Actualitat RSS

Moda d’estiu feta a Barcelona

25 juliol, 2016

Laia Vallès, dissenyadora de Bella Lola / Bella Lola

Emprenedors i marques de moda d’estiu ens expliquen com afronten la temporada de vendes més important per a ells.

—–

Ulleres de sol, vestits de bany i complements de bijuteria que llueixen sobre teixits lleugers. Tots ells són els grans protagonistes de la moda d’estiu, ja sigui dins de l’aigua, a les guinguetes prenent un còctel o passejant durant les nits càlides d’aquesta estació de l’any. Ens hem fixat en les empreses que dissenyen aquests productes a Barcelona -i a prop de la ciutat- per saber com afronten l’estacionalitat i com s’explica l’èxit dels seus dissenys quan les temperatures pugen.

La Laia Vallés treballa de dilluns a diumenge, durant els mesos d’estiu. A més de la seva feina habitual que inclou dissenyar, atendre la botiga online i gestionar els clients multimarca, ara assisteix als mercats de temporada que es fan pels diferents pobles i ciutats costaners dels país. Un d’ells és el White Summer, una proposta refrescant situada a Pals, Girona, que reuneix gastronomia, música i tendències. Allà hi ha, durant un mes, un punt de venda de Bella&Lola, la firma de moda de bany creada per Vallés fa 5 anys. Aquesta emprenedora sap que acostar-se als clients a través dels festivals d’estiu com el White Summer, és clau per incrementar el coneixement de la marca. També va assistir a la darrera edició del 080 Fashion Market, un altre espai que proporciona a petites firmes com Bella&Lola un pòdium excepcional perquè el públic les reconegui. Segons aquesta dissenyadora, crear moda especialment pensada per a l’estiu té moltes avantatges. Per exemple, la possibilitat d’invertir més temps i cura en les peces. “Em trobo molt còmode fent un producte estacional, puc dedicar-m’hi sense pressa. No tinc l’estrès d’haver de presentar dues col·leccions a l’any”, diu Vallés. Com sempre, però, també hi ha una vessant menys avantatjosa i és la gran quantitat de feina que s’ha de fer quan comença la temporada. “Llavors treballo el doble!”, assegura la dissenyadora de Bella&Lola qui no només crea al seu estudi, sinó també a la platja. “El meu cap no pot deixar de pensar en noves formes i estampats. No és fins setembre, quan em poso de ple amb la nova col·lecció, però ara quan vaig a la platja, observo els cossos, les formes del cos de les noies, penso en allò que els hi escau millor segons, per exemple, el seu pit. És bàsic per a mi conèixer les necessitats reals de les dones. Per això, crec que l’experiència que et proporciona la venta directa als mercats és molt important. M’ajuda a entendre quin tipus de forma s’adapta millor a cada cos”, assegura la dissenyadora de Bella&Lola.

Independentment de l’estació de l’any, la venda directa, ja sigui en un mercat d’estiu, com en un establiment convencional, és també essencial per al client. És llavors, quan el públic pot experimentar amb el producte, provar-se’l, entendre millor què els atrau i, amb sort, finalment, deixar-se seduir per aquell disseny. Per això, Grey Sunglasses, que és una jove marca d’ulleres de sol nascuda al 2013, ha apostat per tenir una botiga pròpia. “El primer que vol un client quan pensa en comprar-se unes ulleres de sol és emprovar-se-les”, ens explica la CEO i Business Developer de la firma, Marta Llaquet. Ella juntament, amb Laura Escribano i Cristian Hurtado van apostar per la creació d’ulleres de sol després d’un viatge a la costa oest dels EEUU. Ho recorden així: “Vàrem detectar que les ulleres quadrades de policarbonat amb vidre de color feien furor. I vam decidir importar-les a Espanya”. Però aviat, aquest equip d’emprenedors va ampliar el segment de mercat al qual volia adreçar-se: “El principal client d’aquell primer producte eren els joves amb poca capacitat de compra. Oferíem ulleres de baix cost i de seguida, vam pensar en crear la nostra marca pròpia amb vidres i ulleres de major qualitat”. Grey Sunglasses ja té vuit col·leccions al mercat i el seu èxit, argumenten, són “els preus competitius que ofereixen”. “En comparació amb les grans marques d’ulleres que hi ha al mercat, disposem de preus diferenciats d’entre trenta-nou i seixanta-nou euros. Per tant, no som una marca de baix preu tampoc. Tenim èxit, a més, perquè disposem d’una gran varietat de dissenys, aproximadament uns tres-cents models d’ulleres”, expliquen els creadors de la firma.

