Actualitat RSS

Pirouette, la botiga de la moda en moviment

27 novembre, 2017

Alba Soler, propietària de la botiga Pirouette de Vic / Pirouette

Pirouette és una botiga de Vic (Osona) especialitzada en roba i complements per a la pràctica de la dansa, i moda casual inspirada en el món del ballet

—–

“El moviment es porta per dins i es veu per fora”, apunta Alba Soler, propietària de Pirouette, una botiga que vesteix a la ballarina per pujar a l’escenari i per anar pel carrer. Per aquest motiu, ofereix un ampli ventall de roba i complements utilitzats en la dansa i peces de moda casual de dissenyadors que s’han inspirat en el món del ballet i la dansa per crear les seves col·leccions. A Pirouette és possible trobar-hi mallots, aranyes o sabatilles per fer puntes, juntament amb anoracs, bruses o faldilles per vestir amb roba informal.

 

La unió de dues passions

Pirouette va obrir les portes el desembre de 2015 a Vic. “Sóc una enamorada de la dansa –confessa l’Alba-. Vaig estudiar moda i sóc ballarina i professora de dansa, i la botiga ha estat la manera d’unir dos mons que m’apassionen”.

Amb l’ajuda dels pares va decidir tirar endavant el seu somni perquè d’experiència no n’hi faltava, ja que havia treballat molts anys com a dependenta i el seu pare té un forn de pa. “Ja sabíem què significava tenir comerç, però cada negoci és un món i mai saps què et trobaràs, si funcionarà o no. Això no obstant, compto amb el suport de la meva mare, que s’encarrega de la gestió, la logística i els números”.

 

Roba casual i de ballet

Avui, dos anys després d’aixecar per primera vegada la persiana, l’Alba valora positivament l’experiència. Pirouette és un negoci especialitzat, “tenim una secció de dansa molt completa, amb un gran estoc i moltes marques per poder oferir una bona qualitat en el producte i en l’atenció als ballarins i ballarines”, explica l’Alba, alhora que també ofereix un ampli ventall de moda casual. “Som l’únic establiment que vesteix la ballarina a les classes i fora d’elles”, remarca.

Entre la seva clientela hi ha persones a qui els agrada el món del ballet, però que no practiquen la disciplina i, en canvi, sí els agrada el tipus de roba que porten, l’estil, “perquè d’una manera o una altra els endinsa cap a aquest món màgic que envolta la dansa”.

Per poder oferir una àmplia varietat de productes, l’Alba assisteix a fires i té contacte amb un gran nombre de marques. “Selecciono aquelles marques que tenen un producte que m’inspira i que transmet la meva filosofia, vinculada al món de l’art i la dansa”, destaca. A més, de cada model només té una peça per talla per garantir que el client s’emporta quelcom gairebé únic, exclusiu, en un radi força gran de quilòmetres.

 

Comerç on i off line

Un dels punts forts de Pirouette és la seva activitat on line. L’Alba tenia clar que havia de ser una botiga on line i off line, i ha mantingut aquest doble vessant al llarg d’aquests dos anys. “Des d’un inici vam decidir tenir la botiga física i la virtual, però hem vist que la pàgina web ens serveix més per a promocionar el producte, per donar-lo a conèixer; és com un aparador, la primera presa de contacte que té el client amb Pirouette, i ens ajuda a explicar què fem, la nostra filosofia i on estem situats”, apunta, tot afegint: “Una vegada ha vist què tenim al web, el client ve a la botiga a emprovar-s’ho i, si s’escau, a comprar-ho”.

Pel que fa a les xarxes socials, Pirouette és activa a Facebook i a Instagram, “ja que ens permet interaccionar amb els nostres clients, arribar-hi d’una manera ràpida, mostrar-los què tenim de nou a la botiga, les ofertes o promocions puntuals que fem…”.

A més de comunicar-se amb els clients per mitjà de les xarxes socials, l’Alba crea una fitxa de cada client per facilitar-li les compres i si li cal canviar algun producte: “Quan un client vol fer un regal o ha de fer un canvi, no cal que guardi el tiquet de compra. Nosaltres tenim registrada la compra al seu nom, i només dient el nom és suficient per fer el canvi”, explica.

 

La importància de l’emplaçament

La propietària de Pirouette destaca la importància d’estar en un carrer cèntric i d’ús exclusiu per a vianants. “Penso que vam encertar amb l’emplaçament; al carrer Manlleu, a tocar del passeig i la plaça Major de Vic, i que forma part de la ruta comercial de la ciutat. A més, en ser un espai lliure de cotxes, és un lloc agradable on passejar i els nens es poden quedar fora d’establiment amb tota tranquil·litat”.

L’Alba també considera imprescindible la interacció amb l’entorn i amb la resta de comerços de la zona. Per aquest motiu, Pirouette forma part de l’Associació Vic Comerç, impulsada per l’Ajuntament, i alhora participa en les activitats que organitza el carrer Manlleu. “Som un carrer molt actiu i organitzem activitats al llarg de l’any per impulsar el comerç i dinamitzar-lo”, remarca la ballarina i professora de dansa, qui també forma part de l’associació Osona Dansa.

 

Impulsar la cultura a Vic

Un dels projectes de l’Alba és reformar un espai de la botiga per poder-hi organitzar des d’exposicions a espectacles de dansa, teatre, música, etc. “Vull utilitzar la botiga per promocionar la cultura i a la dansa a Vic; tinc l’espai i el nom –El racó de l’art-, i només em cal acabar-lo d’adaptar”, comenta. L’altre projecte que té al cap és la creació de Pirouette Kids. “M’agradaria poder tenir una botiga o secció que fos per a nens i nenes, i vestir els petits amb la filosofia i l’encant que envolta la dansa; però aquest és un projecte a llarg termini, que he d’acabar de madurar i veure com portar a terme”.

 

La col·laboració de la Cambra de Comerç

Alba Soler valora molt positivament la tasca que porten a terme l’equip d’assessors de la Cambra de Comerç en el marc del Pla de Suport al Comerç Minorista. “Quan comences tota ajuda és benvinguda, i més si una persona externa i experta t’explica com millorar les vendes, la imatge, els serveis, etc. Hi ha un seguit de coses que et poden passar per alt i és molt bo que un expert te les faci veure”, conclou.

 

 

Aquest contingut s’ha elaborat en el marc del Pla de Comerç Minorista 2017, cofinançat per la Secretaría de Estado de Comercio del Ministerio de Economía, Industria y Competitividad i el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]