Actualitat RSS

Sweet Matitos, la marca que passa pel cor

9 febrer, 2018

Tito Maristany i Matías Jaramillo, creadors de la firma Sweet Matitos / Sweet Matitos

La firma creada per Tito Maristany i Matías Jaramillo transmet valors com la família, l’amistat i la natura, i estarà present a la fira Coterie que se celebra del 26 al 28 de febrer a Nova York

—–

Sweet Matitos és un somni fet realitat. El de dos empresaris amb més de 15 anys d’experiència en el sector de la moda: Tito Maristany, propietari i president del comitè executiu de la companyia logística Grup Met –i fins fa poc president del Clúster Català de Moda i Tèxtil (Modacc)–, i Matías Jaramillo, advocat i emprenedor. “Durant 15 anys hem treballat per a altres marques fent gairebé de tot, i mai ens havíem plantejat crear la nostra pròpia marca”, comenta Maristany, i continua: “Tot va començar quan, arran del gran nombre de seguidors que tenim a les xarxes socials, on pengem moltes fotografies relacionades amb la nostra vida, allò que ens agrada, el que fem… una amiga ens va fer la reflexió: ‘Teniu 100.000 seguidors a Instagram, no heu pensat crear una marca de roba inspirada en vosaltres?’ I aquí ens va començar a picar el cuquet…”.

 

Els valors

Un cuquet que s’ha gestat al llarg de dos anys, durant els quals els dos empresaris del Masnou van muntar un petit equip per tirar endavant el seu projecte: una marca de roba per a dona que aposta pel luxe assequible i que té com a eix vertebrador valors com la família, les tradicions, la natura, els animals, l’amistat, la bellesa clàssica… “Des d’un inici no ens proposem vendre roba, sinó un somni, i que les clientes, per mitjà de la roba, se sentin que formen part del nostre somni, de la nostra manera d’entendre la vida”, comenta Jaramillo. Unes clientes que, segons les descriuen els impulsors de la marca, són dones properes, detallistes, treballadores, familiars, romàntiques, afectuoses amb els seus, però que a la vegada tenen la força necessària per tirar endavant, i a les que els agrada anar còmodes i sentir-se especials.

 

Estrena al 080

L’equip de Sweet Matitos va proposar-se treure la primera col·lecció –Sweet Life– l’estiu del 2018, i presentar-la el juny del 2017 al 080 Barcelona Fashion. I dit i fet. “Ens calia posar-nos una data, ja que si no tot es va dilatant i no ho acabes de tenir llest mai”, diu Maristany, qui afegeix: “El procés de crear una col·lecció és com un embaràs: durant sis mesos la prepares i la presentació és el moment del part, quan mostres a tothom la teva obra. Passarel·les com el 080 són útils per donar a conèixer la marca, però també són importants internament; són com passar un examen”.

 

Presència a Nova York

Una de les fites de la que se senten més orgullosos els fundadors de Sweet Matitos és haver aconseguit ser una de les firmes seleccionades per presentar la col·lecció d’hivern 2019 a la fira Coterie, a la secció Elite, que se celebra del 26 al 28 de febrer a Nova York. “Estem molt satisfets de poder participar a Coterie; no és fàcil, el procés de selecció és molt rigorós, i tenir-hi presència ens obre les portes al mercat americà, a més que és un reconeixement a la feina feta en aquesta segona col·lecció”.

 

Temporada de balls d’hivern

Winter Ball Season és el nom de la segona col·lecció de Sweet Matitos, la d’hivern, que es va presentar en la passada edició del 080 i que es podrà veure a Nova York. En aquesta es recrea un bosc encantat escocès i, en paraules de Matías Jaramillo, “expliquem un conte de fades on la protagonista espera amb il·lusió el ball que ha de tenir lloc aquella nit. Mentrestant, passeja pels boscos d’Escòcia que ens mostren els colors de la vegetació de l’hivern: grocs, vermells, marrons, verds… Quan la jove arriba a casa, va al seu hivernacle on cultiva camèlies, la flor de l’hivern. A la tarda pren el te amb la família a la sala més acollidora de la llar, i quan arriba la nit comença el gran ball on apareixen les estrelles. En 12 minuts fem que passi tot un dia!”.

