Actualitat RSS

Tendències per a la primavera-estiu 2020 a la Valmont Barcelona Bridal Fashion Week

30 maig, 2019

Desfilada de Jesús Peiró a la VBBFW / Crèdit: Valmont Barcelona Bridal Fashion Week / Fira de Barcelona

Una passarel·la i fira comercial en la que van estar presents les principals firmes de moda nupcial, tant a nivell nacional com internacional.

—–

Entre el 23 i el 28 d’abril va tenir lloc la 29a edició de la Valmont Barcelona Bridal Fashion Week (VBBFW), la 5a que organitza Fira Barcelona, que en aquesta edició ha canviat de nom, fruit de l’acord de co-branding amb la marca suïssa d’alta cosmètica, Valmont.

A la passarel·la, que es va celebrar del 23 al 26 d’abril, al recinte de Montjuïc, hi van participar 35 firmes nacionals i internacionals, que van presentar les seves col·leccions per a la temporada primavera–estiu 2020. Entre les propostes, es van poder veure vestits de núvia, de nuvi, de còctel i de nit.

Entre les novetats de l’edició destacar la presència de la marca nord-americana amb base a Nova York, Marchesa, fundada per les dissenyadores angleses Georgina Chapman i Keren Craig, que es van conèixer mentre estudiaven al Chelsea College of Art and Design de Londres. En el marc de la VBBFW, Marchesa, una de les marques preferides per les celebrites per creuar les catifes vermelles de tot el món, va presentar la seva col·lecció per a núvia 2020 a la Barcelona Bridal Night, la nit de gala de l’esdeveniment, celebrada al Palau Reial de Pedralbes. Entre altres novetats, la participació per primera vegada a la passarel·la de la firma de Malàisia, The Atelier, que compte amb el mestre del calçat internacional, Jimmy Choo, com a director creatiu de les col·leccions Bridal, des de 2017.

Durant els quatre dies que van tenir lloc les desfilades, també es van poder veure les novetats de marques i firmes de Barcelona, com Jesús Peiró, que sota la direcció creativa de la dissenyadora Merche Segarra, va presentar la col·lecció Cala, inspirada en la flor blanca en forma de copa i una de les preferides dels impressionistes. Posteriorment, la dissenyadora Cristina Tamborero va presentar la col·lecció Five, en la que va recuperar els models més icònics de la firma, adaptats a les tendències actuals. D’altra banda, la marca Aire Barcelona, que desfilava per primera vegada a la passarel·la, va proposar un look fresc i de tendència. La dissenyadora Inmaculada Garcia, amb la col·lecció Cathedrals, va mostrar peces inspirades en l’estil arquitectònic de les catedrals i, en particular, en les composicions artístiques dels vitralls; que per primera vegada proposava en les seves col·leccions de núvia vestits bicolor en tons cava, combinats amb textures clares i rosa empolsat. Al seu torn, Rosa Clará va presentar la seva col·lecció per al 2020 a la Casa Llotja de Mar de Barcelona, amb la que proposa recuperar la màxima sofisticació a la moda nupcial, amb influències art déco. YolanCris, va presentar Identity, una continuació de la col·lecció presentada la passada temporada, inspirada en les icones de la moda de tots els temps, que al 2020 explora i celebra el concepte de llibertat. Pronovias, que va exhibir la seva col·lecció Cruise al Pavelló Italià, va tancar el calendari de desfilades amb una proposta inspirada en pintures famoses que representen el cel nocturn, la lluna i les estrelles.

L’esdeveniment va continuar amb la fira comercial, organitzada entre el 26 i el 28 d’abril, amb la presència de més de 429 marques, el que va suposar un augment del 15% respecte al 2018. Un 74% d’aquestes marques eren de procedència internacional, més concretament de 34 països, sobre tot de Regne Unit, Estats Units, Itàlia, Holanda, Alemanya, Turquia, França, Portugal, Bèlgica, Polònia, Líban, Israel o Ucraïna.

En relació a les dades i tendències en el sector nupcial, en el marc de la VBBFW es va presentar l’estudi encarregat al professor de l’IESE, José Luis Nueno, “Núvies Millennials i Generació Z”. Una actualització de l’estudi “Millennial Brides, néixer en els 80’s, casar-se avui”, que l’expert en la indústria de la moda va realitzar per a l’edició del 2016. Segons els resultats de l’informe, el sector espanyol de vestits de núvia és líder a Europa i el segon més exportador del món després de la Xina. Factura per si sol 860 milions d’euros i, si a aquesta xifra es sumen els complements, els vestits de còctel, eveningwear i el calçat, la facturació global arriba als 1.350 milions d’euros, 105 milions més que en 2016. Les 730 companyies que el conformen donen feina a més de 13.400 persones que el 2018 han produït 841.489 vestits de núvia, un 11% més que el 2016. D’altra banda, les dades ratifiquen el dinamisme internacional d’aquest àmbit que exporta el 74% de la seva producció. L’estudi analitza així mateix les noves pautes de consum marcades pels Millennials i per la Generació Z, conformada pels nascuts a partir de 1995. Tots dos col·lectius, natius digitals i constantment connectats, estan forçant l’evolució del canal retail cap a la omnicanalitat.

Finalment, l’edició va tancar amb més de 22.000 visitants de 88 països, gairebé 2.000 més que a l’edició de 2018. La propera edició està prevista entre el 20 i el 26 d’abril de 2020.

Serveis de Barcelona és moda

Botiga a Internet

Una solució per crear i gestionar de forma àgil i flexible la teva botiga online.

[llegir més...]

Suport a l’emprenedoria

Ets una persona emprenedora? Estàs pensant en crear la teva empresa?

[llegir més...]

Client Misteriós

Avalua el nivell d'atenció, tracte i presència que ofereix el personal de venda del teu comerç o servei als clients.   Utilitzat per empreses i companyies capdavanteres

[llegir més...]