Actualitat RSS

Òptica Suprem, 75 anys tenint cura de la salut i l’estètica visual

3 octubre, 2018

75 anys després de la seva fundació, Òptica Suprem continua al mateix emplaçament on va néixer / Òptica Suprem

Màxima qualitat, professionalitat i una atenció molt personalitzada són els trets que defineixen Òptica Suprem, la primera òptica especialitzada de la comarca d’Osona

—–

L’any 1943 Jaume Villalón, un jove barceloní que havia après l’ofici d’òptic i havia adquirit experiència treballant a Barcelona, va decidir amb Ramoneta Tremolosa, la seva muller, obrir la primera òptica especialitzada de la comarca d’Osona. “En aquella època la fabricació d’ulleres era totalment manual, les muntures eren de pasta i es feien a mida”, explica Imma Canudas qui, juntament amb la seva germana Montse, es van incorporar al negoci familiar a principis dels anys 80, un moment en què el sector començava a expandir-se, però res a veure amb la irrupció de les grans cadenes de franquícies dels últims anys. Des del 1994 –any en què el Jaume i la Ramoneta es van jubilar– en són les màximes responsables.

Avui, 75 anys després de la seva fundació, Òptica Suprem continua al mateix emplaçament on va néixer,  a la rambla del Passeig, 24, de Vic, i les actuals propietàries –que de ben petites ja corrien per la botiga i de jovenetes hi anaven els dissabtes a ajudar, “una adolescència entre ulleres”, recorden– mantenen l’esperit que els van saber inculcar els seus oncles: passió per l’ofici, màxima professionalitat i qualitat, una aposta per la formació continuada i una atenció exquisida i molt personalitzada.

 

La tecnologia més avançada

Sense deixar de banda els “principis fundacionals”, i per poder fer front a una competència amb unes polítiques de preus molt agressives, les actuals propietàries han optat per aportar solucions personalitzades als problemes òptics, oferint el millor servei tècnic i estètic. “La clau –apunta la Montse- és mirar d’oferir el producte més adequat per a cada persona”.

Per fer-ho possible, han incorporat les diferents novetats tecnològiques i han potenciat els valors que han permès fer créixer el negoci. Per aquest motiu, avui Òptica Suprem destaca per oferir la tecnologia òptica més avançada del mercat, i disposa dels aparells i sistemes de prendre mesures per afinar el màxim possible la graduació dels clients alhora que els faciliten solucions personalitzades als problemes òptics amb un innovador sistema: un aparell 3D de mesura dels paràmetres del fons d’ull.

“Al llarg dels anys ens hem adaptat als canvis, hem invertit per disposar sempre de l’última tecnologia i ens hem format per conèixer nous productes, materials i tècniques per adaptar-nos millor a les tendències del mercat”, diu la Montse, tot afegint: “El nostre repte és fer compatible la salut visual i l’estètica d’una manera totalment professional”. Alhora, Òptica Suprem ofereix serveis de teràpies visuals, disposa d’un taller de muntatge propi i s’ha especialitzat en graduacions especials i aparells digitals de meteorologia.

 

Valor diferencial

A més, les propietàries d’Òptica Suprem han participat en accions vinculades al Programa de Comerç Minorista “on una tècnica de la Cambra de Comerç ens va orientar, ens va ajudar a fer la DAFO per saber en quina situació ens trobàvem i cap a on ens calia avançar i com, i ens va animar a continuar endavant en la mateixa línia, mantenint la nostra ètica personal i professional, fent la feina ben feta i aportant un valor diferencial al client”, explica la Montse, mentre l’Imma afegeix: “Ens trobem en un moment en què tot ha canviat molt, tant la societat com el sector, i el nostre repte actual és copsar quines necessitats té el client i mirar com satisfer-les sense perdre la nostra essència i manera de treballar, de tenir cura del client i la qualitat que ens caracteritza”.

 

Associacionisme comercial

Tant l’Imma com la Montse estan convençudes que les associacions de comerciants són les que ajuden que hi hagi un comerç viu, valent i amb musculatura, i les que permeten fer una mica més fàcil el dia a dia del petit comerç. Per aquest motiu, des de fa anys formen part de la junta de l’associació Vic Comerç i s’han implicat perquè el comerç de proximitat adquireixi més força i protagonisme a la ciutat. “La petita botiga de proximitat no desapareixerà, perquè les persones som emocionals, volem viure experiències, unes experiències  que la botiga virtual no ofereix, i ens cal el contacte directe. El que no tenim clar és quin format de comerç és el que perdurarà”. Així i tot, consideren que accions com la targeta de fidelització que impulsa Vic Comerç “ajuden a crear xarxa, a treballar conjuntament i a realçar el comerç local”.

 

Celebrar el 75è aniversari amb la clientela

Abans d’acomiadar-se, les propietàries d’Òptica Suprem ens expliquen que han volgut celebrar el 75è aniversari de la botiga amb la clientela, “ja que són els clients els que fan possible que un negoci pugui celebrar els tres quarts de segle!”. Per aquest motiu, el passat 3 de març Òptica Suprem va organitzar una festa per celebrar els 75 anys, “on vam convidar els clients, i vam poder copsar com aquests amb el pas del temps s’han convertit en amics i ens aprecien”, alhora que ofereix promocions, descomptes i regals, i organitza  sessions d’estilisme, entre altres accions, al llarg de tot aquest 2018.

 

 

Aquest contingut s’ha elaborat en el marc del Programa de Comerç Minorista 2018, cofinançat per la Secretaría de Estado de Comercio del Ministerio de Industria, Comercio y Turismo i el Fondo Europeo de Desarrollo Regional (FEDER) de la Unión Europea.

 

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]