Actualitat RSS

Promise, més punts de venda per guanyar visibilitat en la ment del client

19 maig, 2015

Botiga Promise / Crèdit: Quim Puig

La firma de cotilleria catalana Promise està en ple procés de creixement dels seus punts de venda, el seu pla passa per tenir seixanta-cinc botigues monomarca pròpies o franquiciades.

—–

Tenen ja quaranta-cinc punts de venda en règim de franquícia i quatre de propis. En un any i mig, en tindran seixanta-cinc. Aquest seguit d’obertures formen part del pla de creixement dels canals de distribució que Promise ha dut a terme en els darrers anys i que acabarà el 2016. «Volem que quan un client entri a una botiga multimarca i vegi Promise, ens reconegui i ens esculli per davant d’altres marques», explica el director general de la firma, Sergi Flores. Ell, juntament amb Roser Samón, dissenyadora de la marca, piloten aquesta empresa familiar que es remunta al 1967. A hores d’ara, el seu projecte més important és «donar a conèixer la marca al consumidor final». Això passa, amb paraules de Flores, per tenir punts de venda cent per cent Promise: «Ens permeten cobrir les àrees geogràfiques on estem menys presents. Però, sobretot, ens donen visibilitat al carrer i això fa que enfortim la marca en tots els canals i que entrem en la ment del consumidor».

En total, Promise compta amb dos mil punts de venda, el 30 % dels quals està a l’estranger. Aquesta xifra no s’explica en cap cas sense parlar de la botiga multimarca que «ha estat sempre la millor via d’entrada als mercats internacionals per a la firma», segons subratlla Flores. Però també a casa, la botiga multimarca ha estat el principal canal de distribució del seu producte, a més dels espais shop in shop i ara també, el punt de venda propi.

Arrels

El 1988 l’empresa Géneros de Punto Everest, una companyia familiar del sector de la cotilleria especialitzada en productes de cotó tipus commodity, va decidir aplicar la fantasia al seu procés de disseny i, a partir de llavors, es va convertir en Promise. De la mà de Roser Samón, la creativa de la marca, ofereixen el que ells anomenen «disseny extremadament femení». Flores assegura que no s’obliden de cap tipus de dona «des de la més sexi, la més esportiva, la informal o la glamurosa». Són les diferents cares de la firma Promise que davant dels nous clients recorda que les seves col·leccions «ofereixen moda i disseny de qualitat premium, a un preu molt competitiu».

Tot i que el producte de la firma no té res a veure amb els bàsics que fabricaven els anys seixanta, hi ha aspectes de l’empresa que, segons Flores, perduren des de llavors: «La primera generació està totalment desvinculada de la gestió, però el seu ADN està present en el dia a dia de l’empresa. Em refereixo a l’esperit d’esforç i la passió per la feina ben feta. Aquests són encara els valors del nostre negoci». També el fet de ser una empresa familiar ha deixat empremta en tots els processos de treball que viu avui Promise. Més concretament, per a Flores ser una empresa familiar els
obliga «a tenir una visió a més llarg termini que altres tipus d’empresa», i afegeix: «No vol dir que no puguem ser flexibles, però en el nostre cas cal fer un equilibri entre el risc i la sostenibilitat del negoci».

El producte

Dins el catàleg de productes de la firma s’hi pot trobar cada vegada més varietat de peces de roba. Això és així perquè, segons Flores, «el mercat és molt exigent i canviant i cal adaptar-s’hi per trobar allò que volen els clients». Aquesta filosofia els ha portat a diversificar la producció i actualment, a més de la cotilleria, una part important de la seva activitat se centra en els pijames i la moda de bany.

El director general de la firma explica que «fer peces de bany» era una evolució natural per a Promise: «Fa sis temporades que vam apostar-hi. Va ser una resposta a la demanda de les nostres clientes. La moda de bany sempre ens havia interessat perquè els seus patrons i les seves formes estan molt vinculats a la moda íntima femenina. Ens motivava traslladar al bany els nostres coneixements en l’àmbit de la cotilleria i poder-ho oferir a les clientes».

Ara bé, si parlem en termes de facturació, el director de Promise explica que els pijames juguen un rol molt important i «els han obert moltes portes», assegura. Finalment, a més, la tendència de diversificació del producte s’ha traduït en peces per a home cada temporada: «Fins fa un parell d’anys, incorporàvem només una selecció d’articles per a nen i home. La seva bona acceptació va fer que ampliéssim l’oferta i, actualment, tenim ja una col·lecció completa de roba interior, pijames i roba d’estar per casa per a home». Els bons resultats d’aquestes col·leccions han fet que Promise, a hores d’ara, tingui en compte la moda masculina com una pota més de la seva activitat.

L’estructura

L’equip de disseny, control de qualitat, central de vendes i comunicació de Promise, està situat a Sant Pol de Mar, al Maresme. Des d’aquí, a més, controlen el procés de producció que es realitza, des del 2004 a l’Àsia, principalment a la Xina: «La fabricació la vam haver de traslladar a l’Àsia, però també a altres països, i ara fins i tot tornem a fer algunes peces aquí». En aquest sentit, Flores destaca que no es pot tancar la porta a cap país quan es parla de produir, i afegeix: «La reindustrialització del tèxtil a Catalunya, sobretot pel que fa a la confecció, segurament ens donarà nous recursos per enfrontar-nos a un mercat que canvia cada vegada més ràpidament i està més internacionalitzat».

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]