Actualitat RSS

Miquel Suay i Blame, premiats a la 18a edició del 080 Barcelona Fashion

21 juliol, 2016

Entrega de Premis 080 Barcelona Fashion de la Generalitat de Catalunya / 080 Barcelona Fashion

Athleisure és una de les tendències globals que trobem actualment a la moda i que analitzàvem el passat mes de gener a Barcelona és moda a l’article Athleisure, l’esport i la roba de diari s’hibriden. Un look  modern i funcional, per al dia a dia, influenciat per la roba d’esport i que, en molts casos, va més enllà de l’estètica per vincular-se a un estil de vida més saludable que també inclou la pràctica d’esport.

Casualitat o no, en aquesta 18a edició el 080 Barcelona Fashion escollia l’INEF, la seu de l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya a Barcelona -on es formen llicenciats i graduats en ciències de l’activitat física i l’esport-, per celebrar l’esdeveniment, que va tenir lloc entre el 27 de juny i l’1 de juliol.

 

Premis 080 Barcelona Fashion

Precisament, l’esport va ser el fil conductor que va donar lloc a l’inici de l’entrega de Premis 080 Barcelona Fashion de la Generalitat de Catalunya, que abans de començar va oferir una breu exhibició de salts artístics i d’esgrima, que va sorprendre a tots els espectadors.

En el marc de la inauguració, la consellera de Presidència, Neus Munté, va destacar que “a cada edició del 080 es reforcen les marques dels nostres creadors i es reforcen també les marques de Barcelona i Catalunya” i va recordar que “la nostra tradicional indústria tèxtil i de confecció ha sabut adaptar-se a les noves tendències de mercat i apostar pel talent i la creativitat”. Posteriorment, va entregar el Premi Nacional de la Generalitat de Catalunya a la Millor Col·lecció primavera-estiu 2017, que en aquesta edició va recaure en el dissenyador Miquel Suay per la seva proposta “Spring Summer 2017”, inspirada en la obra de l’arquitecta Zaha Hadid. Una col·lecció de prêt à porter masculí amb un disseny avantguardista, funcional i pràctic, que experimenta amb les textures, mantenint l’equilibri entre innovació i elegància.

El Premi Nacional al disseny emergent 080 by Desigual, el va guanyar Pablo Puig, dissenyador de la firma Blame, per la seva col·lecció “In Decision”, inspirada en l’estat mental de la indecisió. Una proposta basada en un vestuari d’estil streetwear apte per enfrontar-se a la presa de decisions del dia a dia amb la seguretat i el confort necessaris, amb peces de disseny fresc i versàtil. L’entrega la va fer Dani Pérez, director de Comunicació i Màrqueting de Desigual, empresa col·laboradora en aquesta modalitat del premi.

La novetat d’aquesta edició va ser la creació d’un nou Premi, el 080-Modacc a la millor col·lecció primavera-estiu 2017 de marques internacionals, que va anar a parar a la firma de calceteria i moda infantil CND by Cóndor per la col·lecció “Summer Songs”, inspirada en la música i els festivals d’estiu. La entrega del Premi la va fer Francesc Maristany, president del clúster MODACC.

Un cop finalitzada, Wom & Now va clausurar el calendari de desfilades amb la presentació de la col·lecció “Kaleidoscopio”, inspirada en el model de vida contemporani, complex i articulat, en el que cada dia es sinònim canvi.  Una concepte que es va materialitzar sobre la passarel·la amb una col·lecció d’sportwear sofisticat, amb colors forts, estampats, contrastos de materials i superposicions.

 

Masterclass “Ecclectic Lives in Fashion” amb la presència de Lynn Yaeger i Mickey Boardman

Unes hores abans que tingués lloc l’entrega de premis, a la sala de conferències, dos membres del jurat oficial d’aquesta 18a edició, Lynn Yaeger i Mickey Boardman, van oferir als assistents la masterclass “Ecclectic Lives in Fashion”. Una conversa en la que aquests dos editors i crítics de moda del panorama novaiorquès van reflexionar sobre el paper dels mitjans de comunicació i el futur de la moda.

Durant la conversa, Lynn Yaeger, editora col·laboradora de Vogue Amèrica i escriptora de temes com moda, joies antigues, viatges o política a altres mitjans de comunicació com New York Times, Travel and Leisure o Wall Street Jouranl Magazine, va assegurar que tot i que compra cada dia “vull que em reconeguin pel meu treball, que és escriure, no per l’estil de roba que porto”. També va explicar que el seu referents es remunten als contes il·lustrats, “a quan era petita,  a les fades madrines”, i va recomanar que en el periodisme de moda “cal treballar molt, i tenir present la cultura, la política, el teu entorn per generar continguts interessants”.

D’altra banda, Mickey Boardman, escriptor de la columna “Ask Mr. Mickey” a PAPER i comentarista cultural, expert en estil de vida i moda, a cadenes com VH-1, A & E, CNN, E! I Foz News, va explicar que “el luxe no és una cosa cara”, que per ell “és tot allò que et fa sentir bé, viure com tu vulguis viure”. En relació als mitjans de comunicació en paper, va assegurar que “són com una obra d’art en mà i que mai res arriba a morir”, segons Boardman “sempre es crearà contingut, només cal repensar-la i possiblement canviar els canals de distribució”.

Amb aquestes reflexions i altres al voltant de la sostenibilitat i la impressió en 3D va finalitzar la masterclass organitzada pel 080 Barcelona Fashion. Haurem d’esperar a la propera edició per conèixer els següents protagonistes.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]