Actualitat RSS

Nansa, passió per la bossa ben feta

2 maig, 2019

La creadora de Nansa al estudi-botiga, situat al barri de Gràcia.

La firma, impulsada per Salomé Nicolau, crea bosses de qualitat, sostenibles i atemporals, fetes totalment a Barcelona, des del disseny inicial fins a la darrera puntada.

—–

Al bell mig del barri de Gràcia hi trobem Nansa, una firma de bosses dissenyades i fetes a Barcelona que, com apunta Salomé Nicolau, la seva creadora, són funcionals i versàtils, “ja que perseguim l’equilibri entre l’estètica, la funcionalitat i la sostenibilitat”, remarca.

Nansa és conseqüència de la crisi. Una crisi que va portar la Salomé a replantejar-se el futur professional després que tanqués la galeria d’art on treballava. Llicenciada en Història de l’Art, en les seves hores lliures es dedicava a fer bosses. “Era un hobby –explica–, no tenia cap formació, però m’ho passava bé enmig de les teles, els fils i les agulles, cosint i descosint fins que tot encaixava i obtenia el resultat que buscava”.

Així doncs, amb la certesa que era necessari un canvi professional, la Salomé va decidir que el seu futur passava per dissenyar bosses, perquè era el que realment li agradava fer, però alhora era conscient que li calia aprendre’n, formar-se i professionalitzar la seva afició. I va posar fil a l’agulla. Amb les nocions adquirides a un parell de cursos i de manera força autodidacta, va començar a desenvolupar tot el que acabaria essent Nansa.

A més, li calia adquirir els coneixements necessaris per crear i tirar endavant la seva empresa: “Va ser una època durant la qual vaig anar molt a Barcelona Activa per formar-me i informar-me en tot el relacionat amb la creació d’una empresa. Compaginava les tasques de disseny amb les xerrades formatives i la recerca constant de proveïdors. I, com en un trencaclosques, les peces anaven encaixant. Al principi treballava a casa: la màquina de cosir, la rebladora, patrons, prototips i els rotlles de teixit ho envaïen tot”.

 

Del local compartit a l’estudi-botiga

Passada aquesta etapa inicial, en la qual va començar a establir contacte amb botigues i alhora a participar en alguns mercats, va decidir compartir un local amb una amiga que també s’havia establert pel seu compte. Al cap d’un parell d’anys l’espai se li va quedar petit, i va ser aleshores quan la Salomé va buscar un local on instal·lar-se en solitari i poder desenvolupar millor la feina. Va trobar l’espai on està actualment, a la cantonada del carrer Providència amb Alzina, amb un doble finestral per on entra llum tot el dia, i va decidir que allà, a més de l’estudi, valia la pena obrir una botiga Nansa.

“Obrir un punt de venda propi ha estat una evolució lògica tot i que, en aquell moment, la prioritat era muntar l’estudi i guanyar visibilitat. Suposava tot un repte trobar l’equilibri que em permetés fer créixer Nansa des del nou espai, desenvolupar totes les tasques amb millors condicions, i alhora assumir la dedicació que requereix una botiga”.

Actualment a l’estudi de Nansa es realitza tot el disseny de les col·leccions, es desenvolupa cada bossa i motxilla buscant que el resultat sigui un complement diferent, mantenint una filosofia molt pròpia de la marca, amb línies pures, certa sobrietat, posant molta cura en els acabats i treballant amb teixits de qualitat, deixant sempre de banda la pell.

 

La dificultat de trobar proveïdors

A l’estudi, la Salomé fa els dissenys, el patronatge i els prototips, mentre que del tall i la confecció se n’encarreguen tallers amb anys d’experiència de la província de Barcelona. Aconseguir una xarxa de tallers i proveïdors no ha estat senzill. “Una de les coses que més costa és trobar tallers de confecció locals que s’adaptin a les meves necessitats. Seria diferent si fes roba, però faig bosses i treballo amb teixits d’un cert gruix que sovint no es poden cosir a qualsevol taller”.

La Salomé explica que en els darrers anys molts tallers han tancat i, a més, s’hi afegeix el problema de pèrdua de l’ofici: els professionals que pleguen, perquè els arriba el moment de la jubilació, sovint no tenen un relleu generacional. “No ha estat fàcil trobar en un entorn proper fabricants de teixits adients per a fer bosses”, comenta aquesta emprenedora, qui des d’un inici tenia clar que no faria servir pell en les seves creacions. Avui Nansa compta amb una xarxa de proveïdors per a teixits, folres, nanses o etiquetes, que li permeten oferir un producte amb el màxim de components de fabricació local: “És una manera de donar valor a la indústria que tenim al nostre abast i alhora ens brinda l’oportunitat de fer dissenys més sostenibles”.

 

Les vendes

En l’actualitat les bosses Nansa es poden trobar a la botiga pròpia del carrer Providència de Barcelona, a altres establiments multimarca de Catalunya, a diverses ciutats d’Espanya i d’Europa, com Munic o Luxemburg, i també es poden adquirir a través de la pàgina web de la marca.

Els primers anys, la participació en fires i mercats on es potenciava el producte handmade, de producció limitada i de petites empreses, li oferien a la Salomé la possibilitat de donar-se a conèixer, alhora que “també servia per crear comunitat i testar el teu producte”, remarca. De forma paral·lela, la distribució en diferents punts de venda anava agafant forma.

La Salomé explica que els establiments que han contactat directament amb Nansa per vendre en els seus productes valoren especialment que la firma dissenyi bosses diferents, ben acabades i que la confecció es faci aquí. Conscient de la importància de la part comercial, la creadora de la marca continua fent recerca de nous punts de venda, alguns dels quals han estat decisius per a la seva trajectòria. “Poder vendre a Vinçon, que per a mi era un referent del sector del disseny, va suposar una gran alegria i tot un impuls”, recorda.

 

Com créixer i on

Han passat gairebé set anys des de la creació de Nansa, i dos des de la inauguració de l’estudi-botiga de Gràcia, i per a la Salomé és un bon moment per fer un pas endavant i consolidar-se com a marca. “Estic en un punt en el qual em plantejo com continuar creixent i per on. En una empresa petita com Nansa, on el pes i la responsabilitat de la major part de les tasques recau sobre meu, la intensitat amb què et dediquis a unes o altres és desigual. Per aquest motiu, és important revisar estratègies, impulsar la part comercial, i estudiar els punts forts i febles per millorar”, remarca.

 

El feed-back amb la clientela

El local de Gràcia on hi ha l’estudi Nansa és un espai compartit amb la botiga, i no els separa ni envans ni portes; només hi ha uns llistons de fusta que assenyalen la transició d’un espai a l’altre i, a la vegada, deixen passar la llum fins a les taules de treball. “He volgut crear un espai on fos senzill establir contacte amb qualsevol persona que entri a la botiga i, encara que jo estigui treballant al fons, a l’estudi, que la persona se senti lliure de donar un cop d’ull i emprovar-se les bosses al seu aire, sense pressió. El local no és gran, però calia fer-lo acollidor. Per aquest motiu no vaig voler posar-hi taulell, però si un bon mirall circular”, explica l’emprenedora.

Una de les coses que més satisfacció li aporta a la Salomé és la relació amb les persones que entren a la botiga, les converses que es generen amb la gent d’aquí i la que ve de fora, o els que estan de pas, el feed back tan enriquidor que n’obté: “Sovint, quan parles de Nansa i expliques el teu projecte, la gent aprecia molt saber que els dissenys sorgeixen d’aquí mateix”, conclou amb cara de satisfacció.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]