Actualitat RSS

Loewe brilla al Passeig de Gràcia de Barcelona

17 maig, 2012

Botiga Loewe al Passeig de Gràcia de Barcelona

L’any 1910 la firma Loewe instal·lava la seva primera botiga al carrer Fontanella de Barcelona. Avui, poc més d’un segle més tard, ocupa un lloc privilegiat al Passeig de Gràcia de Barcelona on té una botiga insígnia acabada de renovar i la seva primera Galería Loewe.

“Hi ha molta gent que no sap que Loewe és una marca de luxe que va néixer a España”, expliquen des de la firma. Però certament, Loewe, ara propietat del conglomerat francès de firmes de luxe LVMH, va ser fundada a Madrid el 1846. Llavors, l’empresari alemany Enrique Loewe Roessberg s’unia a un grup d’artesans de la pell que treballaven en un taller de la capital de l’Estat.

Luxe reial

La petita empresa que sorgia d’aquella unió, pionera en l’elaboració d’articles de pell i petita marroquineria, va començar a despuntar en el sector amb treballs que brillaven per la seva qualitat i especialització. Ja el 1887, obria la seva primera botiga pròpia al carrer Príncipe de Madrid. I vuit anys més tard, la Casa Reial espanyola la va convertir en la seva proveïdora oficial. La firma estava llavors liderada pel fill del fundador, Enrique Loewe Hinton, i aquella efemèride no va fer més que confirmar el seu lideratge entre l’aristocràcia de Madrid. Poc temps més endavant, començaria a seduir també la burgesia barcelonina.

Coincidint amb la modernització dels seus tallers, la instal·lació de l’electricitat i la contractació de més persones, es va obrir la primera botiga a Barcelona.

Seguint l’evolució del comerç de la ciutat, la firma va canviar d’emplaçament. Després del carrer Fontanella, va ubicar-se al carrer Ferran i finalment, coincidint amb el primer esplendor del Passeig de Gràcia, s’instal·lava al local on la podem veure avui.

Orígens i modernisme

Fa prop de 70 anys que Loewe ocupa el mateix espai al magnífic edifici modernista projectat per Domènech i Muntaner, al número 35 de la luxosa avinguda de Barcelona. Ara, gràcies a l’aposta de la firma per recuperar els trets arquitectònics originals de l’establiment, la botiga Loewe brilla amb la mateixa esplendor, o més, amb què Domènech i Muntaner la va projectar.

Entrar a l’establiment de Loewe de Passeig de Gràcia és una immersió en el luxe elegant, la bellesa en equilibri i la cura pels petits detalls. En aquesta ocasió, el disseny de Loewe ha estat interpretat per Peter Marino, un dels arquitectes de firmes de luxe més reconeguts. El projecte ocupa més de 640 metres quadrats, distribuïts en 3 plantes. Marino ja havia treballat amb Loewe en el disseny de les botigues de València i Londres.

Anteriorment, la firma havia deixat en mans d’arquitectes com Javier Carvajal o l’artista Gustavo Torné la projecció de les seves botigues. Però ara ha volgut confiar en el talent de Marino per actualitzar les seves botigues al concepte del luxe del segle XXI.

“El treball de Marino és sempre excel·lent”, expliquen des de Loewe i subratllen, a més, la seva capacitat per “encaixar el concepte propi de botiga Loewe en un espai modernista”.

Montse Dalmau, directora de la botiga Loewe de Passeig de Gràcia, posa l’accent en “l’intens treball que l’arquitecte ha dut a terme i la col·laboració amb el departament de Patrimoni Històric de l’Ajuntament de Barcelona”. El resultat ha estat la recuperació de sostres, columnes, mosaics i frescos originals. “Va ser magnífic treballar en aquest projecte. Suposava un gran repte, però també un gran plaer. La idea era un disseny per a Loewe que alhora fos un diàleg amb un edifici històric increïblement bonic”, assegurava Marino en motiu de la inauguració.

Així mateix, i en un gest de profund compromís amb la història, la firma i Marino van decidir traslladar l’entrada de l’edifici a la seva ubicació original de 1902. D’aquesta manera ara es dóna la benvinguda als clients —bona part dels quals són turistes japonesos, grans amants del disseny Loewe— per l’arc de la façana. “Per allà, originàriament entraven els cotxes de cavalls”, explica Dalmau.

Galeria d’història

L’aposta de Loewe per Barcelona, però, no acaba aquí. A més de la renovació d’aquesta històrica botiga, la firma acaba d’obrir la Galería Loewe. També al Passeig de Gràcia, aquest va ser l’espai provisional per a la venda durant els nou mesos que van durar les obres de remodelació.

La galeria, oberta a tot el públic, convida fer un viatge per la història de la firma a través de projeccions i peces antigues. Però, a més, és també un homenatge a la peça estrella de la casa, la bossa de mà anomenada Amazona.

 

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]