Actualitat RSS

Medwinds: el Mediterrani a la xarxa

20 desembre, 2012

L'equip de Medwinds.com a la botiga de Barcelona / Medwinds.com

“Una marca a Internet, amb l’ADN mediterrani”. Així defineix Medwinds el seu president, Llorenç Fluxà. Amb ell, hem parlat del futur d’aquesta jove firma que ha impulsat la família Fluxà, fundadora de Camper i propietària d’empreses com Lottusse i Iberostar.

Medwinds va néixer al febrer del 2011, com una firma online de moda, que ven roba, calçat i complements amb un component principal: el disseny mediterrani. Va ser, però, el passat mes de juny, quan l’empresa va obrir també una botiga física, a Barcelona.

“Medwinds té i tindrà sempre un esperit online, però avui pensem que l’experiència multicanal és la més encertada per una marca de moda”, explica el president de Medwinds. Per a aquest empresari, si bé és cert que la gent compra cada cop més a Internet, també ho és que la compra a la botiga física persistirà i per això, “seria una llàstima no arribar a aquest públic”, conclou.

La família Fluxà, com explica el president de Medwinds, “sempre ha tingut un esperit emprenedor” i aquesta és la principal raó per la qual van apostar per una nova firma de moda. També perquè estan convençuts que “Internet és el present i el futur”, segons expliquen.

Fidels a aquest caràcter innovador, Medwinds no només és roba i la seva botiga de Barcelona tampoc és només una botiga. “Per nosaltres aquest nou espai és més que una botiga. El que volem és que sigui una experiència pels fans de Medwinds. És un lloc on volem que ‘hi passin coses’ i hi programem, per exemple, presentacions”, explica Fluxà.

Més projectes

Ara per ara, des de la companyia no descarten la possibilitat que a la de la botiga de Barcelona la segueixin altres obertures: “Està funcionant molt millor del que esperàvem. Ens agradaria, amb el temps, poder-ho replicar a altres ciutats europees, per donar a conèixer millor la marca”, assegura el seu president. 

De fet, segons Fluxà, “és vital” ser internacional i afegeix: “Som d’aquí, però la nostra aspiració és ser globals i, per això, hem fet aquesta aposta de botiga en línia amb la que volem que no hi hagi barreres”.

Actualment, a Medwinds estan desenvolupant col·leccions amb dissenyadors de renom que anomenen “càpsula” i que es veuran al mercat la propera temporada primavera/estiu. A més, continuen treballant amb el dissenyador danès, Henrik Vibskov, que prepara una nova col·lecció de bany.

Poc a poc, altres productes relacionats amb l’estil de vida mediterrani, a més de les peces de roba, formen part de l’oferta d’aquesta nova firma. “Fa un parell de mesos que oferim els productes HandMed. Estan fets de forma artesanal en algun lloc del Mediterrani. És un projecte molt bonic, que ofereix des d’una estora feta per una comunitat de dones artesanes, fins a ampolles de vidre fetes a la fàbrica de Can Gordiola a Mallorca”, descriu Fluxà.

Fent balanç

Els responsables de Medwinds “estan contents” amb aquest primer any i escaig d’activitat i esperen “seguir creixent i conservant l’esperit de marca petita”. Saben que el mercat es mou cap a un consum més responsable i conscient de la importància d’aspectes com la sostenibilitat. En aquest sentit, estan d’acord que els clients, en general, veuran en les firmes que aposten per l’atemporalitat de les peces de roba i les matèries primeres ecològiques, un valor afegit i diferenciador. Sobre aquest aspecte Fluxà conclou: “Hi ha un fort moviment en aquesta direcció. Nosaltres estem produint al Mediterrani i col·laborant amb artesans locals”.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]