Actualitat RSS

Teatre i moda a la 19a edició del 080 Barcelona Fashion

22 febrer, 2017

Desfilada d'Aldomartins per a la tardor-hivern 2017-18 / 080 Barcelona Fashion

Teatre i moda van unir-se a la 19a edició del 080 Barcelona Fashion, celebrada al Teatre Nacional de Catalunya (TNC), entre el 30 de gener i el 3 de febrer. Un esdeveniment que va presentar en el seu acte inaugural el muntatge musical estrenat l’estiu passat a la Fenice de Venècia, “Dorian Gray. La bellesa no té pietat”. Un espectacle produït pel dissenyador Pierre Cardin i basat en la obra de l’escriptor Oscar Wilde.

En un col·loqui previ a l’estrena, Pierre Cardin, que també signa el vestuari del musical, va parlar sobre moda i teatre, i les experiències acumulades al llarg de 70 anys de carrera professional.

El creador va senyalar que “sense la moda no hi hauria el concepte de temps, ja que la moda és consubstancial al pas del temps”. Així mateix va lamentar que “a la moda actual no hi ha creació sinó confusió”, i va afegir que “és molt trist que estem instal·lats actualment en la “moda de la pobresa’”.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, en el acte inaugural de la passarel·la 080 Barcelona Fashion, va assegurar que “el sector de la moda és un vertader patrimoni de país, de passat, de present i de futur”.

“Ens cal apostar per fer entendre la moda com una expressió cultural més. Això genera públics nous i més documentats, que estan en condicions de valorar la cadena de valor que hi ha darrera una peça, un discurs estètic o una experiència”, va afegir. I aquesta percepció, ha assegurat, és el que “reforça el paper central que té un sector que continua representant un percentatge gens menyspreable del nostre PIB”.

 

Passarel·la 080 Barcelona Fashion

Durant les cinc jornades de desfilades, 28 dissenyadors i marques (Aldomartins; Anel Yaos; Antonio Miro; Aubergin; Blame; Brain&Beast; CND by Cóndor; Daniel Rosa; ES Collection; Josep Abril; Justicia Ruano; Krizia Robustella; Lebor Gabala; Little Creactive Factory; Loa by Lidia Aguilera; Lola Casademunt; Miquel Suay; Miriam Ponsa; Naulover; Oscarleon; Pablo Erroz; Pilar del Campo; Punto Blanco; Tcn; Torras; Txell Miras; VM La Sibèria; Wom & Now; i Yerse) van presentar les seves col·leccions per a la temporada tardor-hivern 2017-18. Com a novetat en aquesta edició, quatre marques i un dissenyador (Bóboli, Custo Barcelona, TCN, Escorpion i ZE Garcia) es van sumar a la tendència “ready to buy” i van presentar les seves propostes per aquesta primavera-estiu 2017.

 

080 Barcelona Fashion Showroom

En el marc de la passarel·la també va tenir lloc la 3a edició del 080 Barcelona Fashion Showroom, l’espai professional d’exposició i venda impulsat pel 080 en col·laboració amb el Clúster Català de la Moda (MODACC), que en aquesta edició va superar les 250 interaccions comercials entre compradors internacionals i empreses catalanes de la moda.

La novetat respecte les altres edicions va ser la presència d’operadors de compra online com Amazon o Alibaba, fet que demostra “el creixent interès dels productes catalans per aquestes plataformes que ofereixen noves vies d’explotació i obertura de nous mercats per a les marques catalanes” va explicar el president del clúster, Francesc Maristany, que va destacar també “el dinamisme comercial dels compradors dels Estats Units com els més diligents a la hora de tancar acords comercials”.

La missió empresarial inversa va comptar amb una vintena de compradors de països com França, Bèlgica, Japó, Xina, Rússia, Corea, Estats Units o Regne Unit.

 

080 Barcelona Fashion, “en ruta” per Catalunya

Un cop finalitzada la 19a edició, a la que van assistir unes 25.000 persones, entre assistents a les desfilades, mitjans de comunicació, bloggers, compradors i públic en general, la tasca del 080 Barcelona Fashion no s’atura.

Tal i com va anunciar l’organització l’estiu passat, la voluntat és donar continuïtat a la passarel·la al llarg de l’any, a través del suport a esdeveniments i iniciatives de promoció de la moda que s’impulsen arreu del territori català. Exemples d’aquesta “ruta” per Catalunya són el Costa Brava Fashion Weekend (CBFW), celebrat el passat agost a Calonge, o el “08700-Nits de Pell i Punt”, que es celebrarà aquest 23 de febrer a Igualada.

Està previst que en els propers mesos, el 080 Barcelona Fashion sigui present en projectes a altres zones de Catalunya, com el Maresme i Terres de l’Ebre. Seguirem els seus passos per explicar-vos-ho.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]