a la primera planta de la botiga de Lito & Lola de Barcelona, una nova clienta li explicarà, diàriament, quina corona de flors vol portar per al seu casament o per a la festa de graduació. Moments especials, que l’artesania floral de Lito & Lola transforma en màgics.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]