Actualitat RSS

Sita Nevado: «Vull un projecte que creixi a poc a poc»

6 novembre, 2013

Sita Nevado

Després de més de dues dècades d’experiència en el món de la bijuteria, Sita Nevado ha creat la seva pròpia marca. De moment, compta amb tres botigues pròpies i es prepara per noves obertures a l’octubre.

«Treballar per les grans marques de moda del nostre país és com anar a la universitat gratuïtament», assegura Sita Nevado en referència a tot el que ha après gràcies a la seva experiència al costat de les cadenes de moda més importants de l’Estat.

Amb Sita Nevado hem compartit una estona per parlar sobre el seu projecte de marca i botigues pròpies. Ho fem en uns dies marcats pel tancament de les comandes d’abans de les vacances d’estiu i pocs dies després de l’obertura de la seva tercera botiga a Palma de Mallorca: «És la que tenim més ben ubicada. Està al carrer de la Unió número 2». Ens confessa que «va de bòlit, més de l’habitual», però la il·lusió de veure com camina la seva empresa està molt present al llarg de la conversa.

La creadora explica que «el projecte de Sita Nevado no està pensat per créixer ràpidament». Assegura que «no vol franquícies i prefereix anar a poc a poc». Quan se li pregunta pel futur de la firma, ho té clar: «Aconseguir formar una cadena de botigues és indispensable per sostenir tota la infraestructura que requereix una firma pròpia. No obstant, a Espanya només n’obrirem dues o tres més. Després, volem anar a fora».

Orígens i resultats

Sita Nevado va aprendre l’ofici al costat del seu pare. Ell era joier de professió i ja treballava venent les seves creacions a l’engròs. Amb 22 anys, Nevado va instal·lar-se al taller del seu pare i va decidir que apostaria per la bijuteria. Quan compara aquells moments amb l’actualitat, ràpidament subratlla que avui «la venda a la botiga multimarca és impossible».

Els majoristes amb qui treballava quan va començar en l’ofici assegura que «han desaparegut» i ara l’opció de vendre a les botigues de barri és, segons explica, «inexistent».

Per això, el 2011, Sita Nevado va aconseguir treure temps i energia suficient per iniciar un projecte que feia anys que tenia en ment i que li permet posar en pràctica tota l’experiència que ha acumulat com a proveïdora de diferents marques i firmes de moda. «Després de tot aquest aprenentatge, és molt més senzill fer funcionar Sita Nevado», conclou la dissenyadora. Tot i que també explica amb complicitat que hi ha moments en què «l’energia escasseja amb tants projectes en marxa».

Sita Nevado no ha deixat al marge la seva empresa que proveeix de bijuteria i complements les marques de moda més conegudes de l’Estat. Hi treballa des de fa 12 anys. «Però el que fem a Sita Nevado és totalment diferent. Ens guia la llibertat de creació», explica.

Hi ha mercat

Per aquesta dissenyadora, es tracta de deixar volar la imaginació entre pedres naturals i cristalls: «El 80% dels nostres materials són pedres naturals. En algunes creacions també utilitzem cristall». El nacre o el cristall de roca, juntament amb els banys en or i or rosa o plata, són els altres trets distintius d’aquesta firma.

El resultat són dissenys que s’adrecen a una clientela de segment mitjà-alt que «estaria disposada a comprar un collaret amb un preu diferent de l’habitual en bijuteria».

«Està clar que no fem disseny per a tothom, però també ho està que hi ha un mercat en aquest espai. Per això està funcionant bé el projecte. El producte que fem es ven i les botigues agraden molt», asegura satisfeta.

Totes les peces que llueixen les botigues Sita Nevado es fan artesanalment i es comencen a crear al cap de la dissenyadora. «Jo faig sempre la primera peça i després, es comencen a crear les altres unitats. Fem col·leccions molt curtes i si hi ha algun disseny que funciona especialment bé, puntualment el repetim», explica Nevado. A més, també ofereixen la possibilitat d’adaptar algun dels disseny a les necessitats de la clienta.

Enmig de l’estiu Sita Nevado té més present que mai que necessita uns dies de vacances. Dies que aprofitarà per agafar més energia per al curs vinent que estarà marcat per noves obertures i per un projecte que vol veure créixer a poc a poc, però sense aturar-se.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]