Actualitat RSS

Sayan, la il·lusió d’emprendre en el sector de la moda

7 gener, 2013

Soledad Álvarez dirigeix la marca de moda Sayan. / Sayan

La firma Sayan va néixer fa sis anys. Primer, amb una botiga pilot, i des d’en fa quatre, aquesta empresa, dirigida per Soledad Álvarez, lluita amb dos establiments propis i diversos punts de venda per fer-se un lloc en el món de la moda.

Dins el sector, Soledad Álvarez ha estat molt coneguda per ser la filla d’una gran dissenyadora de moda, Purificación García. Ara, aquesta associació de noms tan directa es va desdibuixant a mesura que Sayan, la marca de moda d’Álvarez, està creixent, tant aquí com als mercats internacionals, i agafa entitat pròpia.

“La idea de crear Sayan va sorgir durant una conversa amb la meva mare. Les dues coincidíem que calia una botiga on trobar coses diferents. El que anomenem una concept store. Amb el pas del temps, vaig adonar-me que l’aposta era massa nova pel moment i vaig decidir especialitzar-me únicament en la producció de roba de dona”, explica Álvarez.

“L’aposta de crear la meva pròpia marca va ser perquè crec que tenim estils diferents i perquè era la meva gran il·lusió. Volia demostrar que les joves empresàries també podem triomfar”, assegura amb convicció Álvarez. En aquest sentit, ambdues marques, Sayan i Purificación García, tenen sens dubte punts de trobada: “Comparteixen l’alta qualitat dels teixits i una confecció que té cura de tots els detalls. I es diferencien en qüestió d’estils i en el fet que les propostes de Sayan s’adrecen més a festa-còctel, mentre que Purificación García no tant”.

Tant a fora com a casa

Sayan neix al principi de l’actual crisi econòmica i, com moltes altres marques joves, porta en el seu ADN la internacionalització. Té botiga a Barcelona i a Madrid, a més, de diferents punts de venda arreu de l’Estat. “Primer de tot, vaig decidir obrir a Barcelona, bàsicament perquè és la meva ciutat, i més tard a Madrid, ja que és la capital i una bona manera de créixer”. A banda de l’expansió en el mercat intern, els Emirats Àrabs i Itàlia són dos dels països on la marca està treballant més. “Estic molt contenta amb l’expansió internacional que, a poc a poc, està aconseguint Sayan”.

Entre els molts projectes que aquesta dissenyadora té sobre la taula, en destaca un especialment, la botiga en línia: “És l’aposta que més il·lusió em fa. En breu la inaugurarem”. Tant a la xarxa, com a les seves botigues físiques i als punts de venda que té, Sayan ofereix dissenys per a “una dona cosmopolita i inquieta, d’entre uns 18 i 50 anys”, explica la seva creadora i afegeix: “És un target molt ampli. Inclou aquella dona que desitja trobar una cosa molt especial, que aporti un toc a les seves peces de fons d’armari”.

A més, Álvarez concreta que vol recuperar l’afecte i la cura per les peces fetes artesanalment, “una cosa que avui dia s’ha perdut amb les multinacionals”. “Dins la línia de vestits de festa que produïm, tenim des d’aquells dissenys que tenen un petit detall per fer-los diferents, fins els que són totalment brodats a mà”, explica amb detall la dissenyadora.

Tot i que l’oferta de peces de festa és la més coneguda, Sayan té també una línia casual, com l’anomena Álvarez. “A més, viatgem molt per sortir de la nostra oferta de vestits de seda. L’objectiu és aportar a la marca productes que no siguin nostres i siguin nous i diferents”.

En moviment constant

A curt termini, Álvarez explica que el propòsit de Sayan és seguir creixent i afegeix: “A llarg termini, m’agradaria i tinc l’objectiu de convertir la firma en un referent, no únicament a Espanya, sinó arribar a ser reconeguda a altres països per obrir més botigues”. 

Per tal d’impulsar la projecció exterior, les fires i les franquícies són les apostes de la marca. “Al juliol vàrem tenir un estand a la fira Who’s next de París, i també estem presents a la plataforma en línia de venda de moda Joor, que ens ajuda a tenir accés a les botigues americanes. Les fires, a més, són una manera d’arribar a un públic més divers i de països estrangers”, comenta Álvarez.

Per a la dissenyadora, és un orgull que Barcelona compti amb tres grans noms del sector de la moda com Desigual, Custo i Mango. “Podem estar orgullosos que les tres firmes representin la identitat de la moda catalana. Però, d’altra banda, també crec que caldria donar més suport als joves dissenyadors, tant en l’àmbit nacional com internacional”.

Aquesta creadora de moda, està convençuda que la il·lusió, la constància, la curiositat i el finançament són les paraules clau perquè el seu projecte segueixi endavant amb èxit en un sector tant competitiu com és el de la moda.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]