Actualitat RSS

Ojalá vol reforçar la seva presència a Barcelona el 2014

2 juliol, 2013

Botiga Ojalá! al carrer Ciutat de Barcelona / Ojalá!

La firma de moda de Paloma del Pozo es prepara per obrir el segon establiment a la capital catalana.

Al cèntric i carismàtic carrer Ciutat de Barcelona, hi ha la primera botiga que la dissenyadora de moda Paloma del Pozo va obrir a Catalunya. Un establiment que respon a la voluntat d’aquesta creadora d’acostar els seus treballs al Mediterrani.

“L’estil d’Ojalà té una aire Mediterrani que està estretament lligat a Barcelona. A més, Paloma del Pozo està enamorada d’aquesta ciutat”, explica la responsable comercial de la firma a Barcelona, Èrika Centellas.

Les arrels

Va ser durant una llarga estada al Marroc, quan del Pozo va materialitzar la seva vocació pel disseny de moda. En aquell país de la ribera sud del Mediterrani, va deixar enrere la seva faceta professional vinculada a la publicitat i al disseny industrial.

Després dels primers anys, dedicats a posar en marxa la infraestructura tècnica i l’equip humà que necessitava per aixecar una empresa de moda, finalment va néixer Ojalà.

Era l’any 2006 i la constitució oficial de la societat marcava l’inici d’aquell nou projecte empresarial. Dos anys més tard, la dissenyadora va presentar la seva primera col·lecció.

“Les primeres col·leccions d’Ojalà tenien una influència oriental molt important. Després, els dissenys han begut d’altres fonts d’inspiració i han mostrat molts més universos visuals”, explica la responsable de la marca.

La pintura abstracta, el circ, la infància, els grans viatges o les pel·lícules d’Audrey Hepburn són només algunes de les temàtiques que han marcat les peces més actuals de Paloma del Pozo.

Créixer a poc a poc

Ojalà, que ja compta amb botigues pròpies a Madrid i Barcelona, prepara l’obertura del segon establiment a la capital de l’Estat per a aquest any, així com la de la segona botiga, també a Barcelona.

Aquest darrera obertura es preveu per al 2014. Els barris de l’Eixample i del Born són els candidats que podrien acollir-la.

“També estem considerant tenir botigues a altres ciutats d’Espanya, com Sevilla i Palma. El nostre somni és obrir una botiga Ojalà a Londres i a Roma. Si la crisi ens ho permet, és clar!”, comenta Centellas.

La crisi, però, no és l’únic condicionant que la firma considera per planificar la seva expansió. L’altre, i segurament el més important per continuar mantenint els valors de la marca, és evitar convertir les sèries limitades i les peces úniques que elaboren en un procés de producció de grans unitats.

“A més a més, tenim previst posar en marxa la botiga en línia. Però tot plegat ho farem sempre a petita escala i sense perdre el nostre esperit artesanal i familiar. No volem una cadena de botigues. Volem una petita marca que estigui present a diferents llocs”, afirma Centellas.

No obstant això, trobar l’equilibri entre créixer i consolidar la singularitat reconeixen que no serà fàcil.

L’equip d’Ojalà sap que la clau del seu èxit, en aquest darrers anys, ha estat sobretot en oferir “roba de disseny, exclusiva, d’alta qualitat pel que fa a la confecció i a preus raonables”. 

Una combinació de factors que encaixa amb noves tendències de consum basades en decisions de compra més pensades i influïdes per conceptes com la durada o l’origen de la producció.

“Quan compres una peça nostra, saps que es tracta d’un producte atemporal. El podràs vestir molts anys perquè la seva qualitat ho permet i perquè li agafaràs una gran estima”, subratlla Centellas. En aquest sentit, des d’Ojalá recorden que la tecnologia avui és una gran aliada per aconseguir personalitzar els processos de producció, tot i que ells compten amb sèries petites.

Altres aparadors imprescindibles

A més de les seves botigues pròpies, Ojalà també aposta per les desfilades com a sistema per promocionar i donar a conèixer el seu treball.

La trobada amb www.barcelonaesmoda.com coincideix amb uns dies de molta feina per a Ojalà, ja que estan enllestint la seva candidatura per poder desfilar a la Passarel·la 080 de Barcelona, el proper mes de juliol a l’edifici DHUB.

No seria la primera vegada que Ojalà desfila a la capital catalana, ja ho va fer el 2011 en el marc de la fira The Brandery. També París i Madrid han estat escenaris que Paloma del Pozo ha pogut tenir per ensenyar els seus dissenys. En concret, la firma va desfilar a la Passarel·la Off de la capital de l’Estat i Prêt-à-Porter de París.

Més propera al món de l’art que al del disseny, Paloma del Pozo aprofita la moda per traslladar a les persones “una estètica i també una ètica que sovint pren forma de poesia”, tal i com explica Erika Centellas, il·lusionada amb els projectes de futur i el camí que està traçant Ojalà.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]