Actualitat RSS

Normandie, comença la internacionalització de la marca

17 maig, 2013

Botiga Normandie a Barcelona / Normandie

Pitti Bimbo, la fira de referencia del sector de la moda infantil que se celebra a Florència, ha estat el punt de partida de la internacionalització de Normandie. Enguany, obriran el seu primer punt de venda a l’estranger.

Després de participar per primera vegada a la fira Pitti Bimbo, la marca de moda infantil de Barcelona Normandie ha tancat diversos acords per a la distribució dels seus productes a diferents països d’Europa i la resta del món.

A més, aquesta firma està enllestint l’obertura de la seva primera botiga fora de l’Estat. Encara valoren quina de les capitals europees de la moda serà la seu d’aquest primer establiment, però saben que estarà en funcionament abans del tercer trimestre. Una obertura que anirà acompanyada, també, de tres noves franquícies. En total, la marca té deu punts de venda, tres dels quals són botigues pròpies.

Orígens d’una emprenedora

El naixement de Normandie es remunta a l’any 2000, quan després de treballar durant sis anys a París com a dissenyadora, Graziella Antón de Vez va crear la seva pròpia empresa. Amb ella hem pogut parlar d’aquest moment de creixement de la seva firma. Ens ha assegurat que la seva experiència junt a Antoni Miró, dissenyador amb qui va treballar en la creació d’una línia infantil a finals dels anys 80, va ser decisiva perquè Normandie sortís al mercat. “Vaig aprendre tot allò que sé sobre els colors amb ell. També em va ensenyar a repuntar peces de llana. Una idea pionera que després, s’ha anat incorporant a altres col·leccions de moda infantil”, explica Antón de Vez.

A diferència d’altres emprenedores i empresàries, la impulsora de Normandie que té tres fills, assegura que la conciliació no va ser el principal esperonador per crear la seva pròpia marca: “Crec que més enllà de buscar una forma de conciliar millor la vida professional i personal, Normandie neix d’una suma d’experiències tant com a dissenyadora de moda de dona i nens, com dels anys que vaig viure a París. Allà, vaig visitar en moltes ocasions la regió de Normandia i això, juntament amb la meva afició per la pintura, la literatura i la música, van ser les claus del projecte. Ser mare, a més, em va donar ales per crear una història que imaginava i somiava”.

Avui, un cop aquell somni s’ha convertit en realitat, la fundadora de Normandie té clar que per trobar l’equilibri entre el món de l’empresa i la família és “fonamental tenir el suport de les persones més estimades” i afegeix: “Amb tres fills, que tenen gairebé la mateixa edat, he necessitat tot el suport del meu marit per compaginar la vida laboral i professional. Durant els seus primers anys, vaig treballar sempre a casa. En aquest sentit, a mi m’agrada viure el món de l’empresa i la família de forma conjunta. Si puc riure amb els meus fills mentre dissenyo, millor!”.

Sortir a l’exterior, imprescindible

Després de tretze anys enfortint la presència de Normandie a l’Estat, la firma i la seva fundadora tenen clar que el futur passa per incrementar el pes dels mercats exteriors en el total de l’activitat. “Fins l’any 2012, la nostra presència internacional estava reduïda a les vendes que es feien des de la pàgina web. La majoria d’elles estaven destinades al mercat europeu. Des d’inicis de 2013, estem presents a Itàlia, Holanda, Bèlgica, Mèxic i Corea del Sud. Els nostre objectiu és reduir la dependència del mercat nacional i expandir-nos internacionalment”, explica la dissenyadora de Normandie.

Certament la situació econòmica local té molt a veure amb aquesta decisió. “Hem patit una forta reculada de les vendes nacionals. La situació general ha perjudicat molt les vendes que s’efectuaven durant la temporada, alhora que hem vist com han augmentat les vendes en promocions i rebaixes”, assegura.

Després d’una any i escaig de vida, la botiga en línia de Normandie suposa avui un 5% de les vendes totals. “Tot i això, el percentatge creix mes a mes. Aquest servei de venda a internet, també ens ha permès posar en marxa l’enviament exprés per a fer regals als nounats. Un servei amb el qual aconseguim que Normandie arribi als hospitals espanyols amb 24 hores de marge”, comenta Antón de Vez.

Diferenciar la moda per als petits

Un dels trets definitoris de Normandie és la qualitat. Amb teixits 100% naturals, la impulsora d’aquesta firma va tenir clar des del principi, la importància i l’atractiu d’oferir productes molt ben elaborats dins el segment de moda infantil. 

Amb línies de peces de roba i complements que van des dels 0 fins als 36 mesos un altre dels atractius de la marca és el disseny. En aquest sentit, Normandie explica que la ciutat de Barcelona és també una de les seves fonts d’inspiració i referència. A Normandie acompanyen la seva imatge de marca amb el reclam Designed in Barcelona i ho fan perquè tal i com expliquen, “la ciutat és una denominació d’origen exclusiu i amb valor afegit”.

Antón de Vez argumenta que a més d’estar “molt orgullosa de la seva ciutat, Barcelona està oberta al món, és inquieta, cosmopolita, creativa i coneguda arreu per la seva arquitectura, el seu clima i el disseny que des d’aquí es projecta, entre moltes altres fortaleses”. Uns trets distintius que contribueixen a reforçar altres valors fonamentals d’aquesta marca com la cura pels detalls, l’atenció en la presentació dels productes i la posada en escena dels seus establiments.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]