Actualitat RSS

Què em poso? El guarda-roba de Maria Brillas al Disseny Hub Barcelona

15 abril, 2011

Vestit dissenyat per Pedro Rodríguez el 1949.

Fins al 28 d’agost de 2011, el Disseny Hub Barcelona reflexiona a través de l’exposició Què em poso? El guarda-roba de Maria Brillas per Pedro Rodriguez sobre la complexitat de vestir-se i el paper que juga el vestit en la creació de la pròpia identitat, així com el caràcter autobiogràfic que pot adquirir el guarda-roba al llarg de la vida.

Un total de 341 peces, 183 vestits i 158 complements donats al Museu Tèxtil i de la Indumentària de Barcelona per Hilda Bencomo, néta de Maria Brillas, han servit per a seleccionar les 50 peces que conformen aquesta exposició. La totalitat dels models seleccionats que s’hi exhibeixen van ser dissenyats entre els anys 30 i 70 del segle XX pel mestre de la costura espanyola Pedro Rodríguez, avui en dia gairebé oblidat però amb una trajectòria brillant entre 1919 i 1980 a Barcelona, Madrid i Sant Sebastià.

Què em poso? El guarda-roba de Maria Brillas és un relat sobre una dona que va construir la seva imatge en col·laboració amb el seu modista Pedro Rodríguez i que va saber conciliar les seves preferències i gustos personals amb les expectatives que l’envoltaven en el seu context social, polític i cultural, en el que s’havia de mostrar com l’amfitriona perfecta i digna representant de la seva respectada família. Més enllà de les expectatives socials, també van influir en les seves decisions altres factors com el moment del dia, l’ocasió, l’estat d’ànim, els gustos o la moda del moment.

L’exposició, que recrea l’experiència quotidiana de posar-nos davant de l’armari per a escollir quines peces de roba ens posem, està dividida en els quatre moments de la jornada: el dia, la nit, el còctel i la cerimònia, moments per als quals Maria Brillas organitzava i gestionava el seu guarda-roba i el seu temps. L’exposició mostra vestits de dia, conjunts i vestits de sastre, abrics, vestits de còctel, vestits de cerimònia, vestits negres, vestits majestuosos, vestits vaporosos, vestits túnica i vestits amb pedreria, que tot i el relaxament actual de les formes, segueixen connectant amb la societat del segle XXI.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]