Actualitat RSS

Moda, Amor, Arte, un homenatge a la trajectòria d’Andrés Sardá

4 febrer, 2011

Verónica Blume, Martina Klein i Judith Mascó al costat d'un dels maniquís vestits d'Andrés Sardá que s'exposaven al hall del DHUB. / Crèdit fotografia: Faminia Pelazzi

La firma Andrés Sardá celebra els cinquanta anys de professió del seu creador amb el llibre homenatge Moda, Amor, Arte, presentat el passat 17 de gener a l’Espai Disseny Hub Barcelona (DHUB).

Si es pogués definir la trajectòria professional d’aquest dissenyador en poques paraules, l’escolliríem “visió de futur”. Una visió amb la que Andrés Sardá va revolucionar el món de la moda íntima, i va contribuir a convertir la poc atractiva i ortopèdica roba interior femenina fins aleshores en quelcom elegant, sensual, còmode i de disseny. La incorporació d’innovacions tècniques als seus productes va ser essencial per posicionar Eurocorset, l’empresa creada pel dissenyador als anys seixanta, per davant dels seus competidors, avançant-se així al futur. En aquest sentit, va ser pioner en l’ús de la popular fibra americana LYCRA®, que li va permetre crear la primera punta elàstica i aportar a les peces la màxima elasticitat i capacitat de recuperació, el que va proporcionar un plus en confort i adaptabilitat a les seves clientes. Aquesta visió de futur es va veure complementada per la internacionalització dels seus productes, que es van començar a exportar a França el 1965 a grans magatzems d’alt nivell com Galeries Lafayette i Printemps. Actualment, la firma Andrés Sardá exporta el 60% de la seva producció.

Tots aquests aspectes, creativitat, innovació, disseny, qualitat i funcionalitat, han posicionat Andrés Sardá entre les firmes de moda íntima i de bany del sector del luxe, convertint les seves creacions en un referent a nivell nacional i passant a formar part de la història de la moda del nostre país.

Aquestes són algunes de les idees que recull el llibre d’edició limitada Andrés Sardá. Moda, Amor, Arte, del que se n’han imprès 3.000 exemplars no per a comercialitzar-se, sinó com un homenatge al dissenyador per ser repartit entre amics, col·laboradors, clients fidels i gent interessada en la firma. Aquest llibre, que tracta de reproduir el format d’una revista, és el resultat de dos anys de feina remenant en els arxius de la firma, tal com va explicar la seva filla Núria Sardá i actual directora creativa. Les imatges que recull provenen dels editorials publicats en revistes, així com de catàlegs i campanyes de comunicació d’Andrés Sardá, qui va entendre molt aviat la importància de la imatge en la creació de marca i estil.

Les imatges que il·lustren aquest llibre han estat creades per fotògrafs destacats com David Hamilton, Antoni Bernad, Sergi Pons, Nico o Outumuro, i s’acompanyen dels textos elaborats per professionals de prestigi del sector com Margarita Rivière, Joana Bonet, Charo Mora o Pedro Mansilla. Al còctel de presentació van assistir models admirades que han lluït els seus dissenys com Judith Mascó, Martina Klein o Verónica Blume.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]