La nova col·lecció també ha tingut molt bona acollida, “i ja ens hem reunit amb distribuïdors del Japó, d’Austràlia, d’Àustria, etc., per comercialitzar-la a més de vint països per mitjà de botigues multimarca i centres comercials”, apunten.

 

Posicionar la marca

Tant Jaramillo com Maristany són conscients de la dificultat que comporta posicionar una marca, fins al punt que Maristany afirma que “posicionar una marca és una inversió necessària i és probable que sigui el cost més alt que té una empresa de moda”.

En aquesta ocasió, tots dos tenien clar que el nom del seu projecte havia de ser Sweet Matitos, que neix de la fusió dels seus noms. “Sweet Matitos som nosaltres, és la nostra manera de ser, de fer, de pensar, de vestir… La marca no podia portar cap altre nom!”, exclamen.

El posicionament de la marca, la coherència, els valors que representa, és el que, segons els seus impulsors, els diferencia de la competència. “Nosaltres, si volem que ens recordin, hem de passar pel cor de les persones; per aquest motiu, hem de treballar els valors, la part més emocional”, subratlla Tito Maristany per a qui, de moment, el “made in Barcelona” no és necessari que acompanyi la seva marca “perquè s’ha fet servir de manera indiscriminada, sense control. Fins que no hi hagi realment un ordre, que estigui ben controlat, no ens plantejarem si posar-lo o no”, subratlla.

 

L’èxit té un motiu

Quan demanem a Jaramillo i a Maristany què els ha permès arribar tan amunt i tan ràpid, tots dos deixen clar que l’èxit no és fruit de la casualitat. “No acabem d’arribar, fa 15 anys que treballem en el sector, hi estem molt involucrats i sabem molt bé com funciona, i això ajuda molt”, asseveren.

Una altra de les claus del seu èxit és que ja tenien una estructura potent per tirar endavant el nou projecte, i el tercer aspecte és que tenien molt clar que no volien vendre roba, “sinó compartir una filosofia de vida i que les clientes se sentissin identificades amb nosaltres, amb la nostra manera d’entendre la vida. Volem que les nostres clientes es posin les nostres creacions i se sentin Sweet Matitos”, comenta Maristany.

 

Les xarxes socials

Les xarxes socials s’han convertit en una porta oberta al món i Sweet Matitos ho ha sabut aprofitar. “Des d’un inici hem fet servir Instagram i la resta de xarxes socials per donar-nos a conèixer: fem vídeos, sessions de fotografies, etc., per mostrar-ho a tothom i això ens ha permès tenir una projecció internacional molt ràpida”, afirma Jaramillo.

A més, la marca va néixer amb una botiga en línia. Actualment, el 70% de les vendes són a les botigues físiques i el 30% restant a la virtual, “però això és lògic –reflexiona Tito Maristany- perquè, en tractar-se d’una marca nova, les clientes volen veure el producte, tocar-lo, etc. Més endavant, segurament, optaran per comprar directament des de la nostra pàgina web”.

 

Creixement internacional

Un dels objectius de Sweet Matitos és expandir-se, tant aquí com a fora. Per aquest motiu, han previst dos plans de creixement de l’empresa. A mitjà termini volen arribar al màxim nombre de països possible. “Tenim molt clar que la nostra és una marca amb vocació internacional; avui entre el 30 i el 40% de les vendes les fem al Regne Unit, on des d’un inici hem tingut molt bona acollida. A més, treballem per anar a nous mercats com l’asiàtic –amb la Xina, Malàisia i Singapur, entre altres països on volem tenir presència– que és molt atractiu i que cuida molt els valors que nosaltres prioritzem, i també als països àrabs, i a centre i sud Amèrica. Ens queda molt per explorar!”, exclama Maristany.

Pel que fa als objectius a llarg termini, els dos empresaris apunten que els agradaria fer col·leccions d’home, infantils, de roba per a la llar… “Sweet Matitos és una forma d’entendre la vida, i es pot aplicar a tot el relacionat amb la vida quotidiana”, reflexiona Jaramillo. Amb aquesta idea, des d’un inici la marca va treure el seu perfum. “L’olfacte és molt important, és quelcom que recordes tota la vida, que t’evoca un moment o a una persona, i amb un perfum propi la marca deixa més empremta”, consideren els dos empresaris, els quals no descarten arrodonir l’experiència obrint botigues pròpies.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]