Actualitat RSS

RCIA visita la fàbrica creativa Fabra i Coats

21 desembre, 2018

Fabra i Coats és una de les 11 fàbriques creatives que formen part de la xarxa de Fàbriques de Creació. / Fàbriques de creació

El passat 1 de desembre, Fabra i Coats – Fàbrica de Creació de Barcelona, ubicada al barri de Sant Andreu de la ciutat, va obrir les seves portes al públic durant La Fàbrica en Obert.

Durant la jornada es van organitzar visites guiades, es van poder visitar els tallers dels artistes residents i va culminar amb el festival d’improvisació musical i moviment, The Exploding Fest, organitzat per un dels projectes culturals residents.

Coincidint amb la festa major del barri, la visita guiada va oferir al públic general, i al projecte RCIA en particular, una bona oportunitat per conèixer una mica més la història d’aquest edifici emblemàtic, construït entre 1910 i 1920, que havia albergat una fàbrica de fils i teixits capdavantera a la ciutat. La nau que allotja la Fàbrica de Creació forma part d’un recinte industrial més ampli, amb altres naus de diferents èpoques, on actualment s’hi troben diverses entitats i associacions, així com centres educatius.

L’espai es va recuperar el 2008 per convertir-lo en fàbrica de creació artística dins del programa Fàbriques de Creació, impulsat per l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), per tal d’oferir als artistes espais de treball i trobada amb altres creadors.

Fabra i Coats és una de les 11 fàbriques creatives que formen part de la xarxa de Fàbriques de Creació, un programa municipal basat en la transformació d’antics edificis industrials en desús per convertir-los en nous espais destinats a la cultura i l’expressió artística, la majoria especialitzats en diverses disciplines artístiques com el teatre, la dansa o les arts visuals. Fabra i Coats té la particularitat de ser l’única fàbrica multidisciplinar i gestionada directament des de l’ICUB.

L’edifici, que compta amb 4 plantes, ha estat molt ben rehabilitat, de tal manera que no ha perdut la seva essència industrial i encara conserva part del mobiliari original. Durant la visita guiada vam descobrir sales d’assaig d’arts escèniques on, per exemple, durant algunes setmanes va estar assajant la cantant Rosalía; bucs d’assaig pels que han passat grups musicals com Mishima; i sales polivalents que allotgen diferents esdeveniments, entre d’altres, concerts de festivals tan rellevants com el MIRA. També vam visitar estudis individuals i espais de coworking, on vam poder interactuar amb artistes residents. Alguns d’ells desenvolupen projectes vinculats a l’educació i a la cultura. D’altres es troben més vinculats a la moda, com per exemple, Pedra, dedicat a la creació de vestuari per les arts escèniques.

Les visites guiades van ser una bona ocasió per apropar al ciutadà o, qui sap, a futurs artistes residents, a un espai al que s’accedeix a través de convocatòries públiques obertes. Abans de marxar, també vam poder conèixer altres iniciatives i projectes que s’hi porten a terme dins la Fàbrica de Creació, com Ràdio Fabra o el Centre d’Art Contemporani de Barcelona Fabra i Coats.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]