Actualitat RSS

TCN aposta per Nova York i Miami per entrar als EUA

18 març, 2014

TCN F/W 2014-2015 / 080 Barcelona Fashion

Els EUA, Centreamèrica i, a mitjà termini, també l’Àsia són els mercats en els quals TCN vol entrar i vendre les seves col·leccions.

La firma de moda TCN explica que el 2013 ha estat l’any de la internacionalització, un any en què han trepitjat l’accelerador per incrementar la seva presència a l’exterior. Encara que serà segurament durant aquest 2014 quan veuran ja els resultats d’aquesta forta aposta per la internacionalització de la seva firma. De moment, des d’aquest gener tenen en funcionament la seva primera oficina comercial als EUA i obriran dos showrooms, l’un a Miami i l’altre a Nova York.

TCN és des del 2012 una firma total look perquè, com aclareixen, «vesteixen la dona per a tots el moments del dia». Amb aquesta oferta de moda que inclou col·leccions de roba de bany, moda casual, llenceria i complements, entren al mercat nord-americà amb l’objectiu que sigui, a més, la plataforma per abordar Centreamèrica.

«Les nostres previsions són que a curt termini estiguem als magatzems dels EUA. Això vol dir que les col·leccions tant de bany, casual com llenceria es puguin veure a les botigues a l’estiu del 2015», explica Josep Maria Donat, que és propietari de la firma juntament amb la dissenyadora Totón Comella.

L’aposta d’aquests empresaris pel mercat nord-americà s’ha concretat en la contractació d’un professional expert en implantar-se en els EUA, un país sempre difícil per a marques estrangeres: «Aquest professional s’encarregarà d’instal·lar i posar en funcionament el showroom de Miami i el de Nova York. Aquest pas ens servirà posteriorment per fer el salt a Centreamèrica».

Està clar que el 2014 serà un any ple reptes per a la firma catalana instal·lada a Arenys de Munt. Des d’allà, dissenyen i comercialitzen les seves col·leccions. L’última en presentar-se ha estat «Mar d’Hivern», una proposta que van donar a conèixer a la Passarel·la 080 Barcelona Fashion el passat mes de gener i, també, durant la seva convenció anual, que va tenir lloc just després de desfilar a la capital catalana.

L’Àsia, segon pas

A banda de l’entrada als EUA i Centreamèrica, Josep Maria Donat també confirma l’interès de la firma per implantar-se als mercats asiàtics. «Potenciar el mercat asiàtic és una aposta a mitjà termini. Ara, la nostra idea és centrar-nos als EUA», explica tot subratllant l’ordre de prioritat en aquest pla d’internacionalització de la firma.

Actualment, TCN ja destina prop d’un cinquanta per cent de la producció a la venda en els mercats exteriors, però esperen que «aquesta xifra sigui molt més gran en tres anys».

Executar un pla d’implantació als EUA no és una tasca senzilla i, per això, Donat recorda que aquesta aposta la fan «sobretot perquè l’empresa vol estar present i consolidar-se en mercats madurs, on entenen el luxe». «Allà on s’entén el luxe és on trobem i podem parlar de mercats madurs», concreta l’empresari. Al mateix temps, recorda que l’exigència del pla d’acció als EUA els fa plantejar-se l’expansió a l’Àsia només a «mitjà termini», perquè la seva idea ara és «centrar-se al mercat nord-americà».

Els grans magatzems són el principal canal de distribució que contemplen des de TCN. «Volem estar presents en els principals magatzems dels EUA a curt termini i això vol dir que esperem que les nostres col·leccions estiguin en aquestes botigues a l’estiu del 2015», assenyala Donat.

Aparador local pel món

En paral·lel al treball exterior, TCN té molt clara també la importància i el rol de la seves botigues a l’Estat —nou en total, cinc de les quals estan a Barcelona— i especialment la del Passeig de Gràcia de la capital catalana. Allà hi té des de fa anys l’establiment que li ha servit de laboratori d’idees per provar nous dissenys amb els compradors internacionals que sovintegen en aquesta avinguda.

Ara, però, es plantegen una reubicació de la botiga per acostar-se al nucli més turístic del Passeig de Gràcia. «Aquesta avinguda és un aparador internacional i el nostre objectiu és continuar-hi presents. Però busquem un local més gran que l’actual, que ens permeti mostrar les nostres col·leccions al cent per cent. A més a més, volem que estigui més a prop de l’àrea turística de la ciutat», explica Donat.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]