Actualitat RSS

Nadons, sostenibilitat i emprenedoria

27 juny, 2016

Bet Castanyer i Mercè Rovira, fundadores de The Dida World / The Dida World

The Dida World neix el 2014 i treballa per consolidar-se com la referència de productes ecològics per a nadons a l’Estat.

—–

Bet Castanyer i Mercè Rovira saben que el seu mercat és el món. El nom de The Dida World n’és una bona mostra: «En anglès, per projectar-nos lluny i perquè no se’ns vegi massa locals. Però la producció sí que intentem que sigui tota a prop de casa». Aquestes empresàries van crear The Dida World el 2014. Una empresa dedicada a les necessitats dels nadons fins al primer any de vida. «Ara estem obrint mercat a França amb punts de venda directes, de moment hi tenim dues botigues. A més, comptem amb un distribuïdor a Xile i hem establert converses amb un altre a Colòmbia. L’exportació representa, de moment, el 5 % del total de l’activitat, però la nostra visió d’empresa passa per internacionalitzar-nos», explica Bet Castanyer, que va treballar anteriorment com a export manager d’una firma que fabricava mobiliari infantil.

En aquella empresa van coincidir les dues fundadores de The Dida World. Quan va tancar, van decidir que calia una firma que vengués productes ecològics per a nadons. Per què? li preguntem a Castanyer. Ens respon el següent: «Sabíem que internacionalment hi havia una gran oferta de productes sostenibles, naturals i biodegradables per a nens acabats de néixer, però no n’hi havia a Espanya. Aquí, hi ha diverses marques que ofereixen aquests tipus de productes per a adults, en el sector de l’alimentació, la moda i la cosmètica, però no n’hi havia en el món dels bebès. I ens vam dir: Apostem per això!». Van dedicar un any sencer a fer el pla d’empresa, a estudiar els proveïdors, a construir la imatge de marca, a comprar el producte escollit i a prendre les decisions més importants que havien de donar vida a la firma. Un any, per posar els fonaments de l’empresa, fins que aquesta va començar a caminar en públic.

 

La distribució

Quan presenten The Dida World, les seves fundadores expliquen que són una marca de productes ecològics per a nadons. Però darrere d’aquest breu resum, hi ha una empresa innovadora que ha sabut veure un forat al mercat i que té ja dos anys i mig de vida, amb resultats que proven l’encert de la seva aposta. The Dida té diverses línies de productes, totes pensades per als més petits i amb un clar denominador comú: són sostenibles, ecològiques, biodegradables i de la màxima qualitat. La marca té els seus propis productes fabricats per proveïdors curosament seleccionats –la majoria locals– per complir amb estàndards de sostenibilitat exigents. A més, comercialitza la seva oferta en botigues multimarca especialitzades en productes per a nadons, però sempre «orientades a la cura i la criança responsable».

«Quan vam endegar el projecte no teníem cartera de clients. Estàvem a zero i vam començar venent a molts tipus d’establiments dedicats a nadons. Aviat, vam adonar-nos que calia trobar un perfil més concret de client, les botigues de criança. Compleixen dos requisits: tenen producte ecològic, de fet sovint només treballen amb aquest producte i tenen una gran sensibilitat cap a ell», afirma Castanyer. Es tracta d’espais on, freqüentment, no només s’hi venen productes sinó que s’hi realitzen activitats per a nadons i mares –ioga, tallers de traginar i teràpies diverses– orientades a la criança respectuosa. Compten clarament amb una clientela que vol i coneix el producte que The Dida World ofereix. En paral·lel, l’empresa també inclou com a clients els herbolaris, un canal de venda on «s’hi pot trobar una gran oferta de producte ecològic». El resultat d’aquest ajust pel que fa al seu client final és, segons Castanyer, un conjunt de botigues multimarca «molt implicades amb l’oferta de The Dida World».

Les dues sòcies coneixen bé l’encaix del seu producte en el mercat perquè part de l’acció comercial recau directament en elles. Tenen clar que cal mantenir un fort vincle amb l’establiment final que comercialitza The Dida World: «A Catalunya, tenim dos representants i s’encarreguen també de les Balears i l’Aragó. Però nosaltres visitem els clients. Aquestes trobades serveixen per intercanviar-nos informació. Podem saber quina ha estat la reacció del client final i, sobretot, conèixer noves necessitats per ampliar les referències que tenim. La carmanyola va sortir d’aquest procés», diu Castanyer en referència a una de les últimes apostes de la firma que és biodegradable, està feta amb pellofes d’arròs i que ha tingut un gran èxit entre els seus clients. En relació a les botigues multimarca, Castanyer i Rovira tenen clar que el més important és «establir-hi llaços de confiança perquè apostin per The Dida i en siguin prescriptores».

 

Univers The Dida

Utillatge per a l’alimentació del nadó –com carmanyoles i coberts–, estris per la cura diària –esponges, tovalloles, raspalls i pintes– i col·leccions de roba. Tot això –i més productes que tenen anotats a la llibreta amb el títol «noves idees»– forma l’oferta de The Dida. És una llista de referències que, sense més informació, semblaria convencional, però que ofereix al client un gran valor afegit. Darrere de cadascun dels productes esmentats, hi ha un segell de qualitat o una certificació oficial que prova la seva composició ecològica i sostenible. Per exemple, amb el nom de Dida Baby anomenen la categoria de peces de roba per a nadons fabricada només amb cotó orgànic. «Una de les línies es fa amb cotó cru. Això vol dir que s’utilitza el cotó que directament surt de la planta. L’altra es fabrica amb cotó tintat, amb tints biodegradables amb base d’aigua. Tenim roba per a la primera posada i fins als tres mesos», explica Castanyer. Quan parla d’aquesta línia, fa un especial èmfasi en el fet que tot el procés per a l’obtenció de la peça compleix criteris de sostenibilitat: «Tenim el segell GOTS (sigles en anglès per a Global Organic Textile Standard), això vol dir que el nostre proveïdor no utilitza pesticides, les condicions laborals són ètiques i amb salaris dignes i no hi ha mà d’obra infantil. Ens agrada dir-ho, perquè és molt important». Aquest segell, que s’assigna als proveïdors que compleixen aquests i d’altres requisits similars, ha estat verificat externament, per tal de comprovar que tampoc en els camps adjacents s’hi conrea amb elements químics que puguin arribar fins al cultiu que proveeix The Dida.

Actualment, la firma ofereix cent referències de roba per a nadons tintada. A més, té la línia de roba feta a partir de cotó cru, una oferta que va sorgir arran de les demandes dels seus clients. Aviat, com explica Castanyer, afegiran a Dida Baby més complements: «Unes botetes d’una sola peça fetes de llana merina amb aigua i sabó. No piquen ni rasquen perquè no tenen costures. I seguirem ampliant la col·lecció». Amb la mirada posada en la consolidació de la marca, el seu creixement i la millora de la notorietat entre el públic objectiu, Castanyer i Rovira innoven cada dia, per abastir un segment de mercat que s’apropa, cada cop més, a les tendències de consum sostenible que hi ha a la resta d’Europa.

 

Aquest contingut s’ha elaborat en el marc del Pla Integral de Suport a la Competitivitat del Comerç Minorista d’Espanya 2016, finançat per la Secretaría de Estado de Comercio del Ministerio de Economía y Competitividad i per la Unió Europea (FEDER).

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]