Actualitat RSS

Moda però sobretot indústria

4 març, 2013

Jan iú Més van presentar al 080 la col·lecció “In & Out de Jan iú Més for Punto Blanco” / 080 Barcelona Fashion

La setmana de la moda de Barcelona va concentrar la Passarel·la 080, la fira Little Barcelona i el certamen ModaFad. Tot plegat amb un rècord de visitants: 28 mil persones van passar per l’edifici del Disseny Hub Barcelona.

Durant els darrers dies de gener, la capital catalana va tornar a treballar de forma conjunta per fer-se un lloc en el calendari internacional de les desfilades. L’onzena edició de la 080 Barcelona Fashion va donar el tret de sortida a una setmana plena d’activitats i d’aparadors diversos per veure el millor de la creativitat, la indústria i el disseny fet aquí.

“El 080 és la punta de llança per a la promoció i la internacionalització del sector del disseny i de la moda”, afirma el gerent del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM), Miquel Rodríguez.

De fet, l’administració catalana i els diferents agents de representació del sector de la moda catalana fa anys que treballen per convertir el certamen en una simbiosi real entre la indústria i el disseny. “A països com Itàlia, França o la Gran Bretanya, aquest tipus de binomi és molt més comú. Realment, és l’única forma de tenir una imatge forta de la nostra indústria tant al mercat exterior com a l’interior. Cal oferir un producte que, a banda de ser de qualitat, tingui valor afegit. Només així podrem competir”, expliquen Jan Zamora i Alfonso Peña de la firma Jan iú Més, que van presentar al 080 la col·lecció “In & Out de Jan iú Més for Punto Blanco”.

De la mà, més forts

“A l’edició de Primavera-Estiu 2013, Punto Blanco ja va col·laborar amb Jan iú Més. En aquella ocasió, ells van crear l’estilisme de la col·lecció de roba interior masculina. Ara, s’ha donat un pas més i han creat una col·lecció càpsula que es podrà trobar principalment a les botigues Punto Blanco a partir de la tardor”, explica la responsable de màrqueting de la firma Punto Blanco, Anna Zenón. 

Aquesta empresa no és la primera vegada que compta amb el talent i la creativitat d’un dissenyador per enriquir les seves col·leccions. “Actualment, ja es poden trobar peces de David Valls for Punto Blanco a les nostres botigues. La bona acceptació d’aquestes col·leccions és el que ens ha animat a col·laborar amb altres dissenyadors. No descartem la possibilitat de presentar més col·leccions amb Jan iú Més, o altres nous dissenyadors. L’èxit de les col·leccions marcarà la línia a seguir en el futur”, expliquen des de la companyia.

Que els dissenyadors i la indústria s’uneixin “no és una fórmula nova” subratllen els dissenyadors de Jan iú Més. Però aquest encaix és encara una realitat poc freqüent com ells mateixos expliquen: “És més comú el binomi entre la indústria i una celebrity de més o menys importància, però mai amb un creador que pugui donar una imatge diferent a la que habitualment ofereix la pròpia indústria tèxtil. Un creador aporta innovació i disseny”.

Calendari amb empreses

Per contrarestar aquesta situació, el 080 ha intentat donar a la indústria un paper prioritari en el seu calendari. En aquest sentit, una representació de l’Associació Catalana del Tèxtil i la Moda hi va participar i per primera vegada, va tenir lloc un congrés sobre la indústria de la moda dedicat al sector de la distribució i organitzat pel diari online Modaes.

A més, es van organitzar quatre exposicions paral·leles. Especialment, destacada va ser la dedicada a homenatjar la figura d’Andrés Sardá. Però també es va reservar un espai expositiu a l’ofici de la perruqueria amb peces del Museu Raffel Pages; al pas de Jeanne Lanvin per Barcelona i a la model Francina, respectivament. Uns actes que van dotar de profunditat i significació la relació de Barcelona amb el sector de la moda.

Sobre la passarel·la

Mango, que acaba d’obrir la seva botiga més gran de l’Estat al Passeig de Gràcia de Barcelona, va ser l’encarregada de donar el tret de sortida al calendari del 080 i va comptar amb el model River Viiperi. Tot seguit, Desigual trepitjava de nou l’escenari del 080 i ho feia com sempre: amb tota la força dels colors i l’imaginari d’alegria que acompanya les seves propostes. Aquesta firma tampoc va voler deixar de comptar amb una cara coneguda sobre la passarel·la, es tractava de la model internacional Irina Shayk, que va vestir dissenys de la col·lecció We Love. Entre els noms de les gran marques internacionals destacava Custo, que va ser el debutant del 080 i va voler ensenyar un avançament de les propostes que s’han vist al febrer a Nova York.

Guardons per la creativitat

La creadora Míriam Ponsa és un dels noms que cal subratllar d’aquesta setmana de la moda. “Rêves d’un voyage”, la col·lecció que va presentar, va ser premiada com la millor proposta de l’onzena edició del 080. La jove creadora Marta Ortí va guanyar, per la seva banda, el 080 Design Contest, un premi convocat per la Generalitat entre les escoles de disseny per escollir la millor proposta de merchandising que comercialitzarà l’edició número 12 del Barcelona 080 que se celebrarà al recinte de l’Hospital de Sant Pau a l’estiu.

Tampoc ModaFAD, la passarel·la de dissenyadors emergents, va faltar a la trobada de la setmana de la moda. Hi va ser amb Sicc and Paul, The Coop by Rois-Campoy i Nicolas Rivero. Les propostes d’aquestes firmes es van poder veure en el marc de la desfilada de ModaFAD que es va celebrar també dins el programa del 080.

La moda pels petits

Finalment, 50 expositors de moda infantil van omplir la fira Little Barcelona. Un 25 per cent d’aquestes firmes eren internacionals. “Little pot ser una plataforma per la moda d’infants al sud d’Europa. No tenim pressa i ho aconseguirem perquè Barcelona és un gran reclam pel sector”, explica Anna Castán, fundadora de la fira. Juntament amb Javier Royo i Sílvia Tarrés, Castán va apostar al 2011 per crear a la capital catalana un certamen que pogués acollir aquelles firmes de moda pels més petits que, com ells expliquen, fugin “dels clàssics blaus i roses”. 

Mica en mica, sembla que el seu esforç agafa forma i en aquesta tercera edició han tornat a tenir una bona resposta tant del públic com de les marques. “Hi haurà un nou Little a l’estiu i treballarem per intentar tenir més presència internacional. No ho tenim fàcil perquè requereix molt temps fer-te un forat al calendari internacional. Encara més quan tenim la fira Playtime, que compta amb quatre-cents expositors, uns dies abans a París”, explica Castán. Tot i això, aquesta directiva recorda que “cal apostar per seguir acostant a Little marques no només de roba, sinó també d’altres tipus dins de l’àmbit de l’univers infantil.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]