Actualitat RSS

Personalització, tecnologia, disseny i servei a les botigues masculines de Nova York

25 abril, 2014

Mapa Nova York

Coincidint amb el proper Retail Tour a Nova York, recorrem tres zones emergents de la ciutat,  on s’han concentrat les últimes obertures de moda masculina: Crosby Street al Soho, Bleecker Street a West Village i Williamsburg. Una sector que emergeix amb força amb una proposta que inclou botigues monomarca i, en menor mesura, multimarca. Amb un posicionament de nivell mitjà, aquesta tipologia de botiga té una clientela molt ben definida, on s’hi ven, principalment, categories de producte com calçat, accessoris, vestits d’home i roba casual. Madison Avenue, d’altra banda, es manté com a destí per a marques europees de luxe com Lanvin, Berluti o Cesare Altolini, tot i que també hi trobem presència de retailers americans com Brook Brothers o J. Crew.

La customització de productes és una de les opcions de personalització que s’ofereix a aquestes botigues. Al Soho, la marca d’accessoris Miansai, ofereix als seus clients la possibilitat de crear-se el seu propi braçalet. A nivell d’exposició, aquesta botiga destaca per la forma de col·locar el producte, de manera oberta, sobre una taula de fusta, i en la línia rústica de l’estil de la botiga. Un dels avantatges d’aquesta forma d’exposició és la visualització de tot l’assortiment d’un mateix producte.

Pel que fa a la tecnologia, el seu ús va vinculat a la utilitat i a la personalització. En el cas de Accustom Apparel, disposen d’un escàner en 3D que pren les mesures del cos del client per a la creació de patrons personalitzats amb els que es poden confeccionat algunes peces, com ara, vestits d’home, roba formal o texans, amb algunes modificacions. En aquest sentit, i més enllà de la roba i els accessoris, al Soho es troba la botiga de la productes per a l’afeitat masculí, Harry’s, on també s’ofereix servei de barberia. En aquest cas, la tecnologia està al servei dels seus clients habituals, que poden demanar hora online i guardar les fotografies dels seus tallats de cabell, per a que els barbers hi puguin accedir des dels iPads de la botiga.

Al marge de la tecnologia i la personalització, el disseny també juga un paper important  a moltes botigues de moda masculina. A nivell general, a les botigues monomarca, s’observa una tendència centrada en explicar la seva història, en un ambient que elevi la marca, però sense deixar-la de fer accessible. Una altra de les tendències és la integració de cafès i zones de relax on descansar, per afavorir que els clients s’hi sentin confortables i passin més temps a la botiga. Per exemple, a Miansai, es pot prendre un te i a la botiga multimarca Carson Street Clothiers, es pot seure a la zona lounge, on tenen una televisió, per prendre alguna cosa. A Willamsburg, també es troba la botiga de Gant, en un espai que anteriorment ocupava un restaurant. En aquest espai, la cuina, totalment equipada, s’utilitza com a caixa registradora i les taules i les cadires s’utilitzen com a displays i zones per seure.

Finalment, els serveis de personal shopper i assessorament també són una tendència a les botigues masculines de Nova York. La marca Bonobos, sorgida en el món online, ofereix una experiència offline a les seves botigues Guideshops, per als clients visquin una experiència més intensa de la marca. Durant el recorregut, els clients compten amb l’assessorament del personal de la botiga, que els atén amb cita prèvia. La particularitat de la botiga és que no compte amb inventari i que la compra es fa online, amb entrega on el client ho desitja.    

 

Miansai

33 Crosby Street

SoHo. New York

 

Accustom Apparel

330 W Broadway

 SoHo. New York

 

Harry’s

64 MacDougal St

 SoHo. New York

 

Carson Street Clothiers

63 Crosby Street
SoHo. New York

 

Gant

115 North 6th Street

Williamsburg

Brooklyn, New York

 

Bonobos

35 Crosby Street
SoHo. New York

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]