 

L’estiu infinit

Les vendes de les ulleres de sol, com també dels vestits de bany, es tradueixen en gràfiques que mostren pics molt alts coincidint amb l’estiu, seguits de línies en descens quan s’apropa l’hivern. La pregunta és llavors, què fan aquestes marques la resta de l’any? Grey Sunglasses “afronta l’estacionalitat del seu producte dissenyant també ulleres correctives i exportant el seu producte als països de Llatinoamèrica on les estacions de l’any són oposades a les nostres”. La internacionalització del producte a les zones càlides del planeta és també l’aposta de Bella&Lola quan les vendes són mínimes aquí. Però a més, Laia Vallés està planejant el llançament d’una línia de moda interior que complementaria perfectament el producte que fa ara. Li permetria, a més, capitalitzar el coneixement que té en el disseny de petites peces de roba per al cos femení. Ara bé, Vallés, qui també va crear Bella&Lola després d’un viatge al Brasil i ja té quinze punts de venda, recorda que aquests projectes els vol fer “poc a poc”. Això li ha de permetre “tenir temps suficient per fer les coses com li agrada”, pausadament.

 

Temps d’introspecció

Gaudir del temps de creació és també una de les prioritat de la dissenyadora que està al darrera de la firma Mundoconalma, Cristina Gascón. L’estiu és especialment important per a la marca, perquè dissenya peces petites de joieria i bijuteria que llueixen molt bé sobre la pell quan podem portar menys roba. “Tot i que el Nadal és la temporada més forta, a les clientes els hi agrada molt portar els nostres dissenys a l’estiu”, assenyala. Després de treballar en el sector del disseny gràfic, al 2011 Gascón va emprendre el seu projecte empresarial propi. Volia crear peces sobre la base de missatges que arribessin a l’ànima i a l’esperit: “M’agrada comunicar màgia, sentiments positius i conceptes espirituals a través dels objectes. Des de petita, m’ha interessat molt el ioga i la meditació. Creo les peces pensant en un concepte primer i en la seva forma després. Crec en l’energia dels objectes i la seva vibració i m’agrada fer peces minimalistes, basades en un estil subtil”. Cristina Gascón gestiona una botiga online i distribueix a trenta punts de venda nacionals i internacionals. En aquests moments, prepara amb il·lusió la seva cinquena visita a la fira Bijorhca de París, que se celebra des de 2 fins al 5 de setembre.

 

Res s’atura amb la calor

Allà, Mundoconalma coincidirà amb unes quatre-centes marques del sector, la majoria internacionals. L’objectiu és obrir mercat fora d’Europa i, per tant, ampliar les fronteres per a la venda dels seus productes. Tant ella, com els creadors de Grey Sunglasses i la dissenyadora de Bella&Lola viuen l’estiu a gran velocitat. El seu esperit emprenedor els permet combinar les exigències de l’alta demanda que tenen durant la temporada de calor amb els plans de futur.

Grey Sunglasses ja pensa en tenir, a mig termini, un parell de punts de venda més. En paral·lel a la participació en els mercats estiuencs, Laia Vallés està fent els primers passos en la venda online. Va obrir al maig i ara treballa per potenciar-la. I Gascón, de Mundoconalama s’ha animat a dissenyar una agenda astrològica de creixement espiritual, en col·laboració amb Luna Dominante, autora del blog homònim d’aquesta temàtica. Molts projectes en ple estiu que demostren que pels emprenedors les vacances són un bon moment per treballar.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]