Actualitat RSS

Proveïdors de luxe

8 juliol, 2015

Peça de Parrillu's / Parrillu's

Indústria de la moda catalana III / III – Les grans marques internacionals del sector de la moda de luxe es fixen en Catalunya. En aquest reportatge les convidem a explicar-nos el perquè.

—–

Què tenen en comú firmes de luxe com Marni, Celine, Saint Laurent, Chanel, Sandro, Etro, Balenciaga, Alexander Wang o Phillip Lim? Totes elles confien part de les seves creacions a empreses catalanes. Més concretament, a proveïdors del sector de la moda que, més enllà de dedicar-se a la manufactura de les peces dissenyades per aquestes firmes internacionals, treballen braç a braç amb elles i aporten valor afegit al producte final.

Quines característiques ha de tenir un proveïdor per a empreses d’aquest sector? Què demanen les firmes de luxe a qui vol treballar amb elles? I el més important, què fa tan especial les empreses d’aquí perquè s’hi hagin fixat? Diversos fabricants catalans ens donen les respostes en aquest reportatge.

«Vaig voler treure’m el cartell de manufacturer, la majoria dels meus clients ens tracten de socis, socis tecnològics. Ens deleguen un producte i nosaltres ens en fem responsables fins al final. Ells se n’obliden, podríem dir», amb aquestes paraules resumeix el gerent de Parrillus, Josep Puig, la seva relació amb les firmes de luxe amb les que treballa. La seva empresa està situada a la Llacuna i va ser fundada pel pare de l’actual gerent, Salvador Puig, fa 35 anys. Realitza tot el procés productiu que hi ha al darrera d’una peça de vestir. «Aquí entra el fil i surt acabada i en la seva bossa», diu
Puig.

La qualitat més alta

Si hi ha un aspecte que destaca pel que fa a les característiques de la relació entre proveïdors i empreses de luxe, són els processos de garantia de la qualitat. La majoria d’empreses amb les que hem parlat per aquest reportatge, coincideixen en assenyalar que les firmes per les que treballen demanen un control absolut de la qualitat del processos de producció. És el cas, per exemple, de Curtidos Badia. El seu gerent i tercera generació familiar de la companyia, Xavi Badia, explica que és imprescindible tenir tot el procés de producció controlat i afegeix: «Es perd la capacitat de treballar amb aquest tipus de clients quan es falla en algun dels nivells del procés. Nosaltres treballem amb un producte natural i, si no s’aconsegueix controlar-ho tot, és molt complicat donar regularitat i assegurar que apliquem les millors tecnologies netes».

Tant és el desig de les marques de luxe de tenir ben supervisat el procés de producció que, com explica Josep Puig, durant els dos primers anys de treballar amb un nou client, els equips d’aquestes marques es desplacen a la seva fàbrica per supervisar tot el que s’hi fa. «Volen serietat i un rigor molt elevat. Tot ha d’estar fet a casa», subratlla.

La competència dels mercats internacionals va empènyer Curtidos Badia i Parrillus a situar-se en un segment més elevat de consum del que estaven habituats. El mateix li va passar a Dobert, empresa especialitzada en teixits d’alta qualitat i situada a Sant Quirze del Vallès, a prop de Sabadell. Xavier Bombardo n’és el gerent i coincideix amb la resta d’empresaris que les normatives d’aquest tipus d’empreses són molt estrictes i demanen als seus proveïdors que s’hi adeqüin per aconseguir els resultats i el tipus de producte que volen. «Molts dels nostres clients ens donen les seves normatives, escrites en un manual i cal seguir-les. També n’hi d’altres, amb els que signem contractes d’exclusivitat perquè els teixits que tenen ells, no els tinguin cap altra marca i puguin estar tranquils», explica Bombardo.

