Actualitat RSS

Pronovias canvia d’estratègia per seguir liderant la venda de somnis

20 octubre, 2014

Pronovias. Botiga Rambla Catalunya / Fotoformat

Barcelona compta amb la primera botiga insígnia que Pronovias té a tot el món. La companyia celebra el seu cinquantè aniversari enguany, i llança un clar missatge de canvi pel que fa a la seva estratègia comercial.

—–

L’empresa de vestits nupcials Pronovias ha estrenat oficialment la seva nova estratègia comercial amb l’obertura de la botiga insígnia de Barcelona. L’espai es va inaugurar a principis del mes d’octubre de la mà de la filla del president de l’empresa, Gabriela Palatchi. Amb la il·lusió que acompanya els grans moments en una família, Palatchi, que és directora de producte de Pronovias, va explicar que el format d’aquest establiment serà un estàndard per a les noves obertures que farà a partir d’ara la firma, primer a l’Estat, i després, arreu del món. «L’objectiu és ubicar Pronovias en una única botiga emblemàtica a les grans ciutats d’Espanya», va assegurar. Davant d’aquesta aposta, el dubte estava en saber si els altres establiments de la firma es tancarien: «Sí, de fet ja ho hem començat a fer. A Barcelona, l’única botiga Pronovias serà aquesta».

Se centralitzen doncs els establiments de la marca, però l’estratègia comercial va més enllà, es buscaran espais molt emblemàtics en cadascuna de les ciutats amb presència de la firma. A Barcelona, per exemple, el nou establiment està a la rambla de Catalunya, «a prop de les clientes de la ciutat», va remarcar Palatchi, ocupa mil metres quadrats, i en té quaranta de façana. Una macrobotiga que allotja setze provadors i té cabuda per a vint-i-cinc treballadors en dues plantes. A la planta inferior hi ha, a més, un espai taller on treballaran cosidores de la companyia. La següent obertura dins d’aquesta estratègia es realitzarà a Sevilla. A la capital andalusa, Pronovias ha adquirit l’emblemàtic edifici «Ciudad de Londres», Patrimoni Historicoartístic de la Humanitat que compta també amb mil metres quadrats de superfície, cinc plantes i onze provadors.

Pronovias ha iniciat així una nova estratègia d’inversions que s’adreça a adquirir locals que millorin la ubicació de les seves botigues, incrementin la superfície de venda i alhora incorporin el nou concepte decoratiu que ja llueix la botiga de Barcelona i que porta la firma de l’interiorista Lázaro Rosa-Violán. Ell ha participat també en el disseny de les botigues de Bilbao, València i Ciudad Real que es van reubicar fa uns mesos, i ho farà en les pròximes obertures dels establiments de Múrcia i Santa Cruz de Tenerife.

 

Rambla contra Passeig

La nova ubicació a la capital catalana es produeix després d’ocupar, durant molts anys en règim de lloguer, un local comercial al número 74 del privilegiat passeig de Gràcia. Allà, assegura la firma «no hi ha locals d’aquestes dimensions», en referència al nou concepte de macrobotiga que comença a obrir Pronovias. És més, tal com va remarcar Gabriela Palatchi en la trobada que va mantenir amb la premsa «ara Pronovias està més a prop de la clienta de Barcelona. Per a nosaltres Barcelona i Catalunya són molt importants, i amb aquesta nova ubicació ens acostem a les clientes locals».

Palatchi, que va estar en tot moment atenta a les reaccions de la premsa davant de les seves explicacions, tenia molt clar que el missatge que calia reforçar, davant els mitjans, era els estrets vincles de la firma amb la ciutat. «Tot el disseny de Pronovias es fa exclusivament a Barcelona. La nostra col·lecció Atelier, que es cus seguint les pautes de l’alta costura –un vestit pot arribar a requerir tres-centes hores de treball– es dissenya i produeix totalment aquí», assegurava la directora de producte de l’empresa.

En conversa amb www.barcelonaesmoda.com, Palatchi va mostrar-se apassionada per la feina que realitza dins de la firma que va fundar el seu avi Alberto Palatchi Bienveniste, pare de l’actual president, el 1914. Ella es va incorporar a la companyia el 2013 i abans de ser directora de producte, explica que va formar-se durant dos estius en diferents punts de venda de la casa. «Vaig començar escoltant i entenent què necessiten les nostres clientes. Però el primer no van ser vestits de núvia. Primer vaig treballar a la secció de vestits de festa, i després amb els de núvia. Assessorar una núvia és una feina molt complexa i les nostres professionals ho fan molt bé; saben bé, quan veuen una persona, quin serà el vestit de Pronovias que millor li escaurà. Jo no tinc una carrera de moda i, per això, calia que comencés des del punt de venda, des de baix, per entendre bé tot el producte. Ara la meva feina és recollir les impressions de les núvies i després traslladar-les a l’equip de disseny», va explicar Gabriela Palatchi, que representa la tercera generació familiar dins el grup Pronovias.

Actualment, l’empresa està present en noranta països, a través de les seves 163 botigues, i més de quatre mil punts de venda. En paral·lel a l’excussió de la nova estratègia comercial a les grans ciutats espanyoles i europees, Pronovias preveu, a més, duplicar els seus punts de venda en els propers cinc anys. A curt termini, la companyia ha explicat que obrirà botigues insígnia a Alemanya, Itàlia i Bèlgica entre d’altres i, a més, la marca desenvoluparà el seu negoci de franquícies a països com Colòmbia, Panamà, Rússia, els Emirats Àrabs Units, el Líban i Líbia.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]