Actualitat RSS

Maite Gassó, gerent de Lola Casademunt: les grans cadenes s’ho estan repartint tot

16 juny, 2010

Lola Casademunt

La firma, que dissenya, fabrica i distribueix complements de moda, treballa totes les possibles sortides de negoci per estar preparada per a l’evolució del sector després de la crisi. Els prop de 30 anys en el mercat avalen aquesta empresa familiar.

Maite i Mar Gassó Casademunt, filles de la fundadora, Lola Casademunt, dirigeixen l’empresa, dedicada a la fabricació de bijuteria i complements, com ara bosses, cinturons, guants i xals. La seva mare, però, continua al peu del canó, n’és la presidenta i l’última en donar el vistiplau a qualsevol canvi o decisió presa. Una experiència i un olfacte del negoci que els ha transmès des de petites. Maite Gassó, gerent de la companyia, recorda amb l’afecte que es guanya amb el temps i la distància que quan tothom feia vacances la seva mare els buscava qualsevol feina a fer, fos la que fos. Aquest treball dur i continu és potser l’explicació a una força innata que les manté atentes a l’evolució de cada moment. La situació així ho requereix, tal com explica Maite Gassó: “hem de sobreviure a la crisi i estar preparades per a tot, per actuar segons ens indiqui el mercat”.

La conjuntura econòmica que ha portat petites empreses al seu tancament les ha fet estar a la cerca constant per trobar quina és la fórmula adequada per continuar endavant. “No sé què deixarà el mercat, Zara i els seus amics s’ho estan repartint tot”, comenta. “La crisi la nota tothom, però alguns poden sobreviure, tot i tenir pèrdues, i d’altres no”. Això els ha fet replantejar-se el model de negoci, que fins ara descartava el sistema de franquícies. Creien que si obrien aquest canal els perjudicava l’altre, el de multimarca, que n’ha estat fins ara el centre.

Tenir botigues pròpies podria ser un altre de les possibilitats que estudien, “però fa por perquè vas pel carrer i està tot ple de botigues amb cartells de trasllat o venda, això et fa pensar, però sabem amb certesa que el poder és al punt de venda”. És per això que no descarten vendre per Internet, però amb els mateixos preus que a les botigues perquè “no ens podem carregar el nostre client”.

La seva filosofia és el treball de formigueta. La prudència, forçada pel moment, les obliga a centrar-se en el mercat espanyol, on tenen una xarxa comercial molt coberta des de fa anys i on encara creuen que tenen molt per fer. Tot i això, si surten projectes internacionals els agafaran: “si tens molts diners pots fer una inversió fora forta, però en aquests moments no serem proactius, només invertirem on sapiguem que hi ha retorn i en els projectes que ens vinguin a picar a la porta”. “Ara tenim moltes coses embastades i, per exemple, estem aprofitant per contractar gent brillant que prové de la competència i que s’han quedat sense feina”.

De moment el producte patirà poques variacions. Tot i que van introduint peces de roba cada temporada, descarten, ara per ara, fer col·leccions senceres de roba i passar la frontera dels complements.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]