Actualitat RSS

Majoral treballa per consolidar-se als EUA

26 abril, 2013

Majoral

El projecte més important de la firma de joieria Majoral és consolidar-se en el mercat internacional. En concret als EUA i a Mèxic. Per això, estan reforçant la seva presència en grans magatzems de luxe d’aquest països com Bergdorf Goodman i Berger, respectivament.

Alemanya, Itàlia, Mèxic i els EUA són els països on Majoral té més presència ara mateix. Per aquesta firma de joieria contemporània, sortir a l’exterior és avui una de les accions més importants dins l’estratègia empresarial. La situació del mercat intern, amb la caiguda de la demanda, l’ha impulsat a buscar nous mercats i reforçar la presència en els actuals. “El nostre objectiu és el mercat global”, expliquen els responsables de Majoral amb qui Barcelona és Moda ha pogut parlar sobre els seus projecte de futur.

Amb sis col·leccions anuals distribuïdes en dues temporades, a més d’una selecció de peces úniques, Majoral és una de les grans firmes de joieria contemporània del país. Una empresa que no s’explica sense Formentera, l’illa on va establir-se Enric Majoral, el seu fundador, l’any 1974. Allà, va trobar la inspiració que li ha permès treballar, durant més de tres dècades, en la seva gran passió: la transformació de materials d’alta qualitat en joies artesanes inspirades en el Mediterrani. Totes elles neixen d’una conversa de l’autor amb la natura i la vida formenterenca.

Joia sense límits

Però també la fusta, les llanes, els plàstics, les pintures o la sorra, a més és clar dels clàssics metalls com la plata i l’or, són alguns dels ingredients que Majoral transforma en peces singulars tant per al gran públic, com per a clients més exclusius. “En joieria contemporània no hi ha límits per a l’experimentació i la innovació de l’objecte/joia”, explica des del Departament de Màrqueting i Comunicació de Majoral, Mònica Sans.

Actualment, la firma té cinc botigues pròpies dues a Formentera, dues a Barcelona i una a Girona. A més de 32 punts de venda. “Perquè Majoral sigui present a una botiga multimarca, aquesta s’ha de sentir partícip del procés de venda de la nostra joia amb el client final. Ha de ser coneixedora i estar interessada en la joieria contemporània i el disseny. A més, ha de tenir una llarga trajectòria de prestigi i un reconeixement dins del sector”, explica Sans.

Mans que creen

Enric i Roc Majoral i Abril Ribera són els membres de l’equip creatiu de l’empresa. Els dos primers són pare i fill, i comparteixen amb Ribera la passió pels procediments artesanals i manuals i per l’experimentació amb noves tècniques. Tant Roc Majoral com Abril Ribera treballen des dels tallers que Majoral té a Barcelona. L’espai, que compta amb un equip de deu persones, és on s’elaboren bona part de les peces que conformen les sis col·leccions anuals de la firma.

A Formentera, on resideix normalment Enric Majoral, hi ha un taller creatiu que només obre la temporada d’estiu. Majoral va començar a vendre les seves peces artesanes al mercat de la Mola d’aquesta illa als setanta. Després d’anys de treball, en els darrers temps li ha arribat el reconeixement nacional i internacional per la seva obra. Al 2004, va ser nomenat Mestre Artesà per la Generalitat de Catalunya, al 2007 va rebre el Premio Nacional de Artesanía. A més, dues peces de la seva sèrie “Joies de sorra” formen part de la col·lecció permanent del Museum of Arts and Design de Nova York.

Artesania o expansió?

Per Majoral, l’expansió nacional i internacional de la firma no és incompatible amb el seu genuí segell artesà. “Artesania i luxe són conceptes que estan vinculats pel saber fer, per l’amor a les coses ben fetes i per l’excel·lència de l’ofici. L’objectiu és arribar a objectes de gran bellesa”, raona Sans.

Per la firma, l’actual situació econòmica internacional no posa en entredit l’existència i el paper de la joieria contemporània. “L’únic que varia, potser, és el tipus de material utilitzat en el disseny més luxós o més humil”, asseguren. De fet, com expliquen des de Majoral, “En èpoques tant de bonança com de crisi, la contemporaneïtat existeix en els sectors de l’art, la moda, la joieria. És un esperit de transformació i transgressió cap a noves mirades”.

Majoral treballa també sobre demanda atenent les peticions de clients que volen una joia exclusiva. “És un tipus de client o clienta que li agrada l’excel·lència i que vol participar en la creació de la peça”, detalla Sans. Les comandes de peces exclusives procedeixen a més d’aquells clients que volen adquirir peces úniques i singulars dissenyades per Majoral.

Nous canals

Tot i que encara no és un dels canals forts de l’empresa, la botiga electrònica ajuda a Majoral a donar a conèixer el producte i millorar els processos de decisió dels clients. “La venda en línia no és senzilla. La botiga electrònica acompanya el client en el procés de compra, però finalment aquest encara compra a la botiga. Tot i que ara no és gaire activa, pensem que la botiga en línia és el futur si volem estar presents en un mercat cada vegada més global”, explica Sans.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]