Actualitat RSS

Pitágora, quan la geometria es converteix en moda

25 març, 2019

Col·lecció de la marca unisex Pitágora / Pitágora

La firma, impulsada per Abraham Tabios, aposta per la roba unisex, còmoda, elegant i amb dissenys minimalistes

—–

El molletà Abraham Tabios és l’alma mater de Pitágora, una marca de roba unisex fundada el 2012 que aposta per la geometria, el color i el disseny minimalista. Els seus inicis en el món de la moda no van ser del tot convencionals. “Mentre estudiava Interiorisme a Barcelona, vaig començar a treballar com a representant de moda, el que em va permetre conèixer el sector i el mercat, i percebre que hi havia un nínxol de negoci: el de roba unisex còmoda i de fabricació local”, explica Tabios mentre està immers preparant la seva propera col·lecció. I dit i fet, va començar a dissenyar, van sorgir les primeres propostes i va començar a fabricar-les.

Com ell mateix recorda, els començaments no van ser fàcils. “Vaig crear la marca fa set anys, o sigui, vaig començar en plena crisi, i aleshores tot era molt difícil i complicat, amb entrebancs burocràtics i ajudes que mai van arribar, dificultats per trobar tallers…, i sempre he pensat que ja he passat el pitjor. I les dades m’ho confirmen: les coses van millor i estem creixent”, subratlla.

 

A la recerca de tallers

Per a Tabios és important no perdre l’essència de la marca i per aquest motiu controla personalment tots els processos. “Jo tinc la idea, dissenyo i gestiono tot el procés, encara que la fabricació l’externalitzo a tallers de Barcelona, Badalona, Ripollet… o sigui, que aposto per una producció local”, remarca. L’experiència li ha demostrat a aquest jove dissenyador que “no és fàcil trobar un taller que funcioni, que t’encaixi i amb el que realment et puguis entendre. Tot és qüestió de temps i de provar-ho”, subratlla.

 

La comercialització

En un inici, Pitágora va centrar la seva estratègia de venda tenint presència en mercats i fires diverses, “però cal saber triar i seleccionar, ja que hi ha moltes marques i costa trobar esdeveniments més exclusius, creatius, que aportin quelcom diferent i que encaixin amb el que jo vull transmetre a través de les meves creacions”, explica l’Abraham, qui també comenta que participar en aquestes trobades li permet arribar a la gent, a la clientela, donar-se a conèixer i aconseguir que es valori la feina que fa.

A banda, Pitágora també ven les seves col·leccions a través de la pàgina web, “una via que cada vegada agafa més volada”, i en botigues multimarca. Alhora, disposa d’un espai multifuncional al Poblenou que fa la funció d’aparador, showroom i punt de venda, “i és el que ens permet tenir un contacte directe amb el client, conèixer el seu punt de vista, les seves opinions, reaccions, què encaixa i què no…”.

 

Créixer fora

Actualment Pitágora ven els seus productes principalment a Espanya, “però estem treballant a través de la pàgina web i de distribuïdors per incrementar les vendes internacionals, ja que els meus dissenys, molt conceptuals, sovint tenen més bona acollida fora que aquí”. Així i tot, Abraham Tabios és conscient que no és fàcil sortir fora, i per això entre els seus projectes a curt termini hi ha fomentar la internacionalizació de la marca, acció que també intenta fer a través de les xarxes socials, les quals estan presents a Pitágora des dels seus inicis, “però no ens obsessionem amb tot el que són les xarxes socials”, remarca el jove dissenyador. “Hi tenim presència, creem continguts i valorem la seva utilitat i el seu paper, però no anem darrere els o les influencers perquè ens facin publicitat i ens ajudin a donar-nos a conèixer. Si sorgeix bé, però amb calma”, afegeix.

 

Comoditat, però amb gust

Quan demanem a Abraham Tabios que defineixi les seves creacions, no s’ho pensa dues vegades i respon: “Les meves peces són unisex, de confecció local, úniques o d’edicions petites i limitades que transgredeixen la rigidesa de les tendències. El que vull es que la persona que porti els meus dissenys se senti tan còmoda com si anés amb xandall, però que a la vegada es vegi elegant, que les peces vesteixin. I és que faig aquelles peces que a mi m’agradaria portar, que em faci sentir còmode i elegant a la vegada”.

Confessa que prefereix no mirar què fan altres dissenyadors “per no copiar; prefereixo buscar la inspiració en altres llocs”, i aquesta inspiració és la que el va portar a dissenyar els pantalons de peto, un dels models amb els quals s’ha identificat la marca, juntament amb altres dissenys on prevalen les formes més pures, els dibuixos i els detalls geomètrics i amb un estil minimalista. D’aquí el nom de la firma. “Les meves peces són sobretot funcionals, sense ornamentacions”, diu l’emprenedor.

 

El surf, molt més que una passió

Abans d’acomiadar-nos, Abraham Tabios confessa una de les seves passions, font d’inspiració i gairebé espai de meditació: el surf, que practica des dels 12 anys, quan va començar de la mà del seu pare. “Si hi ha ones, surto amb la meva taula i no treballo… però com que al Mediterrani hi ha poques ones, doncs treballo força”. Malgrat treballar força, Tabios se sent satisfet de la feina feta, i d’organitzar-se l’horari i el seu dia a dia d’acord amb les seves inquietuds i necessitats. “Jo treballo per viure, i no a la inversa”, conclou.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]