Actualitat RSS

Presència internacional a la 27a edició de la Barcelona Bridal Fashion Week

29 maig, 2017

Desfilada Raimón Bundó. Col·lecció 2018 / Barcelona Bridal Fashion Week / Fira Barcelona

El 30 d’abril finalitzava la 27a edició de la Barcelona Bridal Fashion Week (BBFW) al recinte Gran Via de Fira de Barcelona.

Un esdeveniment en el que, a falta de xifres definitives de visitants, es calcula que van assistir unes 18.900 persones entre els assistents a les desfilades i al saló professional, un 5% més que el 2016. Sis dies durant els que Barcelona es va convertir en l’escenari per presentar les col·leccions i tendències en vestits i accessoris per a núvia, nuvi, festa, cerimònia i comunió per al 2018.

Segons va afirmar Estermaria Laruccia, directora de la Barcelona Bridal Fashion Week “La creativitat dels dissenyadors s’ha unit a la tradició i a la gran experiència de les firmes de moda per elaborar col·leccions de qualitat molt alta. Els resultats tan positius d’aquesta edició de BBFW ens impulsen a mantenir la il·lusió i el desig de millorar edició rere edició, ratificant la nostra aposta per la internacionalització i pel nivell de qualitat de marques i buyers. El nostre objectiu és consolidar-nos com la plataforma internacional de l’elit de la moda nupcial i convertir Barcelona en ‘Bridal Capital'”.

Per la seva banda, Marta Raich, presidenta de BBFW, va asegurar que “La passarel·la de BBFW 2017 ha estat un triomf d’alta costura, disseny i qualitat, a més de presentar un escenari espectacular. I el trade fair, l’espai dedicat als negocis, ha comptat aquest any amb una oferta més plural que mai, internacional i variada, amb més de 20.000 vestits i tot tipus d’accessoris, una presència de buyers molt importants i amb alt poder de compra amb els que els expositors han tancat comandes, ratificant el saló com a dinamitzador econòmic sectorial de primer ordre”.

 

Passarel·la BBFW

Entre el 25 i el 28 d’abril van desfilar 25 firmes nacionals i internacionals a la passarel·la BBFW. Entre elles, firmes catalanes com Rosa Clarà, que va presentar una col·lecció amb línies etèries i teixits vaporosos; Studio St. Patrick, de Pronovias Fashion Group, que va debutar per primera vegada a la BBFW; Jesús Peiró, amb una proposta inspirada en el Nova York de les primeres dècades del segle XX; Cristina Tamborero, amb una col·lecció inspirada també en Nova York i en el resplendor dels seus edificis durant la nit, que es transformen en brodats de pedreria; YolanCris, amb una proposta d’estil boho chic; Inmaculada García, que va partir de la puresa dels materials preciosos per crear la seva col·lecció; Raimón Bundó, amb una col·lecció homenatge als 50 anys de la firma; Jordi Dalmau, amb dissenys inspirats en el món dels pirates i en el valor i sensualitat de les corsàries; i Pronovias, que va presentar la nova col·lecció Atelier Pronovias 2018 al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC).

Entre les firmes internacionals participants en aquesta edició, destacar la desfilada del dissenyador veneçolà establert a Nova York, Ángel Sánchez, a la Barcelona Bridal Night, la nit de gala del saló, que es va celebrar al Palau de Pedralbes. El dissenyador, un dels preferits de celebrities com Beyoncé, Meryl Streep, Eva Longoria, Salma Hayek o Giselle Bündchen, va presentar la seva última col·lecció, “Rose Mist”, juntament amb una selecció de peces icòniques de col·leccions anteriors. Sánchez va assegurar sentir-se “molt emocionat per tenir l’oportunitat de portar les meves col·leccions a un dels esdeveniments de núvies més prestigiosos a nivell internacional com la BBFW, i feliç que sigui a Barcelona, ciutat creativa, capital del disseny i de l’arquitectura, una altra de les meves passions. L’he visitada en diverses ocasions, i és un honor desfilar per primera vegada a Europa començant per la passarel·la d’aquesta ciutat, que sens dubte ha esdevingut una referència obligada de la moda Bridal internacional”.

 

El Professional Trade Fair de la BBFW

El 28 d’abril va obrir les seves portes el saló Professional Trade Fair de la BBFW amb la presència de 308 marques de vestits de núvia, nuvi, festa, comunió i complements; amb un 65% de les marques de procedència internacional, concretament, de 25 països, sent els principals, Regne Unit, Estats Units, Itàlia i França.

A la visita inaugural del saló, el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, va aprofitar per valorar la marxa del sector de la moda nupcial a Catalunya i va apuntar que l’any passat, les empreses catalanes van exportar 256,018 milions d’euros en vestits i complements de núvia i cerimònia, xifra que consolida Catalunya com a principal exportador, amb prop del 40% del total de les exportacions de moda nupcial i cerimònia del conjunt de l’estat.

Pel que fa a les destinacions de les exportacions catalanes el 2016 de la moda nupcial i de cerimònia, precisar que tot i tenir presència arreu del món, el principal mercat continua sent l’europeu. Concretament, cinc països de la UE (Itàlia, França, Alemanya, Portugal i Regne Unit), que sumen el 57,8% de les exportacions de 2016.

A nivell estatal, dels resultats de l’estudi “Millennial Brides, nacer en los 80’s, casarse hoy”, elaborat el 2016 per el professor de l’IESE Business School José Luis Nueno, per encàrrec del saló, el sector de vestits de núvia a Espanya factura prop de 1.300 milions d’euros i suposa el 12,9% sobre el conjunt del sector tèxtil. Espanya és l’únic país occidental amb una producció superior a la demanda interna i el segon país exportador a nivell mundial, després de Xina. Gracies a les estratègies d’internacionalització de les principals marques del sector, les exportacions constitueixen el 40% de la facturació dels vestits de núvia ‘made in Spain’.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]