També disseny

El cas de Dobert és similar als anteriors perquè ells també tenen tot el procés de fabricació integrat. Aquesta empresa fundada el 1963 i que té una plantilla de cent quaranta persones, fa un oferta personalitzada d’acord a les necessitats de cadascun del seus clients. Entre ells, hi ha també Carolina Herrera, rag & bone, Tory Burch, IRO i una llarga llista que es completa amb noms d’arreu de l’Estat com Bimba y Lola, Purificación García o Uterqüe. «El cor del nostre negoci és el disseny i el fem des de la demanda, no des de l’oferta. Això vol dir que escoltem els nostres clients, viatgem pel món per veure diferents tendències i ens assessorem amb experts de moda. Després, analitzem tota aquesta informació i la sintetitzem per elaborar les nostres col·leccions», diu el gerent de Dobert.

Traduir tendències, sensacions o línies creatives en un producte de vestir és també la principal tasca de Parrillus: «Moltes firmes tenen idees i nosaltres les convertim en un jersei, per exemple. La metodologia que apliquem depèn de cada firma, però anem més enllà de reproduir prototips. Coneixem les tendències, anem a les fires, sabem el que es portarà i dissenyem. Aquestes firmes volen que els ensenyis un producte diferenciador, quan ho deixes de fer, ja no et volen. Nosaltres treballem amb fil de camell, caixmir, barregem fibres i molt més. Això és el que ens fa poder seguir treballant amb elles».

Última tecnologia

Per aconseguir ser diferents, totes aquestes empreses han de comptar amb la  maquinària més sofisticada. A Parrillus ho van fer des del principi. Ja quan Salvador Puig va fundar l’empresa, va adquirir una de les poques Shima Seiki, unes tricotoses d’última tecnologia, que hi havia a Europa. «Es tractava d’un model molt evolucionat, que ens permetia posicionar-nos com a capdavanters en el món de la tricotosa rectilínia a Espanya. El meu pare la va comprar per catàleg i es va arriscar molt, però això ens va permetre, després, aconseguir una clientela diferent», recorda l’actual gerent.

La recerca i la innovació juguen un paper clau en la relació entre marques de luxe i fabricants catalans. Curtidos Badia, per exemple, col·labora estretament amb la Càtedra de la Universitat Politècnica de Catalunya, A3 in Leather Innovation. Una iniciativa impulsada per l’Ajuntament d’Igualada per a la investigació en la  transformació de la pell i el cuir. «Fa tres mesos que hem obert una fàbrica nova, està orientada a la R+D+I, i la nostra intenció és fer al màxim de recerca possible per a la millora contínua dels nostres productes», explica Xavi Badia.

Entre els atractius de Curtidos Badia hi ha, sense cap mena de dubte, el seu saber fer en el sector adober. Formen part del clúster de la pell d’Igualada, format per vint-i-vuit companyies que assoleixen una facturació de 170 000 000 d’euros i que, a més, com afirmen els seus responsables, «es tracta d’un dels nuclis d’empreses adoberes més antic d’Europa, amb set-cents anys d’història». El seu portaveu, Marc Rius, recorda que si les grans empreses del sector de la moda opten per la pell d’Igualada, «és per l’òptima selecció de la matèria de primera mà, la regularitat de la pell adobada i l’absència de defectes». Això, diu Rius, «els garanteix un rendiment del tall excepcional». Tant és així, que els productes de Curtidos Badia competeixen directament amb dos dels mercats més potents de la indústria adobera: Itàlia i França. «El primer, disposa d’empreses amb una alta capacitat de moda i el segon, té un saber fer, en relació a la qualitat, molt alt. Nosaltres tenim una mica de la creació italiana i del saber fer francès. A més, estar situats a Catalunya ens fa especialment atractius i, fins i tot, estratègics per als clients italians i francesos», resumeix Badia. El resultat és que si bé l’any 1997, només exportaven un 2 % de la producció, avui aquesta xifra
s’ha elevat fins al 85 %.

Sens dubte, la internacionalització és el que fa possible que aquestes empreses trobin suficients clients per mantenir els estàndards de qualitat dels seus processos de fabricació. Tal com resumeix Xavier Bombardo, la convicció de moltes d’elles és que «el futur del sector tèxtil de Catalunya està clarament relacionat amb clients del sector de la moda ubicats en els segments mig i alt del consum».

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]