Actualitat RSS

Què estarà de moda l’estiu del 2014?

15 novembre, 2013

Ailanto / Mercedes Benz Fashion Week Madrid

Mentre que les persones que consumim moda ens estem preguntant què es porta aquesta temporada tardor-hivern, els dissenyadors i els retailers estan pensant ja en l’estiu del 2014.

Per saber què es portarà llavors, només cal donar una ullada a les propostes dels dissenyadors de Barcelona que es van presentar a la darrera edició de la passarel·la Mercedes Benz FashionWeek Madrid (MBFWM).

El vestit, un tot

Si li preguntem a Teresa Helbig, la moda del proper estiu estarà marcada per les tendències dels anys 60 i 70. Fixant-se en personatges com Brigitte Bardot, Bianca Jagger, Blondi o David Bowie, Helbig dibuixa una dona en ple estiu que està segura de sí mateixa, és sofisticada i fuig dels clixés. I per sobre de tot, la clienta de Helbig aprecia el treball artesanal. De fet, és aquest darrer punt el que caracteritza sempre les seves propostes i no és estrany que a la passarel·la MBFWM mostrés peces de roba que destacaven per la cura en tots els detalls, per l’elegància dels talls i per la precisió en què cada element del disseny és executat.

En l’aposta de la creadora catalana, destacaven els shorts i els esmòquings i, és clar, els vestits. La passió de Helbig per aquesta peça continuarà l’estiu del 2014. Minivestits de piqué blanc que, lluny de semblar una reelaboració d’altres col·leccions, brillen perquè són innovadors; estan fets de sedes, peces de metall aplicades o teixits lleugers.

Helbig mira cap als estius dels Estats Units quan projecta la moda del pròxim 2014. Ho fa pensant en una dona que aprofita el caliu i la tranquil·litat dels Hamptons i que viatja des de les platges de Montauk a Nova York fins a les de  Tatum a Nou Mèxic. Tria aquests escenaris per situar-hi uns models que continuen sent fidels a la seva clientela, sense deixar de sorprendre a aquells que l’admiren per primer cop.

Segurament, les propostes de Helbig així com les d’Andrés Sardá són molt coherents
amb els temps que corren. Totes dues firmes coneixen bé l’exigència pel que fa a la qualitat dels seus mercats i saben que la seducció dels clients passa per l’excel·lència en totes les propostes. En aquest sentit, la firma catalana de cotilleria de luxe manté l’aposta per les puntes i l’exquisidesa en la seva aplicació a peces de roba interior.

Alegria i futur

Per a l’estiu del 2014, Núria Sardá, la directora creativa de la marca, aposta per una moda d’aire futurista, amb una dosis d’excentricisme, en la qual l’equilibri entre allò retro i bucòlic és un exercici constant.

El resultat d’aquesta fórmula són vestits de bany que inclouen jacquards, vichys, encaixos laminats i pinzellades de bronze i plata. No és estrany, doncs, que el títol que Núria Sardá dóna a la col·lecció de la firma per a l’estiu del 2014 sigui Nude on the moon. Tota una declaració d’intencions de la dissenyadora que, un any més, vol convertir els estius en un moment per somiar i omplir de fantasia les estones d’oci prop de l’aigua.

Geometries de colors

Igual que Sardá, Iñaki i Aitor Muñoz, que són també dos dissenyadors –units en una mateixa marca, Ailanto– habituals a la MBFWM, estan convençuts que l’estiu i l’alegria són un binomi necessari. Coherents amb aquest principi, la firma ha projectat una col·lecció per a la temporada primavera-estiu 2014, inspirada en l’alegria de Copacabana.

Els germans Muñoz han fet dels estampats, gairebé es podria dir, la seva raó de ser. Plantegen el proper estiu com una nova oportunitat per fer brillar a les dones amb dissenys de patrons i dibuixos geomètrics, que aquesta vegada s’inspiren en l’obra de l’arquitecte i paisatgista brasiler Roberto Burle.

La temporada primavera-estiu 2014 d’Ailanto destaca per un armari femení ple de flors, arbres i motius geomètrics sobre vestits lleugers, abrics d’estiu de tall clàssic o pantalons amples, per alleugerir les llargues jornades de calor. Els teixits com el crepè de viscosa o el cotó plastificat, que predomina en faldilles i gavardines, són també una al·legoria a un escenari de futur, que dominarà el proper estiu, segons Ailanto.

Més projectes

Per María Escoté, desfilar enguany a la MBMFW ha estat un nova oportunitat per reivindicar el seu treball com un punt de referència quan es vol preveure les tendències de la temporada següent.

Fa un any, sobre aquesta mateixa passarel·la, Escoté va ser escollida com la dissenyadora més destacada; una conquesta difícil, en un context en què desfilen una quarantena llarga de firmes. Els treballs que presenta Escoté per al proper estiu, sota el títol de Privatedancer, molt probablement trobaran compradors als mercats asiàtics i àrabs, on la dissenyadora ven i convenç per la seva capacitat creativa reconeguda amb diferents guardons. Ara, a més, inaugura una nova línia de roba dedicada als infants sota la marca “AlabamaKids” by María Escoté.

La veterania

Sens dubte, cal estar molt atents a les propostes de SitaMurt per aproximar-se amb més precisió a les tendències del proper estiu. Aquesta veterana creadora, que va protagonitzar les desfilades de la quarta jornada de la MBFWM, torna a enlluernar el públic amb la seva perfecta enginyeria de punt. Un treball minuciós, artesà i molt valuós en temps de producció seriada i homogènia, amb el qual Murt demostra la seva tenacitat per seguir posant en valor el saber fer del tèxtil català.

El teixit de punt és l’embrió de la firma de SitaMurt i clarament és també el protagonista dels dissenys que la marca ha creat per al proper estiu 2014. Estructures tridimensionals, barreja de materials i punts amb delicades sedes, textures de tricot emfatitzades i colors pomelo, ametista blavós i àcid citronella són els ingredients bàsics de la col·lecció, que omplirà les botigues de la firma igualadina a partir de la propera primavera.

Els jocs amb els teixits i les combinacions experimentals de materials són també una aposta compartida per Martin Lamothe i Etxeberria. Totes dues cases projecten unes tendències estiuenques en què el teixit pren el protagonisme. La primera treballa amb materials que simulen roba mullada i la segona remata jerseis d’estiu, masculins és clar, amb peces de pell. Tot plegat per sorprendre un home que busca diferenciar-se i mostrar el seu caràcter a través de la moda. En aquest cas firmada a Barcelona.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]