Actualitat RSS

Nou impuls per a la firma Fete

4 juliol, 2012

Fete

La firma de moda Fete fa 20 anys que és en el sector tèxtil i l’experiència els aconsella, ara, replegar-se al mercat local i rellançar amb més força encara la seva marca.

“Reinventar-se” és la paraula que fan servir els seus responsables per definir quin és ara l’objectiu prioritari de la firma. La conjuntura econòmica actual “ha obligat la companyia a fer un pas enrere per avançar-ne dos”, com es diu popularment. També són les paraules del director gerent i fundador de Fete, Carles Lladó.

El nou impuls d’aquesta marca de roba de dona i home, que té la seu central a Mataró, es materialitzarà en tres fronts. En primer lloc, llançaran al mercat la seva nova imatge en breu. Un disseny que ha de continuar transmetent l’alegria, la naturalitat i la creativitat que sempre han estat els puntals de la casa. Així mateix, està previst un pla d’obertures de nous punts de venda. Es tracta d’obrir fins a tres botigues més, que s’uniran a les ja existents, a Mataró, Girona i Granollers. Les ubicacions d’aquests nous establiments són Madrid i Barcelona, amb la previsió d’inauguració fixada pel 2013 i Eivissa un any més tard. “Apostem pel retail propi”, assegura Lladó.

Internacionalització a l’espera

“Ens repleguem a casa, perquè volem ser forts aquí. El nostre objectiu és fer les coses bé, abans de tornar a obrir-nos al mercat europeu”, explica Lladó. El 2008 Fete va començar a exportar. Els seus principals mercats a l’estranger estaven a Alemanya, Itàlia i Bèlgica.

Així mateix, fins fa poc, el 80% de la producció la realitzaven a l’Índia, la Xina, el Marroc i el Perú. “Ara produïm de nou el 100% a Barcelona. Les vendes han baixat i no tenim prou volum per fabricar fora. A més, teníem una despesa de gestió d’excés d’estoc, que volem estalviar-nos”, subratlla el gerent de Fete.

A banda de les botigues pròpies, el volum de vendes més important de la companyia el proporcionaven les botigues multimarca. Un canal de distribució greument afectat per la crisi econòmica actual, motiu pel qual la marca s’ha plantejat incrementar els seus propis punts de venda. En aquest sentit, a més, el pla d’acció contempla l’obertura de 20 córners en els principals punts de venda multimarca de l’Estat. “Han de ser espais que transmetin tot allò que és Fete”, explica Carles Lladó.

Sens dubte, no és un moment fàcil, com expliquen des de la companyia. Tot i això, l’optimisme i, sobretot, la creativitat continuen sent la part fonamental de l’ADN de Fete, una firma que, després de dues dècades, segueix amb ganes de sorprendre el client.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]